מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   הגה עושה רעש של חריקות בסיבוב (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=13932)

elor 27-12-11 22:54

הגה עושה רעש של חריקות בסיבובו בנסיעה ובעמידה

יש לי פונטו דור ראשון 95'.

שקניתי את האוטו לפני 3 חודשים בערך האוטו הגיע פשוט ככה עם רעשים בהגה כאשר מסובבים אותו ולא משנה כמה מסובבים פשוט יש רעש של חריקות כאלה.
אני אנסה לתאר את הרעש כמה שאפשר בכתיבה אמ.. נגיד ששמים ציפורניים על הלוח וחורטים יש רעש כזה שעושה צמרמורת? אז משהו כזה בערך רק קצת יותר עדין.
שאלתי את הבעלים הקודמים הוא אמר זה ככה זה בסדר מאז שקניתי אותו זה פשוט ככה והאוטו היה אצלו 5 שנים.
עכשיו אין בעיה או משהו ההגה עובד טוב והכל בסדר אבל הרעש התחיל לטמטם אותי ובאף אוטו שנסעתי לא היה רעשים כאלה.

מה זה יכול להיות ?
ואיך אני יודע אם יש לי הגה כוח או לא ?
קשה לסובב אותו אז אני מניח שהוא לא הגה כוח אז אולי הוא כן ובעצם יש בעיה (הרעשים) וכתוצאה מכך גם קשה לסובב אותו אני לא יודע..

אז מה אתם אומרים יש פה בעיה ?

נ.ב.
המוסכניק החליף לי איזה חלק באוטו ועשה סיבוב, חלק שלא קשור להגה או משהו מכני.
הוא עשה סיבוב רגיל והוא לא אמר לי משהו יוצא דופן או חריג אחרי הסיבוב שהוא עשה כמו נגיד ההגה,
מן הסתם אם היה בעיה או שהיה מרגיש משהו שונה היה בא ואומר לא ?

yair068 27-12-11 23:19

שלב ראשון בדוק אם יש חופש בתפוחי הגה או חופש בתפוחי משולשים
הרכב לא יעבור טסט בבדיקה של תפוחים או מסרק הגה
ב-95 רוב הסיכויים שאין לך הגה כוח שהמשאבה צמודה כמעט ליד הרדיאטור מצד שמאל ומחוברת לרצועה

elor 27-12-11 23:45

הרכב לא יעבור טסט בגלל מה? הרעש?
הרי הטסטר בודק מלמטה הוא לא שומע אם יש רעש או לא, וזה לא כזה חזק אבל צליל מעצבן משהו..

אוקיי, נניח ויש חופש בתפוחי הגה או בתפוחי משולשים זה מסוכן לנסיעה ?
כי יש לי טסט עוד 5 חודש ואם כבר לסדר משהו ברכב אז אני מעדיף שזה יהיה כמה שיותר קרוב לטסט.

עכשיו במידה וכן צריך להחליף משהו כמה זה אמור לעלות כל הסיפור ?
ואם אני נותן למוסך שלי רק לבדיקה הוא לא אמור לקחת על זה כסף נכון ?

indra 28-12-11 09:36

אם יש באוטו שלך הגה כוח, יהיה לך מיכל לשמן ההגה בתא המנוע. אם יש לך מיכל שכזה יש סיכוי רב מאוד שפשוט חסר לך שמן הגה, חוסר שגורם מצידו הן לרעשים בעת סיבוב ההגה והן לפעולה פחות רהוטה שלו.

tombelfer 30-12-11 12:57

פונטו SX75 97
אותה הבעיה גם אצלי.
רק בצד ימין של הרכב.
אמרו מסרק הגה ואמרו משולשים.. בנתיים אני נוסע עם הרעש.
אני חושב שהבעיה היא בבולם.
מה גם שבעת עצירה, ולחיצה על הגז (כלומר ההישענות של הרכב קדימה ואחורה)ישנם תיקתוקים כאלה (לא כמו של ציריה תקולה).

הבעיה החלה אצלי לפני חודש או יותר בסערה הגדולה שהייתה.. נכנסתי לשלולית עמוקה ומלאה בחול וכנראה שחול עושה את הרעשים.

elor 30-12-11 15:10

tombelfer, לא נראה לי שיש לנו את אותה הבעיה.
אצלך זה בנסיעה לפי מה שהבנתי ועם תקתוקים.

אצלי יש רעש מעצבן ששומעים שזה בא מההגה וזה ברגע שמסובבים אותו ולא משנה אם זה בעמידה או בנסיעה.

tombelfer 30-12-11 15:14

אצלי גם בעמידה ורק שאני מסובב את ההגה..

אני חושב שהתיקתוקים האלה זה ממקור אחר

yair068 30-12-11 15:33

משולשים

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:17.