![]() |
החלפת נוזל בלמים.
צהוריים טובים.
היום בבוקר חזרתי מהעבודה ורציתי לבדוק כמה נוזל קירור יש לי. לפני יומיים עברה טיפול. מדיבר על HGT 2002. 90K קילומטר. לפתע ראיתי שטיפה חסר לי נוזל בלמים והוא כבר בצבע חום כהה כזה. התקשרתי למורשה לשאול כמה עולה לי להחליף נוזל בלמים. אמרו לי שנוזל בלמים לא מחליפים אלא רק מוסיפים מדי פעם. נשמע לכם הגאוני? |
בהוראות יצרן אין שום איזכור להחלפת נוזל בלמים.
אבל כאשר מיכל השמן שחור ומלוכלך, כדאי לנקותו ובאותה הזדמנות להחליף שמן. דוד. |
החלפת נוזל בלמים
נוזל בלמים הנו חומר היגרוסקופי, קרי סופח לחות (אם כי לא ברמות גבוהות).
למעט מוסכים יש מכשיר שטובלים אותו בנוזל הבלמים ואם הוא מראה שיש בו כמות גבוהה מדי של מיים (לחות) אז מומלץ מאוד להחליף את נוזל הבלמים בצורה מקצועית מכל המע' בלמים ולא רק מהמיכל. נוזל בלמים שספח מיים כושר פעולתו יורד. בברכה - רפי לין |
כמוש אמרתי לי במוסך אמרו להוסיף. הביעה שאני לא יודע מה יש שם עכשיו. וכמו שאני יודע זה לא בריא לערבב נוזלים מ"מותגים" שונים.
|
מה שאמרו לך במוסך נכון. אבל אם הנוזל כהה מאוד, סימן שהזמן להחליף הגיע.
בד"כ ממליצים להחליף כל שנתיים. אם אתה לא יודע מתי החליפו פעם אחרונה ?, זו הזדמנות טובה להחליף. העלות היא כמה עשרות שקלים. עם כל הכבוד לרפי, לא צריך לרוץ ולחפש היכן יש מכשיר שטובלים אותו בנוזל הבלמים. גם אם תמצא תמיד יגידו לך שצריך/כדאי. דוד. |
החלפת נוזל בלמים
נכון, לא צריך לחפש ולמצוא מוסך שיש לו מכשיר בדיקת נוזל בלמים (למעטים יש) ולכן מחליפים את נוזל הבלמים באופן יזום ותקופתי ללא כל בדיקה.
בברכה - רפי לין |
מכשיר בדיקת נוזל בלמים
להלן מכשיר לבדיקת לחות בנוזל הבלמים:
http://straighttalkautomotive.com/im.../Wag%20Brk.jpg בברכה - רפי לין |
הבנתי שאת זה ממומלץ לעשות במוסך.
בתנאים ביתים זה אפשרי? או שלא כדאי לשחק עם ברקסים ? |
לפי השאלה שלך מומלץ לעשות במוסך.
דוד. |
החלפתי...
2 בקבוקים + עבודה = 140 ש''ח |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:51. |