![]() |
החלפת שמן גיר - פונטו 95
ערב טוב ושבוע טוב..
הדגם 75SX ידני כמובן. כאשר הרכב אחרי מנוחה והתיבה קרה הילוכים 1 ו-2 ניכנסים קצת קשה אך ללא חריקות. לאחר נסיעה של כמה דקות כל העסק עובד חלק ויפה. אני מניח שמדובר באיכות שמן הגיר כך שלדעתי יש צורך בהחלפה לשמן גיר איכותי יותר. אולי תוסף יעזור? אשמח לדעת איזה שמן גיר עליי לשים שיהיה איכותי ואוכל להרגיש את ההבדלים גם על תיבה קרה שההילוכים ינועו כמרגרינה. :) תודה רבה. |
החלפת שמן לא תעזור לך אך בכל אופן BG מעולה יעלה עד 150 ש"ח ל2 ליטר תצטרך 1.65 ליטר
אם הגיע הזמן אז צריך להחליף קלץ אפשר לעשות 2 סיבובים כיוון לקלץ השאלה באיזה נקודה כרגע משחרר הקלץ |
תודה על התגובה יאיר. הקלאצ לדעתי במצב מצויין וזאת משנים של ניסיון על רכבים ידניים. מה גם ששאר ההילוכים ניכנסים חלק לחלוטין. מעבר לכך כאשר תיבת ההילוכים בטמפרטורת עבודה הכל עובד פיקס וחלק. הקלאצ' עצמו משחרר בגובה נורמאלי. לא נמוך מידי ולא גבוה מידי כלומר נקודת החיכוך ממוקמת טוב. אשמח לעוד חוות דעת בעיניין.
|
2 צירוף קובץ(ים)
החלפת שמן ל-BG כן תעזןר לך.
יאיר, ראה את הלהיט החדש במקום ה-GT. דוד. |
הויטרה יפה מאוד אפשר סיבוב
את הקלץ הייתי מותח בין סיבוב ל-2 שמן לא יעזור הוא רק מעדן את הגיר |
תודה רבה חברים. בתור התחלה אני אחליף ל BG על פי המלצתכם ונקווה שייזרום חלק יותר.
|
אפשר בבקשה הסבר קצר מה זה BG ?
|
1 צירוף קובץ(ים)
BG הוא שמן סינטטי שבטפ' נמוכות הוא נשאר נוזלי. הדבר מאפשר שימון יותר יעיל לגיר.
לכן השמן מאפשר העברת הילוכים טובה יותר. היבואן הבלעדי הוא "פטרוטק" מאזור. דוד. |
דוד, את החומר בעצם מכניסים לאיפה ששמן הגיר ? תתודה על ההסבר.
בתוכנית אתמול של יצאת צדיק היה נחמד לשמוע "שיש עשן בלי אש" וכי יש בעלי מקצוע הגונים ! |
לא מכניסים את "החומר" לשמן גיר.
ה-BG הוא השמן עצמו. מוריקים את השמן מהגיר, ומכניסים את השמן BG. ביחס ליצאת צדיק. התוכנית לא חידשה לי דבר. אין ספק שיש מוסכניקים הגונים. הבעיה היא עם התמימות של מר הכט, שבסוף התוכנית אמר, שהוא שבר את המיתוס שהמוסכניקים גנבים. על זה אמר המשורר, "אשרי המאמין". עולם כמינהגו ימשיך לנהוג. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:41. |