![]() |
פעמון
שלום לכולם!
המון זמן שלא רשמתי בפורום כאן, הגיע הזמן לחזור קצת :) שאלה אל המומחים (כולם): הרכב פונטו ספייס 2003 (דגם יאנג). בזמן פניה ימינה מופעה רעש של "תקתוקים" ככל השהפניה גדולה יותר כך הרעש מתגבר (כשהרגל על דוושת הגז). חוץ מהרעש הזה יש גם הרגשה לא נעימה מההגה. חוות הדעת שלכם חשובה לי, לפי דעתי זה הפעמון אבל לא בטוח ב100% ויעזור לקבל המלצה לעוד דברים לבדוק תקינות חלקים. קבלתי מחיר לפעמון ב150 והבנתי שניתן לקנות אף זול יותר, הדילמה היא האם המחיר לא גבוה בהרבה מלקנות את כל הציר עם הפעמון עליו (נסיון לחסוך כאב ראש). תודה רבה גיא |
אפילו שלא תחשוב על לעשות משהו בזול, כי אתה יכול לעשות בזול ולשלם ביוקר אחרי זה בכביש מהיר.. הרי לא בא לך שיתקע לך גלגל במהירות 100 קמ"ש?!
אני בדיוק לפני חודש נתקלתי בבעיה, ואז פשוט נסעתי לסלמי-הרצל בתל-אביב, יש שם חנות חלפים לרכב מאוד טובה ומאוד זולה, ועם זאת לא נפגעת איכות המוצר. אתה קונה חלקים וזהו... גם לי היה רעשים ורעידות חזקות בהגה, ופשוט הלכתי לשם וקניתי את הפעמון שהוא עלה 50 שקל והחלפתי הכל לבד, זה מאוד פשוט, אם תצתרך עזרה דבר איתי. אבל אני החלפתי את הפעמות, התושבת וגם בדרך החלפתי לגר, וגם מעצורי דיסק והבלמים... תכלס, זה עלה לי הכל איזה 350 שח מסכנים.. ומה? זה פתר את הבעיה לצמיתות. אל תסכן את עצמך, 100 קמ"ש אומנם ניראה לא מהיר, אבל אם תנסה לפתוח טיפה את הדלת ולהסתכל על הרצפה במהירות הזאת, תבין הכל לבד =] מקווה שעזרתי. |
כל העניין הוא לקבל כאן חוות דעת נוספת :)
אתה אומר שהפעמון עלה לך פי שלוש זול ממה שקבלתי הצעה אצל סודאי למשל! על הדרך החלפת גם עוד כמה חלקים - תוכל בבקשה להסביר אלו ... (דיסקים ובלמין החלפתי בדיוןק לפני חודש/ים). |
צטט:
מובטח! |
האם תוכל לתת הסבר קצת יותר על החלקים הללו (השם לא עוזר לי הרבה)
דוד: איפה אתה תמיד עם תמונה שתעזור ;) |
2 צירוף קובץ(ים)
[quote=Guter;116890]האם תוכל לתת הסבר קצת יותר על החלקים הללו (השם לא עוזר לי הרבה)
הנה תמונה שצילמתי לפני של החלקים ועוד תמונה של הפעמון המפורק... כל מה שצילמתי. מקווה שזה עזר. ובדוגרי, תכתוב פעמון פיאט פונטו בגוגל ותראה תמונות. והחלקים שאתה צריך זה פעמון, לגר, מרכז גלגל ואולי דיסק מעצור... אבל הכי חשוב זה פעמון ולגר עכשיו.. תראה את כל זה בתמונות והעיקר תכתוב לפיאט פונטו ואז תלך ותקנה.. זה לא ביג דיל ובכלל לא יקר.. |
המון תודה על הצילום.
הרכב תוקן בהחלט, הוחלף פעמון והרעש נעלם והרעידות נעלמו. על הדרך נעשה שטיפה למערכת המיזוג (החימום אינו פעל) הכל חזר לפעילות מלאה. תודה לך פונטיק על העזרה :) |
צטט:
הרדיאטור בכלל לא עולה כלום =] |
אצלי בכל מקרה, למזלי, הכל הסתיים עם שטיפה של המערכת (לפי החיבורים נראה כי לא עשו מעולם)
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:01. |