מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   קצר חשמל באמצע נסיעה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16051)

idanohh 04-01-13 03:42

קצר חשמל באמצע נסיעה

שלום,

לפני ואחרי שהחלפתי מצבר נתקלתי בתקלה מוזרה, באמצע נסיעה פשוט המתח נופל ממש כמו בבית שסוגרים לך את השלטר ונותק כל מתח 12V כגון אורות רגילים או רדיו או האור באוטו ונורות הנסיעה (אורות גבוהים יש)
שניסיתי לאותת זה הרגיש ואותת כאילו יש פיוז שרוף.

זה קרה לי כחמש פעמים כבר זה מסתדר "מעצמו" ביום למחרת בדר"כ ( לא באותו יום - כלומר ניתוק והנעה של האוטו לא פותרים זאת) אבל האם מישהו יודע ממה הקצר הזה יכול להיגרם <? מישהו נתקל בכזו תופעה ?

עוד סימפטום קטן: כאשר אני נותן שלושת רבע סיבוב למפתח יש רעש מוזר של חשמל מעין כזה בזזזזזז והמחוגים משתגעים לרגע, ואז כמובן שאין אורות דשבורד וכ'ו וכל מה שצוין למעלה

רפי לין 04-01-13 04:37

תקלת החשמל

בדוק אם מגעי המצבר מחוזקים היטב ואת חיבור כבל ההארקה (מינוס) אל המרכב (בודי) מתחת למצבר ואל המנוע/תיבת הילוכים.
כמו כן יש לבדוק את טעינת האלטרנטור ואת החוטים המצחברים אליו.
בברכה - רפי לין

idanohh 04-01-13 17:35

צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 117571)
בדוק אם מגעי המצבר מחוזקים היטב ואת חיבור כבל ההארקה (מינוס) אל המרכב (בודי) מתחת למצבר ואל המנוע/תיבת הילוכים.
כמו כן יש לבדוק את טעינת האלטרנטור ואת החוטים המצחברים אליו.
בברכה - רפי לין

טוב, בדקתי ככה:
1. כל הפיוזים תקינים - בדקתי עם מולטימטר
2. ניתקתי מהמצבר את הכבלים וריססתי עם SERVICESOL ספריי מגעים - הקורוזיה הלבנה ירדה
3.כבל הארקה מחובר היטב ריססתי גם עליו קצת ספריי מגעים
4. את האלטרנטור לא בדקתי כי אינני מכיר את החיבורים

עדיין לא עובדים:
1. האורות הרגילים
2. המערכת
3. המצת
4. החיבור ל ECU ליד תיבת הנהג גם לא עובד

davidmzr 04-01-13 19:05

1 צירוף קובץ(ים)
בדוק את הממסר בתוך הרכב. מס' 4 בסרטוט.
דוד.

liranet 04-01-13 23:17

כשקניתי את הרכב היתה לי בעיה דומה, חיבור המינוס (הכבל עצמו) נקרע או יותר נכון עמד לתנתק
בחיבור למרכב הרכב, בדוק כי הכבל תקין ולא עומד על גיד אחד או בכלל חרוך (שרוף כולו)
זה צריך להיות כבל קצר אם אני לא טועה מתחבר ליד תיבת הפיוזים.

omeroz1992 06-01-13 19:49

הבעיה נובעת מאזור הסוויץ , כנראה הקונקטורים לא יושבים טוב באזור שם וכתוצאה מכך אתה שומע רעש של חשמל . נסה לפרק את הפלסטיקה מתחת להגה לנקות שם . אם הבעיה לא מסתדרת יכול להיות בעיה בתוך קופסת הסוויץ .

ערב טוב

idanohh 06-01-13 21:44

צטט:

במקור פורסם על ידי liranet (הודעה 117577)
כשקניתי את הרכב היתה לי בעיה דומה, חיבור המינוס (הכבל עצמו) נקרע או יותר נכון עמד לתנתק
בחיבור למרכב הרכב, בדוק כי הכבל תקין ולא עומד על גיד אחד או בכלל חרוך (שרוף כולו)
זה צריך להיות כבל קצר אם אני לא טועה מתחבר ליד תיבת הפיוזים.

צדקת !

זה בדיוק מה שהמוסכניק החליף, הכבל מהמצבר בחיבור הפלוס (האדום ) לתיבת הפיוזים, הכבל היה שחור מבפנים כלומר חרוך\שרוף.:D
(תוקן במוסך פיאטון - ישראל בק 32 - שלמה ודוד כמובן ממליץ, דוד הוא הההבבבחווורררר מהנדס חשמל מדרגה א' )
אגב אם זה מעניין מישהו היה עוד סימפטום:
1. שהייתי מסובב את הסוויצ' חצי סיבוב המערכת הייתה נדלקת ושהייתי מניע היא הייתה נכבית ונדלקת וזה נפתר עכשיו

תודה לכולם כמובן !!!

liranet 09-01-13 21:14

שמח לעזור...

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:11.