![]() |
נזילת שמן חוזרת - פונטו 2001
שלום לכולם.
בפברואר השנה הייתי במוסך פיאט בחיפה לטיפול 140,000 ואיך שנגמר הטיפול הבחינו שיש לי נזילת שמן. הרימו את האוטו על ליפט ואכן הייתה שם נזילה לא קטנה. בדקו את האוטו והחליטו שצריך להחליף 2 מחזירי שמן. אם הבנתי נכון, אחד היה איפהשהו ליד הטיימינג, והשני היה בין המנוע לגיר. הסכמתי לתיקון (עלה לי לא מעט כסף), למרות שזה מוסך יבואן וזה יקר פשוט בגלל העובדה שאת הנזילה ראיתי בעצמי ושאם משהו לא בסדר, יש למי לבוא בטענות, אחריות על התיקון בקיצור. לא מזמן החלטתי שאני מוכר את האוטו והיום הגיעה בחורה לראות אותו. נסענו למוסך שלה שיעביר מבט זריז וייתן את גזר דינו. כשהוא הרים את האוטו על הליפט, חשכו עיניי. הנזילה עדין שם. כנראה שלא באותה עוצמה כמו מקודם כי לא היו לי כתמי שמן מתחת לאוטו, אבל נזילה יש ללא ספק. גם הבחור במוסך אמר שזה מחזירי שמן. אני לא יודע ב100 אחוז, אבל אני מניח שמדובר באותם מחזירים. שבוע הבא אני אחזור למוסך שבו תיקנתי את הנזילות ואשאל אותם לפשר הדבר. השאלה שלי היא כזאת, האם הוא חייב לתקן לי את זה שוב ללא עלות? האם יכול להיות שמה הוא תיקן בכלל לא היה הבעיה אלא משהו אחר? אולי אני צריך לשאת העלות החלקים אבל העבודה על חשבונו? אשמח לעצות בעניין. תודה רבה. משה. |
מילוי שמן יתר על המידה בטווח הארוך יכול לפרוץ מחזיר שמן.
בכל מקרה החלפת מחזירי שמן במוסך פשוט לא תעלה הרבה ואם זה מה שמסייג אותה מלקנות את האוטו שלא תקנה או שתוריד לה כמה מאות שקלים מהחבילה ושיהיה לה לבריאות |
במוסך פיאט זה עלה מעל 2000 ש"ח. החלקים זולים יחסית, 150-200 ש"ח לאחד הבעיה היא העבודה שלוקחת המון זמן.
במוסך שהיינו בו היום (מוסך שהיא והמשפחה שלה מטפלים אצלו כבר המון שנים) נתן לה הערכת מחיר של בערך 1200 ש"ח לתיקון הנזילה. אני מאמין שהפער במחירים נובע מהעובדה שזה מוסך יבואן וזה לא... היא כבר לא מעניינת אותי. הנזילה זה מה שמעניין אותי. האם יש לי מקום לדרוש מהמוסך תיקון על חשבונו, או שזה בעיה שלי ואני אצטרך לשלם שוב? |
אחריות התיקון
הוראות משרד התחבורה מחייבות לימנימום 3 חודשי אחריות ומכיוון שעברו כבר 8 חודשים, מאז התיקון, אז המוסך אינו חייב בכל אחריות שהיא.
למרות זאת ציין בפניו שזה לא סביר כלל שהנזילות יחזרו לאחר רק 8 חודשים ואולי כמחוות רצון טוב הוא ילך לקראתך, בצורה זאת או אחרת. בהצלחה ובברכה - רפי לין |
רפי תודה רבה על העצה.
אנסה לפנות ללב שלו :) משה. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:16. |