![]() |
מנוע נכבה שתי דקות לאחר הנעה (SX2001)
שלום,
לאחרונה נתקלתי בבעייה מאוד מוזרה. יש לציין שהבעייה חזרה על עצמה רק פעמיים-שלוש במשך חודשיים. לאחר הנעה שלאחרייה אני לא מתחיל מיד את הנסיעה, שמתי לב שנשמע רעש של ממסר חשמלי כל כמה שניות, 4 - 5 פעמים, כיאילו משהו נכנס ויוצא מפעולה (נשמע כיאילו הרעש של הממסר מגיע מאזור הדשבורד, אבל לא בטוח). שתי דקות בערך לאחר ההנעה, כשהרכב עדיין בסרק, המנוע פשוט נכבה. כמה שניות לאחר מכן מניע בלי בעייה. ניסיתי להניע ולחפש את הרעש של הממסר כדי לנסות להבין מה קורה אבל זה לא חזר על עצמו בינתיים. יש למישהו רעיון? תודה רבה |
בעיית מגעים רגעית.
הוציא את כל הממסרים ברכב אחד אחד, כופף מעט רגל אחת של כל ממסר והחזירו למקומו. רצוי גם את הפיוזים. דוד. |
צטט:
|
בדוק חיבורי - מינוס ברכב באזור מצבר וחיבור לגוף + מנוע .
תופעה זו קרתה לפני מ"ס שנים ביונדאי עד שיום אחד במקרה נתקלתי ב - מנותק במנוע ולאחר חיבורו מחדש התופעה נעלמה. ברכב יש חיבורים לגוף כך שלמראית עין הכל תקין, אך בעומס שמנוע פועל תיווצר נפילת מתח שתגרום לתופעות אלו. |
שלום, אחרי חודשיים שלא נתקלתי בבעייה אתמול שוב היא חזרה. לאחר ההנעה ותחילת נסיעה, במשך שתי דקות לערך נשמע כיאילו ממסר מסוים נכנס לפעולה ולאחר כמה שניות מתנתק, כמה שניות הפסקה, וחוזר חלילה (אני לא שומע את הרעש הזה כאשר אין את הבעייה). ככה בתדירות קבועה 5-6 פעמים ואז הרכב מגמגם ונכבה, בערב כשתי דקות לאחר ההנעה. הרכב פשוט נכבה באמצע הנסיעה.
אחרי שהרכב נכבה ניסיתי להניע, ללא הצלחה. היקשתי את הקוד בקודנית ואז הניע רגיל בלי בעייה. האם הקודנית מנתקת את משאבת הדלק? אני חושב שזה משהו שקשור לעניין. שמתי לב שכאשר מסובבים את הסוויץ' לON, שומעים רעש של משאבה נכנסת לפעולה ולאחר כמה שניות נכבית, אני מניח שזו משאבת הדלק? אנסה מחר לנקות את הממסרים כמו שהומלץ ולהחזיר, אך לא הצלחתי למצוא בהיינס את המיקום של ממסר משאבת הדלק. האם הוא נמצא בקופסאת הפיוזים בתוך הרכב או בתא המנוע? כיצד מומלץ לנקות? תודה רבה! מעריך מאוד את עזרתכם |
מה עד עכשיו לא ניקת את הממסרים כפי שהומלץ ?.
האם כאשר המנוע נכבה ולא מניע יש ניצוץ ?. כנ"ל האם מגיע דלק למזרקים ?. במידה שאין משיכת אוויר והממסרים בסדר, הבעיה נובעת מאחד החיישנים IAT. IAC. קניסטר. אפשר לבדוק אותם ידני. הכי קל להתחבר למחשב במוסך. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:12. |