![]() |
נורת בקרת מנוע צהובה דולקת
1 צירוף קובץ(ים)
שלום,
היום בבוקר הנעתי את הרכב, והמנורה הצהובה עם הסימן של המנוע נדלקה, קראתי כאן שעדיין אפשר לנסוע איתה, רק הצריכת דלק ואיך שהמנוע עובד לא יהיה אופטימלי. העניין הוא שאין ממש מוסכים פתוחים והיום ערב חג ויש דיי הרבה נסיעות לעשות, השאלה אם זה בטוח מספיק ? יש דרך לפתור את זה, או רק למוסך ? האם זה משנה איזה מוסך (סוזוקי לדוגמא גם טוב ? או רק פיאט ? מישהו מכיר מוסכים טובים בהרצליה פיתוח ? צירפתי תמונה של התקלה |
אם המנוע עובד תקין תוכל להמשיך לנסוע בלי בעיה.
הנורה גם יכולה להכבות בהמשך (לאחר כיבוי מנוע והדלקה נוספת) אם יתחילו גמגומים או זיופים בעבודת המנוע לא כדאי לך להמשיך לנסוע - אתה עלול להתקע. |
נורת תקלה דולקת
בהרצליה אין מומחים למכוניות פיאט.
מהיכן אתה בארץ?. בברכה - רפי לין |
תל אביב,
מצאתי בדפי זהב מוסך אמיר ברחוב שלמה 38. תוכל בבקשה להעריך מה עלות התיקון של כזאת בעייה ואיפה בכלל הבעייה ? |
נורת צ'ק אנג'ן
נורה זאת ניקראת נורת צ'ק אנג'ן
מעידה על תקלה באחד החיישנים ברכב לא ניתן לדעת מה הבעיה רק ע"י חיבור של סורק תקלות למחשב אתה צריך לפנות למוסך שעושה דיאגנוסטיקה הנורה כרגע צהובה אם התקלה חמורה היא תהפוך לאדומה ולא תוכל להניע את הרכב ולנסוע לרוב היא נידלקת כאשר יש בעיה בממיר הקטליטי אך אין לדעת בוודאות רק לאחר בדיקה דיאגנוסטית בהצלחה |
מוסך לפיאט
עוד אפשרות טובה הנה אצל שלמה כאן (תגיד לו שביקשתי שיעזור לך):
www.musach.co.il/details.asp?id=709 בהצלחה ובברכה - רפי לין |
תודה . אני אתקשר ...
|
תודה קודם כל,
הייתי אצל שלמה בפיאטון בתל אביב התקלה הייתה בחיישן החמצן של המנוע (אחראי על יחס אוויר\דלק ). הוא מחק את התקלה ובדק אם היא חוזרת - לא חזרה. סה"כ 20 דקות של מחיקת התקלה ובדיקה - הבדיקה והמחיקה נעשתה ע"י דוד שרואים שיש לו ידע ויחס טוב אז אני ממליץ בחום. הוא גבה ממני 150 שקלים ועוד מע"מ = סה"כ 174 שקלים. לדעתי קצת יקר בשביל פחות מחצי שעה של שירות בדיקה ללא טיפול, אבל אין לי אומדן אמיתי זה הרכב הראשון והתקלה הראשונה שלי. הוא גם התחייב כי במידה והתקלה תחזור הכסף של הבדיקה ישמש כזיכוי להחלפת החיישן. ארז, הוא הזכיר את הבעייה של הממיר הקטליטי- אז תודה גם לך כי זה קצת עזר לי להבין ולהיות מוכן לזה. זהו. מקווה שהפוסט הזה יעזור בעתיד לאנשים. תודה רפי:) |
בגלל זה רשמתי לך להמשיך לנסוע והנורה תכבה לבד
כנראה תצטרך ניקוי בית מצערת - במיוחד עם המנוע לא עובד עגול |
בסדר תקלה ראשונה - לומדים, תודה.
אגב מכיבוי והדלקה היא לא נכבית היא נשארה דלוקה קבוע כמספר שעות, ולא משנה כמה פעמים הנעתי וכיביתי את המנוע זה לא עזר. דוד שלי אמר שלהבא אפשר לחסוך את ה 150 שקל המיותרים האלו ופשוט לנתק את המינוס מהמצבר עם מפתח פתוח 13, ניתוק המינוס מאפס את מחשב הרכב ואז אם הבעיה חוזרת פשוט לגשת למוסך לטפל, הוא גם הוסיף ואמר שגמגומי מנוע הם תופעת לוואי וכך יודעים שצריך באמת לגשת לטיפול. אגב למה התכוונת שאמרת שהמנוע לא עובד עגול ? צטט:
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:52. |