מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   גודל רינגים ופיסטונים (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15975)

james_fiat 20-12-12 14:39

גודל רינגים ופיסטונים

רציתי לברר על מחיר פיסטונים ורינגים לפונטו ספייס 8 שסתומים ידני וחלקי חילוף רוצים לדעת מה גודל הפיסטונים כדי לתת לי הצעת מחיר ! מישהו יודע מה הגודל ?

davidmzr 20-12-12 15:22

לכאורה השאלה שלך נשמעת פשוטה, אבל לא כך.
אם אתה מוסר את הבלוק לחריטה המידה משתנה. וגם לא תמיד החרט יכול לומר לך מראש לאיזה מידה הוא חורט. משום שלפעמים צריך לחרוט פעמיים, כדי שהצילינדר יצא חלק.
אם מעולם לא חרטו את הבלוק, תבקש מידה סטנדרטית.
לא כתבת את כל הסיפור. אולי לא צריך להחליף בוכנות. בוכנות חדשות על בלוק סטנדרתי, לא יעזור במאום.
דוד.

james_fiat 20-12-12 16:38

הסיפור

כנראה הלך ראש מנוע באמצע נסיעה כל המנוע רעד האוטו בקושי נסע ועבר את ה 20 קמש
נורה של check engine דלקה מקודם ומכונאי אמר שזה בגלל צליל הצתה ! החליפו פעמיים ועדיין אותה תקלה בסוף הוא אמר יכול להיות שאיבוד המיים הקטן שהיה לי נובע מזה שהלך פגם ראש ומים נכנסו לתוך פיסטונים וגרמו לזה שיראה בעיה מצליל הצתה לפי בדיקה במחשב, כנראה שבתחילת כל התהליך האוטו היה צריך רק החלפת גומיה ואיטום וטעות באבחון גרמה לזה שהלך המנוע

james_fiat 20-12-12 16:55

איזה קטע רוצים 2000 שקל תיקון על ראש מנוע, מחיר סביר או מופקע?

davidmzr 20-12-12 17:27

נו , ואיך הגעת מכאן לחפש בוכנות ?. רואה, משהו הריח לי לא טוב. :)
אויי לאוזניים שכך שומעות. החליפו סליל הצתה פעמיים בגלל שהלך הראש ?.
לא צריך להיות מכונאי כל כך מקצוען, כדי להבדיל בין סליל הצתה תקול לראש מנוע.
הדיאגנוזה שאמר לך המוסך שגוייה.
ברח משם לפני שיגיד לך גם להחליף מנוע. הבעיה היא שמוסך כזה מפרק ואז אתה תקוע/שבוי.
המחיר שנתן לך 2000 ש"ח לא יקר, בתנאי שמחליפים גם סט טיימינג וטיפול במערכת הקירור של המנוע.
רק אל תספר לי שהמוסכניק חבר של ... והוא אמין. כבר היו סיפורים כאלה בפורום, ובעל האוטו נשאר עם "הלשון בחוץ".
דוד.

yair791 20-12-12 17:31

אם הלך ראש מנוע ומבקשים 2000 שח זה נשמע סביר
לגבי החלפת בוכנות ורינגים לא חיבים מחליפים רק אם יש בעיה שמיתגלה כמו חופש של הבוכנה בתוך הקדח או רינגים שחוקים שגורמים לקומפרסיה נמוכה עו בריחה לתוך אגן השמן יכול להוביל לרינגים ,חריטה והחלפת בוכנה אם אני לא טועה

james_fiat 20-12-12 17:36

האוטו נתקע בנצרת עילית והייתי חייב מישהו באזור, בן דוד שלי דיבר עם שכן שלו שבא לבדוק את האוטו, האבחנה הראשונית הייתה במקום אחר(בחיפה) שאמר לי סע עם האוטו הכל תקין ! נסעתי לבקר חברים ואז קרתה התקלה סתם מעצבן שאומרים הכל תקין ואז פתאום המנוע הלך!
הבחור השני בנצרת עילית אמר לי חבל מאד אבחנה ראשונית הייתה שגויה מאד ויכולתי לחסוך כאב ראש, הוא כבר פתח את המנוע ונתקעתי חייב לתקן

davidmzr 20-12-12 17:41

צטט:

במקור פורסם על ידי yair791 (הודעה 117002)
אם הלך ראש מנוע ומבקשים 2000 שח זה נשמע סביר
לגבי החלפת בוכנות ורינגים לא חיבים מחליפים רק אם יש בעיה שמיתגלה כמו חופש של הבוכנה בתוך הקדח או רינגים שחוקים שגורמים לקומפרסיה נמוכה עו בריחה לתוך אגן השמן יכול להוביל לרינגים ,חריטה והחלפת בוכנה אם אני לא טועה

יאיר מה אתה מספר סיפורים, במקום לכתוב אם עברת את הטסט. :)
מקווה שהבחור לא עשה לך בעיות, ולא שילמת מעבר למה שקבענו.
אם כן תגיד לי. יש לי "כלים" ללחוץ אותו.
דוד.

yair791 20-12-12 17:45

עברה טסט בלי בעיה כמו שצריך רציתי להביא לך את הכלים ושחכתי אותם כמו טמבל אני יביא לך אותם בעוד שבוע
סידרת אותי פיקס עם הטסט תודה

yair791 20-12-12 18:00

היום הלך להורים שלי הראש מנוע ברכב בלי שום התראה מוקדמת לפעמים כשדבריםמהאלה קורים זה בה בהפתעה מזל שיש לי את הידע ואני אתקן את זה הכל טלוי מה הם יחליטו

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:14.