מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   לאחרונה צצו לי בעיות ב HGT (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14302)

dennis 20-02-12 20:50

לאחרונה צצו לי בעיות ב HGT

אני צריך את עזרתכם...
אז ככה הייתה לי בעיה עם תיקתוקים באחד בגלגלים הקדמיים (אני חושב).
הייתי במוסך.. העלו את הרכב על ליפט, פתחו את הגלגל, אמרו שהם לא רואים שום בעיה.. סגרו את הגלגל חזרה.. (אחד הברגים היה פתוח). נסעתי בידיוק שבוע.. והתקתוקים המשיכו..
קפצתי אתמול לפנצ'ריה ליד מקום העבודה שלי (צמיגי כחלון, בראשון- לציון). הוא הזיז קצת את הגלגל, הרים את האוטו על ג'יק הסתכל.. אך לא זיהה בעיה.. נסעתי איתו סיבוב ברחוב הבעיה הפסיקה. אבל היום בבוקר זה התחיל עוד הפעם, עוד הפעם תקתוקים. שמתי לב כשנוגעים בגלגל, מוצאים אותו.. היא מפסיקה אבל חוזרת אחרי זהה.. 2 מוסכים לא יודעים מה הבעיה.. אני גם כן אבוד עצות.

עוד בעיה.. כשהרים אותי על ג'יק אתמול הוא ביקש שאני יעזוב את הברקס.. (האמברקס היה מורם).. והאוטו התחיל לדרדר עם האמברקס. הוא אמר לי שהאמברקס משוחרר.

עוד בעיה שהידית הילוכים לא נכנסת חלק, או לפעמים לא נכנסת בכלל.. (זה קורה בדרך כלל בהילוך ראשון או שני). חשוב לציין שהקלא'ץ חדש.. ( גבוה) הקלא'ץ מגיב יפה.. הביעה לדעתי בידית ההילוכים..
גם לפעמים בתחילת נסיעה הילוך ראשון.. יש מין מכת נסיעה.. נותן מכה קטנה.. או שזה בגלל שאני נותן ממש קצת גז בתחילת נסיעה.. (כי אני לא רגיל כול כך לידנית.. הייתה לי 4 שנים אוטומטית, :confused:)

בכול מקרה צריך דעות.. או כאלו שיכלו לעזור לי..
תעזרו לי אנשים...:confused:

שחרון 20-02-12 21:03

הזמנתי אותך אלי שאני אעזור לך. עדין לא הגעת. הפסד שלך.
לעלות על תקלה של רעשים דרך האינטרנט זה כמעט בלתי אפשר..

dennis 20-02-12 21:22

שחר, מחר אני אוכל להגיע.. בסביבות השעה 3.. רק תן לי כתובת ומספר פלא.. בפרטי.
אם זה בסדר?!

dennis 21-02-12 19:13

מצב רע

עידכון.. :(
המצב רע מאוד.. הגעתי לעבודה היום בבוקר.. ויצאתי אחרי 40 דקות לקחת משהו מהאוטו.. ו גליתי שיש לי נזילה.. (שלולית שמן)... השלולית מתחת לגיר..
מהתייעצות עם כמה חברים.. (גם מי פה).. הציעו לי לעלות את האוטו על גרר..
כך שהשארתי את האוטו במקום העבודה עד מחר בבוקר.. שיבוא הגרר.. לקחת אותה למוסך התלתן..
*עוד מלפני יומיים שמתי לב שההילוכים לא נכנסים טוב.. כנראה שהייתה נזילה אבל מיזערית.. היום זה פשוט יצא הכול..

בקיצור אני אעדכן..

גיא .ב 21-02-12 21:57

לגבי המכה בתחילת נסיעה - אני מהמר שזה תושבת מנוע גמורה.

sasha1987 06-03-12 18:55

אצלי קיימת המכה ואני יודע בוודאות שיש לי תושבת גיר קרועה,פשוט אין לי זמן להחליף אז זו גם אופציה לבדוק?

idango 10-03-12 10:51

גש לשחרון.

dennis 10-03-12 15:05

חח..

זה יפה וזה נחמד.. שממשיכים לי את הטופיק :rolleyes:
אז ככה עידכון קטן..
הרכב הועלה לגרר.. לפני כשבועיים.. ישב כיום וחצי במוסך התלתן (אבי טיפל לי ברכב, ידיים של זהב יש לו)! לרכב היתה נזילה לא גדולה במנוע, הייתי יכול להגיע עצמאית אבל.. חשבתי שזה נזילה בגיר.. והגיר חרק קצת אז פחדתי! לאחר בדיקה של אבי.. הוא אמר שהגיר במצב תצוגה! והנזילה היא מהאטם מנוע.. למטה, הוא טיפל לי בזה, עשה טיפול 145K לרכב הוחלף שמן ל- 10W60..! והאוטו יצא בריא ושלם! ואני מבסוט!!
אז ככה בקשר לתיקתוקים אבי בעצמו לא יודע מה הבעיה ...
איך שחזרתי ממנו התיקתוקים נמשכו.. הייתי בעוד כמה מוסכים אף אחד לא עולה על הבעיה..
אבל זה ירד לי מהפרק.. בגלל שאני נוסע כבר שבוע וקצת בלי תיקתוקים.. אולי השלוליות שטפו לי מלמטה את הליכלוך שהיה.. בקיצור אני לא יודע!! אבל שיהיה ככה! :D
היום יצאתי לשטוף את האוטו.. ובפנים קצת.. ולחשוב על דברים לשיפור הרכב לעתיד.. כמה דברים על הפרק צביעה, הנמכה, וחידוש- חיזוק מערכת הבלימה. לבנתיים...;)
*אגב.. היום כששטפתי הרמתי את המכסה מנוע.. לבדוק שמן.. ובכללי לראות מה מסתתר לי מתחת :rolleyes: לגבי נזילות.. הכול נראה יבש..! אבל יש כמה דברים שמפריעים לי קצת.. 1) יש מיכל מצד הנוסע שקוף , אני משאר שזה מיכל של המיי רדיאטור.. .. ובכן המים ששם לא נמצאים בין ה MIN ל- MAX הם הרבה מתחת ל- MIN האם זה תיקני?!
2) אבי אמר לי שכול 1000 ק"מ צריך להוסיף שמן ל- HGT כי היא אוכלת שמן.. ובכן עוד לא הגעתי ל- 1000 ק'מ.. אבל נראה כאילו אני צריך להוסיף כבר..( אגב אבי ציין שהמדיד מעט מזייף,כי הוא עקום). 3) יש מגן חום בין הרדיאטור, למנוע.. בקיצור הוא שבור אצלי.. חצי.. ואין את החלק השני שלו.. כנראה נפל.. 4) אממ.. אני חושב שהרכב שותה הרבה דלק.. וגם יש ריח של דלק.. מסביב לאוטו.. בזמן נהיגה..5) הבלמים אצלי לא משהו.. השבוע יצע לי לסחוט את דוושת הברקס עד הסוף.. (אפילו שהסוף מאוד קרוב).. הרגשתי שהרכב לא בלם מספיק חזק.. וכשהגעתי עם הרגל עד סוף הברקס.. היו כמו מכות קטנות כאלה בברקס.. יכול להיות וזה ה ABS.. ואני מתבלבל.. האם זה אצל כולם ב HGT ככה?!

dennis 10-03-12 21:42

אממ..

חברים יקרים.. עכשיו חזרתי אחרי סיבוב קטן.. וראיתי שנשרפה לי נורת צד הנהג (נורת אור קידמי).. האם אפשר להחליף עצמאית?! (ניסיתי להגיע עליה.. ואממ קצת צפוף שם, אבל לא ניסיתי יותר מידי כי כבר חשוך).. ואממ.. מה הדגם של הנורה? מדובר ב- HGT

עוד שאלה שקצת לא בנושא.. מה המיי קיפאון? שעדיף להשתמש ב - HGT
תודה דניס.

Lexxxa 11-03-12 00:21

1) תנסה לזהות בוודאות שזה מיכל לנוזל קירור, בכל מקרה, כל מה שמחוץ לתווך, אינו תקני.
2) מה זה "נראה כאילו אני צריך להוסיף כבר" ? תסביר יותר מדוייק מה אתה רואה במדיד, ואם המדיד מזייף אז צריך להחליפו.
3) לזכרוני דיברו הרבה על הנושא פה בפורום, חלקם פירקו את המגן. חדש עולה רבה כסף.
4)בדיקה לצריכת דלק מבצעים באופן הבא: ממליאם פול טנק, מאפסים את המונה של ק"ם, נוסעים נגיד 100 ק"מ, חוזרים לתחנת דלק וממלאים שוב פול טנק. את ה100 ק"מ מחלקים בכמות הליטרים שתידלקת בתדלקו אחרון, כך תוכל לדעת מה הצריכה שלך.
לגבי ריח של דלק, תרים את הספסל האחורי באותו, תבדוק שחיבורים למשאבת דלק תקינים ואין נזילות באזור.
5) אם יש לך ABS האותו אז זה הגיוני שייתן מכות בדוושה, בכל זאת, אם אתה מרגיש שהברקסים חלשים, גש למוסך לבדיקה.

מה זה מי קיפאון ?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 09:24.