![]() |
ביקור ביישוב סמוך לעזה וההסלמה בדרום.
השבוע הלכתי לבקר בני משפחה וחברים ביישוב באזור עוטף עזה.
אני יכול לנסות לתאר את המצב שם במילים, אבל לא אני וכנראה גם אף אחד שלא גר שם, אינו יכול להרגיש את מה שעובר על התושבים ובמיוחד על הילדים האומללים. איכשהו המבוגרים "התרגלו" קצת למצב אעפ"י שהוא כבר בלתי נסבל והפך למציאות הזויה, אך הילדים לא יכולים "להתרגל" למצב בו הם יוצאים מבית הספר בדרכם הביתה ופתאום נשמעת אזעקה איומה של "צבע אדום", רק האזעקה עצמה מטילה אימה ופחד. באותו רגע ראיתי את קבוצת הילדים זועקים בהיסטריה ומנסים בכל כוחם להגיע למיגונית הקרובה טרם הגעת הרקטה שנורתה אליהם מעזה, אך הרקטה נחתה והתפוצצה תוך 10 שניות מההתרעה והם לא הספיקו להגיע למיגונית. את הבעת הפנים וצרחות הילדים אני לא אשכח ובנס באותו המקרה לא היו נפגעים, אך במקרים אחרים זה לא הסתיים כך. עוד בזמן שהותי באזור הצליחו המחבלים לפגוע בכלי רכב וגרמו לפציעתם של 3 בני אדם, על פגיעה ברכוש לא מדברים בכלל, זה לא ת"א. ואני שואל ת'עצמי "עד מתי המצב הזה ימשיך כך? מה יעלה בגורלו של האזור הזה...? האם הם יזכו אי פעם לרגע של שקט ושלווה כמו שהיה פעם?" המילה שתשמעו שם אצל רוב התושבים היא: "די נמאס כבר".. |
לא נורה חבר הגיע סוף סוף התור של מדינת תל אביב להנות קצת מכל ה"כיף " הזה קצ ליפני 7 בערב היום היתה אזעקה ונישמעו פיצוצים באזור המרכז
מגיע להם אני גר בבש כבר שנתים ואוכל את החרא הזה לא נורה שהם יתאוררו וילמדו את הבני דודוים שלנו שלא מיתעשקים עם מדינת תל אביב |
אני מקווה שהפעם לא יעשו חצי עבודה כמו שנעשתה בעופרת יצוקה.
ישנתי בלילה בממ"ד, ואין לי בעיה לישון ככה שבוע שלם אם כשאני אצא אני אדע שלא אשמע יותר אזעקות. כבר נמאס לפחד שזה יתפוס אותך באמצע נהיגה/מקלחת/שירותים. ואפילו בזמני רגיעה זה קורה. לפני חודש בערך הייתה אזעקה בשעה 2 בלילה שתפסה אותי באמצע נהיגה. הפעולה חייבת להיות יסודית ולהחזיר את השקט לדרום! |
הלואי ויעשו את העבודה כמו שצריך הפעם וישתיקו את כל התבוסתנים שצעקו הפסקת אש בזמן עופרת יצוקה
|
התבוסתנים האלה היום שמעו אזעקה פעם ראשונה סוף סוף.
גם אם עדיין לא הרגישו גרגיר ממה שאנחנו חווינו פה בשנים האחרונות. עדיין אני משוכנע שמשהו זז אצלהם, ועכשיו קצת יותר מבינים את הנחיצות של מבצע צבאי איכותי ומקיף. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:58. |