![]() |
רכשתי פונטו ELX לאחרונה, שאלות
רכשתי פיאט פונטו ספייס ELX 2003.
שאלות: 1. בעל הרכב טוען שהוא השתמש ב"מים ירוקים" , לפי הבנתי זה לא הנוזל המדובר כאן "פרפלו". זה מאוד קריטי? הבנתי שיש אפשרות לעשות "ניקוי רדיאטור" ואז להתחיל להשתמש בפרפלו. 2. מצב E בגיר. קראתי שהדעות חלוקות בין אם זה חוסך בדלק או לא. בשורה התחתונה, בנסיעה עירונית ובין עירונית, איפה יש חיסכון? בנסיעה עירונית הנהיגה שלי די רגועה והסתדרתי עם הE. חשוב לי לחסוך בדלק, גם אם מבחינתי זה על חשבון ביצועים. 3. יש לי מספר נוריות דלוקות בלוח שעונים. אחד מהם קורה כשאני מדליק את האורות של הרכב. מידי כמה שניות נדלקת נורה של "נורה לא עובדת" ולאחר מכן נכבית וחוזר חלילה. עם זאת, האורות ברכב עובדים רציף. בנוסף יש נורה אדומה של "מכלול הגה" שדלוקה באופן תמידי. בעל הרכב הקודם טוען שזה לא בעיה. בנוסף, מנוע הוחלף ברכב , והנורית של המנוע דלוקה באופן תמידי. בעל הרכב הקודם טוען שזה קשור לממיר הקטליתי ושאין לי מה לדאוג. ושהדבר היחיד שצריך להדאיג אותי זה נורת השמן. 4. מידי פעם כשאני בעצירה וקרוב למצב של עצירה מוחלטת, הרכב "קופץ" קדימה.. מזכיר קצת רכב ידני. נורמלי? 5. הבלמים משמיעים רעש בדקה-שתיים הראשונות לנהיגה. לאחר מכן אין רעש לכל אורך הנסיעה. בעל הרכב טוען שאלו בלמים שהוחלפו לאחרונה. |
נורית המתריעה על אורות - תבדוק נורת ברקס אחוריות
שאר הנורות לא הייתי מזניח - ניתן לאפס במוסך בהתחברות למחשב ולראות מה יחזור |
יש המלצה למוסך להנ"ל? באיזור המרכז
כמה אמור לעלות תהליך של איפוס? האם הנוריות יכולות להכשיל אותי טסט (בהנחה והמכלולים תקינים..)? בנוגע לנורת אזהרה של האורות.. היא דולקת רק כשאני מדליק את האורות של הרכב.. אם הבעייה הייתה באורות ברקס הייתי מצפה שזה היה קורה תמיד.. |
מוסך לפיאט
אזור המרכז הוא גדול, היכן אתה מעדיף?.
בברכה - רפי לין |
איזור חולון בת-ים ראשון לציון
|
בנוגע לנורית הגה.. ההגה לא מרגיש "קשה" ומצב CITY עובד מצויין..
בעל הרכב הקודם אמר ש"לא צריך לדאוג" מזה.. יש סיכוי שלא אעבור טסט בגלל הנורית הזאת? |
מזל שבעל הרכב לא הביא לך את הרכב על בלוקים ואמר לך סע ***, אין לך מה לדאוג!
|
שמע, אני חיפשתי את הרכב הנ"ל במשך שבועיים והיה לי מאוד דחוף לרכוש עקב עבודה. ראיתי כ8 מכוניות.
מבין כולם הוא מצא חן בעיניי (כל השאר גם לא היה גרויסע מציאה) בעל הרכב נשאר איתי בקשר ועושה רושם שהוא בחור אמין מאוד. נכון שקניתי את הרכב עם נוריות דולקות ומצב לא משהו אבל שום רכב שנתקלתי בו לא היה "שמור". לכל אחד היה את הפאקים שלו.. אחד עם מנוע שהולך למות, אחד שהגיר היה דפוק, לצורף העניין - אף! אחד לא טיפל במוסך מורשה. הרכב די זול ולקחתי סיכון אני יודע. אני מנסה להבין האם התקלה בהגה היא מאוד קריטית כי כרגע, אני מסתדר מצויין עם ההגה.. הוא קצת קשה אבל אין לי בעיה עם זה. |
התקלות בפונטו ספייס
תאם עם חיים במוסך מורשה היבואן "מוסך פיאט שמשון": www.musach.co.il/details.asp?id=60
דרך אגב, אם אינך יודע מתי הוחלפה רצועת תזמון (טיימינג) אז אני הייתי ממליץ להחליפה עם יתר חלקיה. בברכה - רפי לין |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:23. |