![]() |
נורית שמן נדלקת
בוקר טוב
יש לי פונטו שנת 96 1250, במהירות של 80 קמ"ש לאחר נסיעה של 10 דקות מהבהבת נורית שמן ולאחר מספר שניות נדלקת באופן קבוע. לאחר כיבוי והתנעת הרכב מחדש ,נכבת הנורה. כמו כן, במידה ואני לוחץ על דוושת הגז לחיצה רציפה- נכבת הנורה אלי |
מספר אפשרויות
נלך מהקל לכבד:
א. שמן בצמיגות לא מתאימה (דליל יותר ממה שצריך) ב. יוניט שמן לא תקין ג. בעיה "כבדה" יותר כמו משאבת שמן, חופש במיסבי קראנק... |
נכון, חוץ משמן בצמיגות לא מתאימה (דליל יותר ממה שצריך).
משום שכתב, "במידה ואני לוחץ על דוושת הגז לחיצה רציפה- נכבת הנורה" דוד. |
נשמע כמו בעיה במשאבה בגלל שרשמת שבלחיצה רציפה הנורה נכבת
צריך לבדוק לחץ שמן ככה תקבל תשובה יותר ברורה לגבי המצב התופע הזו קוראת גם כשהמנוע קר? |
כשהמנוע קר הנורה לא נדלקת
האמת שאני נוסע עם הרכב 3 ק"מ ביום, כמה יכול לעלות התיקון ? החלפת משאבת שמן+ יוניט במידת הצורך כולל עבודה ? |
כמה תעלה משאבת שבן כולל עבודה ?(סדר גודל)
|
לפני שרצים לזרוק כסף מיותר בדקת שלא חסר שמן?
|
נורת לחץ שמן מנוע נדלקת
אכן, חבל לזרוק סתם כסף ולהחליף חלקים ללא צורך.
אם לא חסר שמן מנוע והשמן בצמיגות טובה ומתאימה, אז מחברים במקום היוניט שעון יעודי למדידת לחץ שמן מנוע ואם הלחץ תקין אז הבעייה הנה רק מהיוניט שיש להחליפו ואם הלחץ שמן לא תקין בשעון, אז כנראה שאכן הפגם במש' השמן. יוניט זה לא דבר יקר כך שאפשרי גם להחליפו ללא כל בדיקה ומכסימום זאת לא הבעייה וזרקת קצת כסף לשווא. בברכה - רפי לין |
מתי הוחלפו הפילטר והשמן?
אם הרכב לא עבר טיפול לאחרונה, קודם הייתי מחליף שמן של מותג איכותי 10W-40 ובנוסף מחליף את הפילטר למקורי. אח"כ הייתי בודק ומנקה עם ספרי מגעים את הקונקטור והצמה של יוניט לחץ השמן. תן מס' מכות על גוף היוניט בעזרת ידית מברג ותנסה לבדוק. אם זה לא עוזר, אז כמו שציינו קודם הייתי מחליף את היוניט. ורק אם זה גם לא עוזר אז כנראה שהשיניים בגג"שים של המשאבה נשחקו או שמצב המנוע בכי רע. הייתי "מריץ" אפילו "פלאשינג" עם השמן הישן ע"מ לנקות את מעברי השמן, למרות שזה עלול להחריף את הבעיה במקרה של מיסבים שחוקים, הרי במקרה כזה ממילא יהיה צורך בהחלפתם. |
בוקר טוב לכלום
תודה על התשובות , אך אודה אם תוכלו לציין סדר גודל עלויות של החלפת יוניט או במקרה שלי אולי גם משאבת שמן. תודה ושבוע נפלא לכולם |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:04. |