![]() |
מילוי שמן יתר
שלום חברים,
לפני יומיים הוספתי קצת הרבה שמן כנראה, כי היה לי קצת חסר.. אתמול בדקתי והיה לי 1-1.5 ס"מ מעל המקס'.. נסעתי יום אחד וגם ממש קצת לאחר המילוי. האם זה מסוכן? האם המנוע מסוגל לזרוק עודפים? מה המשמעויות? מדובר על פונטו hgt תודה,יום טוב |
בערך 1 ס"מ מעל המקסימום זה כבר ההתחלה של האזור הקפיצי במדיד.
האם מפלס השמן הגיע לחלק זה? |
צטט:
|
לא זוכר היכן ראיתי את זה, אולי ב FIATFORUM.COM, אבל בין סימן ה MIN ל MAX (פחות או יותר 1 ס"מ) נכנס בערך ליטר שמן. כך שאם יש לך 1-1.5 ס"מ מעל המקסימום זה בערך ליטר-ליטר וחצי עודף של שמן מנוע - אני מציע לך לרוקן קצת.
|
אפשר לרוקן מעט
אני לא יודע מה יכול לקרות כתוצאה מעודף שמן אבל אפשר להעלות חצי רכב על מדרכה לפתוח את הבורג ניקוז בקרטר ולרוקן מעט שמן עם כפפות כמובן לתוך כלי נקי ולסגור ואז להוסיף חזרה במקרה הצורך על לסוף המדיד.
עשיתי את זה בלנטיס פעם התלכלכתי מעט אבל לא נורא. |
עודף שמן זה לא בריא כי זה גורם ללחץ גדול מידי במנוע ואז השמן ינזל לך במקרה הטוב מהמכסה שסתומים ובמקרים גרועים יותר ממחזירי השמן הקידמים והאחורים (אזור חגורת הטיזמון והחיבור של גלגל התנופה מאחורה) ובמקרים ממש קיצונים ליריקת שמן מהנשם ובריחה מהרינגים ומאטמי השסתומים בראש המנוע
שורה תחתונה לא חויה נאימה להורים(למי שמכיר מהסדרה רמזור):D |
לא מדוייק.
עודף שמן אינו גורם ללחץ שמן גדול מידי במנוע, ולא לבריחה מהרינגים ומאטמי השסתומים בראש המנוע. כן יגרום בריחה ממחזירי השמן הקידמים והאחורים. ועלול להחליק את הקלצ'. דוד. |
תודה רבה על התגובות.
לאחר סגירה חזקה במורשה, ולא מעט מלחמות עם הבורג ניקוז שמן מנוע.. בוצע ניקוז קטן לשמן היום. אצטרך להחליף את הבורג הנ"ל בטיפול הקרוב שלי :) |
כנראה ניסית לפתוח עוד כשהיה חם
צריך לתת לרכב להתקרר טוב לפני שפותחים מה גם שהבורג לא אמור להיות סגור חזק כל כך.
טוב שהצלחת. |
לא צריך לתת לשמן במנוע להתקרר.
כאשר הוא חם הוא מתנקז יותר מהר ויותר טוב. וקל יותר לשחרר את הבורג. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:40. |