מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   רכב מאבד מים, התייעצות לגבי הטיפול בבעיה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16322)

spice2003 08-03-13 15:43

רכב מאבד מים, התייעצות לגבי הטיפול בבעיה
 
4 צירוף קובץ(ים)
אהלן
בבעלותי ספייס 2003, אני סובל מבעיות איבוד נוזל קירור מאז שקניתי את הרכב, בהתחלה זה היה הרדיאטור, כמובן שהחלפתי אותו, אחרי זה היו כמה צינורות ובסוף נישארתי עם נזילה שאני רואה אותה בבירור מתחת לרכב( תמונות מצורפות) רק שאני לא מצליח לזהות את מקור הנזילה בגלל כל הזעות השמן שיש בחלקים הללו, האם על פי התמונות שצרפתי, תוכלו לשער מאין באים המים?
בתמונות ניתן ליראות את היעד הסופי של המים, יש באותו איזור כמה מוקדים של מים שאני לא מצליח לאתר את המקור שלהם.
בעבר שמתי נוזל לסתימת נזילות וזה האמת עזר ובמקום למלא מים כל 4 ימים, מילאתי מים כל חודש וחצי חודשיים..עכשיו אני כ5 חודשים בערך לאחר ששמתי את הנוזל ואני מרגיש שזה מתחיל לחזור לאט לאט..המים מגיעים מקו המקסימום לקו המינימום בשלושה שבועות בערך. אני ממלא נוזל מקורי וזה מתחיל להיות לי קצת יקר העסק הזה שלא לדבר עם הטרחה כל פעם למלא מים ועל האי שקט מהפחד שהחור והנזילה הקטנים יהפכו לגדולים באמצע נסיעה.
אני יודע שיש אפשרות שאני אוכל לסחוב עם הנזילה ולמלא כל כמה שבועות מים אבל פתחתי את הנושא הזה כדי להתייעץ אם שווה לי להיכנס בזה לעומק וכמה גדולים הסיכויים שלי לעצור את הבעיה ביותר מ80 אחוז. בעבר כששמתי קרטון מתחת לרכב ובבוקר ראיתי שהוא רטוב אז סיפרתי זאת למכונאי שלי והוא אמר בנחרצות שזה בין המנוע לגיר וצריך לפתוח שם ואם כבר פותחים שם אז עדיף כבר להחליף קלאץ, עכשיו הקלאץ שלי ממש טוב לדעתי, אני לא רואה סיבה להחליף אותו, מצד שני אם אני כבר פותח את האיזור, האם עלי באמת להחליף קלאץ'? כמה העלות של פתיחת האיזור הזה ומה יש להחליף כאשר פותחים אותו על מנת לעצור את הנזילות? ומה העלות של החלפת קלאץ' פחות או יותר?

מבחינת דברים טריוואלים, בדקתי הכל, עברתי צינור צינור, כולל טרמוסטט, החלפתי את הפקק לפקק מקורי, עשיתי בדיקת לחץ, ולא נמצאה נזילה נוספת מלבד הנזילה שאני אראה לכם בתמונות.

אז בשורה תחתונה השאלה היא, האם לבדוק מים כל כמה ימים ולמלא עד שארית ימיי או שיש סיכוי גבוה שפתיחת הגיר תפתור את הבעיה? (אני מתכוון להישאר עוד שנה לפחות עם הרכב הזה).

תודה רבה לכם ושבת שלום!

chesh 08-03-13 17:37

לא יודע מי המליץ לך על נוזל לסתימת נזילות, מאוד לא מומלץ, כשיש נזילה צריך לטפל בה מהשורש ולהחליף את מה שנוזל, לא לסתום או להכניס כימיקלים אחרים למנוע ולמערכת הקירור. אבל ניחא.
עפ"י התמונות שהעלת, רואים שהנזילה אכן בין המנוע לגיר.
המכונאי צדק, צריך להחליף שם את פקק ה "נס קפה", עלות הפקק היא זניחה. רוב הכסף פה זה העבודה, ועדיף גם להחליף את הקלאצ' אם כבר פותחים כי לא כל יום מורידים גיר.

spice2003 08-03-13 18:06

הי תודה על התגובה.

כמה עולה טיפול כזה פחות או יותר? ויש דבר כזה קלאץ' מקורי של פיאט? מה עלותו?

תודה רבה

רפי לין 08-03-13 18:13

מצמד (קלאץ') מקורי
 
יש מצמד (קלאץ') מקורי מפיאט ותוכל לבדוק את מחירו במוסכים מורשי היבואן והכי בטוח זה לפי מס' רישוי הרכב או מס' שילדה (שרשום ברשיון הרכב).
אם תכתוב את מס' רישוי הרכב או השילדה, אוכל לבדוק זאת עבורך ביום א'.
בברכה - רפי לין

spice2003 09-03-13 20:08

צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 119463)
יש מצמד (קלאץ') מקורי מפיאט ותוכל לבדוק את מחירו במוסכים מורשי היבואן והכי בטוח זה לפי מס' רישוי הרכב או מס' שילדה (שרשום ברשיון הרכב).
אם תכתוב את מס' רישוי הרכב או השילדה, אוכל לבדוק זאת עבורך ביום א'.
בברכה - רפי לין

הי רפי תודה רבה, השארתי לך את מספר הרכב בפרטי.
תודה

chesh 09-03-13 20:15

תכין אלפייה

spice2003 09-03-13 20:26

צטט:

במקור פורסם על ידי chesh (הודעה 119484)
תכין אלפייה

רק לקלאץ'? ועוד היו לי מחשבות לעשות את זה במוסך מורשה..

yair791 09-03-13 20:40

לעשות במוסך חברה תכין תכיס טוב טוב קלאצ זה עינין יקר כי זה לפרק גיר אבל אצל החברה ( מורשה יבואן) זה יעלה לך הרבה

spice2003 09-03-13 20:43

צטט:

במקור פורסם על ידי yair791 (הודעה 119487)
לעשות במוסך חברה תכין תכיס טוב טוב קלאצ זה עינין יקר כי זה לפרק גיר אבל אצל החברה ( מורשה יבואן) זה יעלה לך הרבה

כן אני מתחיל לחשוב אם זה שווה לי, הקלא'ץ שלי סבבה לגמרי ואני רוצה לפתוח את הגיר רק בשביל לסדר את הנזילת מים בכלל..
ניראה לי פשוט אני אקנה כמה בקבוקי פארפלו ואני אדאג למלא כל שבועיים עד שילך לי באמת הקלאץ ואז אני אהיה חייב לפרק את הגיר.

eli_h1 09-03-13 21:57

דעתי בלבד, כל שנייה שאתה מחכה היא בזבוז של כסף שנזק על נוזל קירור .הרי בכל מקרה תתקן את הנזילה בסופו של דבר אז למה לשפוך עוד איזה 200 שקל על נוזל קירור?
אם חסר לך כסף תתקן במוסך רגיל אך שים מצמד של חברה טובה.


כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:34.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
FIAT CLUB ISRAEL ©