![]() |
שאלה בנוגע לגיר והגה כוח
שלום לכולם אני חדש פה ויש לי פונטו ספייס ELX 02.
הרכב מרעיש בנסיעה רוורס ודרוש החלפת גיר. התחלתי לחפש גיר השאלה שלי האם גיר של פונטו דור 1 מתאים? הגה חשמלי ז"ל. הבאתי מנוע ופיקוד מפירוק והלכתי למוסך של חבר, החליף את הרכיבים וניתק את המצבר לחצי שעה וחיבר אבל לא עובד. יש איזשהו איפוס אחר שצריך לעשות או שיכול להיות שהחלקים מהפירוק לא טובים? תודה לעונים! |
עקרונית גיר של פונטו דור ראשון יכול להתאים לספייס. אבל צריך לעשות כמה שינויים.
אצלך הקלצ' הידרולי עם משאבות, ובדור ראשון עם כבל, יש גם בעיה של התאמת תושבות. לא ממליץ להיכנס לזה. ביחס להגה, לא כל תקלה בהגה אלקטרוני נובעת מהמנוע החשמלי. יש רכיבים נוספים שעלולים לגרום לתקלה. כמו חישן המומנט שנמצא במוט ההגה, או מחשב ההגה. בכל החלפה יש לבצע קידוד/איפוס של המנוע ושל מד המומנט. יש ברשותי גיר לספייס, וגם לדור ראשון. אם תרצה צור קשר בפרטי. דוד. |
דוד תודה אבל עוד שאלה ברשותך
כל עניין של החלפת הגיר עלתה בגלל רעשים ברוורס בלבד השאלה היא האם זה יכול להגרם מבעיה בכיוון כבל או משו כזה. זה רעש של גלגל שיניים נראה לי.
בנוגע לאיפוס המחשב- איך זה מתבצע? איפוס על ידי ניתוק מצבר או התחברות למחשב? תודה! |
איפוס המחשב ע"י התחברות לאגזימר.ניתוק מצבר לא תמיד מועיל.
לא יודע אם כדאי להחליף גיר בגלל מעט רעש ברוורס. כמה כבר רוורס אתה נוסע ?. דוד. |
החלפת גיר..
בעקרון היה לי רעש גם בתחילת נסיעה בהילוך ראשון.
הייתי בטוח שמדובר בבעיה במשולשים או בבולמים הקידמיים אבל אחרי בדיקה כל הפרונט תקין. אז כנראה הרעש בראשון הוא כנראה גם מהגיר . אגב כמה עלות של גיר משופץ? או מפירוק? כמה עולה טיפול שגרתי לפונטו? בממוצע? |
דבר ראשון בדוק באופן דחוף, אם חסר שמן בגיר.
דוד. |
לא חסר שמן גיר
זה הדבר הראשון שבדקו לי במוסך..
בכל מקרה הוחלף גיר ( אין ברירה ) כי העדפתי להחליף עכשיו כי יש לי זמן מאשר למשוך עוד ה' יודע כמה על הגיר הזה. אני רק מקווה שיצליח לסדר לי תהגה כוח כי לא בא לי ללכת לאיזה מוסך שאני לא מכיר ולשלם הון תועפות (שאין לי כרגע) על בדיקת מחשב וכיוצ"ב. נקווה לטוב אשוב לעדכן כאשר האוטו בע"ה ייצא מהמוסך! תודה לעוזרים. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:54. |