![]() |
שקע מצית בתא המטען - הכיצד?
אני עומד לפני התקנת מערכת ברכב, כחלק מההתקנה אני מריץ כבלים בכל הרכב. אם אני כבר מפרק פלסטיקים ושאר חלקים חשבתי ליצור שקע מצת בתא המטען אשר יקבל מתח אך ורק בעת הפעלת הסוויץ'. הרעיון הוא לחבר מכשיר כלשהו לשקע זה וברגע שהסוויץ' יופעל המכשיר יידלק.
השאלה: 1. מהיכן אני מושך כבל שנותן מתח רק בסיבוב סוויץ? 2. האם יש צורך בריליי? אם כן, היכן ניתן להשיג ריליי מתאים? אשמח לסיוע בעניין. בתודה, רענן. |
שקע למצית בתא המטען
איזה מכשיר בכוונתך להפעיל?, אם הא אינו מרכן חשמל גדול אז אינך צריך להתאמץ הרבה כי אל מנוע המגב האחורי מגיע זרם בהפעלת מתג הצתה לאחר נתיך (לצורכי החזרתו למצב מנוחה)
וזאת בחוט בצבע כתום/לבן שתמצאנו מאחרוי לוחית המגעים הקבועים בדופן אחורית שמאל. מול מגעים אלו נוגעים מגעים קפיציים בדלת תא המטען. בהצלחה ובברכה - רפי לין :) |
אני מקווה שהכבל אצלי מעביר מתח. מאז שהרכב אצלי המגב האחורי אינו עובד (אך השפריצר כן) ומעולם לא ניסיתי לפתור את הבעיה. ייתכן ומנוע המגב תקול ומתח אכן מגיע לאזור.
המכשיר המיועד הינו GPS שיחובר לממיר מתח 5V בהספק של 1 אמפר. (אולי בעתיד 2 אמפר). ה-GPS בעל תקשורת BT ככה שאין צורך להריץ כבלי DATA אל מחשב כף היד. תודה על הסיוע, אחזור עם תוצאות. בברכה, רענן. |
מכשיר GPS
לא הצלחתי להבין למה אתה מחבר המכשיר GPS בתא המטען.
בברכה - רפי לין :) |
Re: מכשיר GPS
צטט:
לשם הבהרה, השם GPS דבק כיום ל"מחשבי כף-יד משולבי GPS". בפועל ישנם מחשבי כף-יד אשר להם נתונים הרבה יותר טובים אך אין להם GPS מובנה דבר שדורש חיבור של GPS חיצוני שתפקידו יהיה לעבד את המיקום ולהעבירו לתוכנה המיועדת על מחשב כף-היד. חיבור של GPS כזה, אל מחשב כף-היד, יכול להתבצע בכמה דרכים כאשר אחת מהן היא אלחוטית תוך שימוש ב-Bluetooth. כלומר ה-GPS יכול להיות בתא המטען, באזור בו תהיה לו קליטה טובה ו"לדבר" עם מחשב כף היד אשר יושב על הדשבורד. דוגמא ל-GPS כזה - http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=366689 בפונטו, באזור הדשבורד אין מקום סביר לשים את ה-GPS בו לא יהיה גלוי לעין (גנבים, שמש ושאר מזיקים). לעומת זאת בתא המטען אפשר לסדר איזה משהו במקום אחד הרמקולים המקוריים של הרכב בדפנות. ככה ה-GPS מוגן, אני לא צריך בכל כניסה לרכב להתעסק איתו והכל נחמד יותר. נכנס לרכב, מפעיל את תוכנת הניווט, זו מזהה את ה-GPS אוטומטית וניתן לנווט בלי חוטים ושאר דברים מיותרים על הדשבורד. מצטער אם הארכתי יתר על המידה, בברכה, רענן. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:32. |