![]() |
החלפת נוזל קירור לבד - אפשרי?
התחדשתי בספייס 2005 (אני התחדשתי, המכונית לא חדשה :) ).
למרות שהרכב טופל במוסך מורשה, הנוזל במערכת הקירור כרגע הוא לא פראפלו אדום, והחלטתי להחליף את מה שיש. בפעם הראשונה החלטתי לעשות את זה במוסך מורשה, כדי שיבצאו גם שטיפת רדיאטור וכל המסביב. כמה דבר כזה אמור לעלות? כמה חומר בכלל צריך לקנות בשביל "מילוי מלא"? איך עובד התהליך הזה? אחרי "הפעם הראשונה" - אפשר יהיה לעשות את זה לבד? כמה חומר בעצם צריך לקנות, והאם הוא דורש הכנה/דילול? אגב, עברתי במוסך פ.י.א בחיפה ונכנסתי לשאול. הם כבר לא מורשי פיאט, ושם הציעו לי נוזל קירור, אדום, אבל לא פראפלו אלא משהו גרמני (מתחיל ב-W, זה כתוב לי איפשהו אולי אני אמצע...). מוכר? |
עוד שאלה.
אני צריך גם להחליף את שתי הגומיות הקדמיות. הוסבר לי במוסך (לא פ.י.א) שפירוק של הציריה גורם לבריחת הנוזל של התיבת הילוכים האוטומטית וצריך בנוסף גם להחליף שמן גיר (מה שיוצא עם עבודה 300 שקל לפני מעמ). במוסך אחר לא אמרו את זה ולא כללו את זה בהצעת מחיר. ממממ - אז צריך החלפת נוזל גיר או לא? |
לא מדויק כל כך
גם אם מוציאים אז כמה יברח הבעיה שעלול לפגוע במחזיר השמן שיחליפו את הגומיות ללא הוצאת הציריה פשוט לקשור אותה שלא תזוז הקיצר מכלום צריכים להרויח משהו |
אוקי, למרות שאני לא מבין איך אפשר להחליף גומיה ו"לקשור" אותה... טוב.
אני עדיין מחכה לתשובה לגבי השאלה הראשונה שלי. אגב, במורשה פיאט עכשיו ראיתי שהפירוט של ההחלפת חומר קירור לפרפלו אדום + ניקוז וניקוי, החלקים (הנוזל) כתוב "נוזל קירור אדום ספייס מקורי" או משהו כזה אבל האות היא I ולא F... למה? |
החלפת נוזל קירור - מחיר | איך עושים | מדריך
החלפת נוזל קירור - אחת ולתמיד - איך עושים את זה לבד ? כמה עולה לעשות את זה במוסך מורשה ?
שלום חברים, גם אני חדש בפונטו, וגם אני כבר שמעתי על הפארפלו (פרפלו) המהולל. יחד עם זאת, אני כבר שעתיים (!) משוטט בפורום, וטרם ראיתי מדריך אחד שמסביר איך עושים את זה. הכיצד?! זה נשמע כמו דבר חיוני וקל, שמתבקש שיהיה לו מדריך באתר. ראיתי את זה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6537 וגם את זה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9960 וגם את זה http://www.fiatclub.co.il/forum/show...5%F8#post73677 כולם מדברים על הפעולה בכלליות (פותחים איזה שהוא צינור), מוסיפים מים, מוציאים אוויר... אולי זה נשמע פשוט וקל למומחים - אבל לאנשים שלא עשו זאת מעולם... מה שאנחנו צריכים זה מדריך מפורט (שלב א' - פתח מכסה מנוע. שלב ב'... וכו'). אני מתאר לעצמי שכתיבת מדריך כזה דורשת כ10 דקות למי שכבר עשה זאת. נודה מאוד, בשמי ובשם כל בעלי פונטו בשנים הבאות, אם יועלה מדריך מפורט של איך מחליפים נוזל קירור. בנוסף - מה רמת הקושי? כמה יעלה להחליף נוזל קירור במוסך? בתודה, |
אהלן,
טוב נשברתי, למרות שמצאתי כמה מדריכים לא רעים בפורום פיאט העולמי- חפשו change coolant punto בגוגל, ונסעתי הבוקר למוסך שמשון ביהוד (שדרך אגב פותחים בשעה 07:30 בבוקר). המים במיכל היו חומים מלאי חלודה, גועל נפש. חבל שלא ידעתי על זה לפני שקניתי (מסקנה - לעשות מחקר לפני שקונים רכב). נראה שלא החליפו נוזל קירור ב10 שנים שהאוטו קיים. במוסך ביצעו ניקוז של המים והוספת מי ברז חדשים - ככה 3 פעמים, כדי להוציא את החלודה ולנקות את המערכת. (כל פעם חיכינו שהמים יתחממו, ואז ניקזנו שוב). בסוף הוספו 2 פחיות של נוזל קירור פרפלו (פארפלו) כחול ועליהם התווספו עוד כמה ליטרים של מי ברז רגילים - הבחור לא דאג ליחס 50:50 (האם קריטי?). בכל אופן - שתי פחיות עלו 90. עבודה עוד 98. הכל 188 כולל מע"מ. סבבה. סך הכל העבודה לא קשה, אפשר בהחלט לעשותה לבד. למרות שהמוסכניק לא המליץ ואמר שכדאי לא להתעסק כי ניקוז אוויר חייב להעשות במקצועיות. בקרוב אעלה תמונות מפורטות של המקומות שדרכם מנקזים אוויר ומנקזים נוזל ישן. תודה. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:42. |