מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   בעיות בפונטו ספייס 2004 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15199)

gerbiman 18-07-12 09:46

בעיות בפונטו ספייס 2004

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים קניתי פיאט פונטו 2004.

יש לי מספר בעיות ברכב אתם יכולים אז החלטתי לפנות למומחים של הפורום לבקשת עזרה.
אתם יכולים להגיד לי בבקשה מה הטיפול הנדרש לכל בעיה, כמה כל טיפול צריך לעלות לי, ובאיזה מוסך באיזור ראשון לציון כדאי לי לבצע את הטיפול.

רשימת הבעיות:
1. בעיית מיזוג - כאשר אני מפעיל את המזגן יוצא אוויר חם (וכן אני לוחץ על הכפתור באמצע כדי להפעיל את המזגן).
הבעיה הזו הייתה קיימת עוד שקניתי את הרכב.
* אני חושב שרק צריך למלא גז במזגן (הבנתי שזה צריך לעלות רק 100 שקל ככה).
2. בעיית היגוי - לפני כיומיים נסעתי ברכב ולאחר שתי דקות של נסיעה ההגה ננעל (לא יכולתי להזיז את ההגה) וקיבלתי שגיאה "steering failure" במחשב הדרך. אחרי שכיביתי והדלקתי את הרכב הבעיה "טופלה" ולא חזרה מאז. אני מניח שיש בעיה של ההיגוי והבעיה יכולה לצוץ לי בכל רגע נתון בזמן הנסיעה. האם כדאי לתקן את התקלה אם היא לא חוזרת? ומה התיקון הצפוי
3. לפני כ- 3 שנים החליפו לי רצועת טיימינג ברכב. האם צריך להחליף אותה פעם נוספת?
4. ברקסים - שאני בולם את הרכב יש לי רעש של חריקה, האם זה אומר שהגיע הזמן להחליף את הבלמים?

תודה רבה לכל העוזרים!

davidmzr 18-07-12 10:23

ציפור קטנה לחשה לי שמישהו הפנה אותך להרשם כאן. :)
1. בעיית מיזוג, אם הבעיה הזו הייתה קיימת עוד שקנית את הרכב, סביר להניח שיש לא רק בעיית מילוי גז. צריך לבדוק.
2. בעיית היגוי, לא ברור לי למה כתבת, "(לא יכולתי להזיז את ההגה)". בד"כ ההגה נהיה קשה ואפשר להזיז אותו. המצב בטיחותי מדרגה ראשונה. ויש לטפל.
3. בעייה בטיימינג, לא הבנתי איך החליפו לך טיימינג לפני 3 שנים. כתבת "לפני כמה חודשים קניתי פיאט פונטו 2004."
אם יש קבלה על החלפת טיימינג, זה בסדר. אבל אם רק אמרו שהחליפו, לא הייתי סומך על כך.
כמה ק"מ גמע הרכב ?.
4. בעיית בלמים, כן הגיע הזמן להוריד 4 גלגלים ולבדוק.
לא ניתן לתת הצעת מחיר עד שלא בודקים.
חכה לתגובות נוספות.
דוד.

רפי לין 18-07-12 10:39

גז למזגן

מלוי גז למזגן עולה יותר מ 100 ש"ח.
אם חסרה כמות גדולה של גז, אז צריך גם לבצע בדיקות של איתור דליפות ונזילות ממע' המזגן.
בברכה - רפי לין

davidmzr 18-07-12 10:46

צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 111908)
מלוי גז למזגן עולה יותר מ 100 ש"ח.
אם חסרה כמות גדולה של גז, אז צריך גם לבצע בדיקות של איתור דליפות ונזילות ממע' המזגן.
בברכה - רפי לין

נכון, מלוי גז למזגן עולה יותר מ 100 ש"ח. מסיבות מובנות, לא רציתי לכתוב את זה. :)
דוד.

gerbiman 18-07-12 13:53

מסתבר שלפורום הזה יש סוכנים סמויים ברחבי האינטנרט :)

תודה רבה על התגובות המהירות.

davidmzr -
2. צודק, יכולתי להזיז את ההגה אבל זה דרש ממני מאמץ מסויים ומן הסתם אי אפשר לנסוע ככה.
3. אני יודע שביצעו טיימינג לפני 3 שנים בגלל שראיתי את הקבלה מהמוסך (וביקרתי במוסך בעצמי). הרכב עשה עד כה רק 75 אלף ק"מ (זה כלום אני יודע) ועדיין האם בגלל שעברו 3 שנים מאז החלפת רצועת הטיימינג האחרונה מומלץ להחליף רצועה מחדש?

לפני שרכשתי את הרכב ביצעתי לו בדיקה.
במהלך הבדיקה של הרכב לא הצלחתי לעלות על אף אחת מהבעיות הללו, האם ניתן למצוא את הבעיות האילו בבדיקת הרכב (טרם הרכישה)?

יש לאבא שלי חבר שמתעסק בתיקון רכבים.
אני מתבלט אם ללכת אליו או למוסך מורשה.
לדעתי זה לא משנה בגלל שבכל מקרה אין לרכב ספר טיפולים מסודר...
דעתכם?

davidmzr 18-07-12 14:16

"מסתבר שלפורום הזה יש סוכנים סמויים ברחבי האינטנרט" נכון . הבנת מהר, מה שמופנים/ות אחרים לא הבינו. :)
טיימינג.
פיאט ממליצים:
בדוק כל למעלה מ- 36,000 מייל.
החלפה כל 72,000 מייל או 5 שנים
בתנאים רגילים.
החלפה כל 72,000 מייל או 3 שנים תחת
תנאים בעייתיים.
לאחר שתבדוק את המחיר במורשה, תרוץ לחבר של אבא שלך. :)
מה זה משנה, אם ניתן למצוא את הבעיות האילו בבדיקת הרכב טרם הרכישה.
זה כבר היסטוריה.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 09:10.