![]() |
רגע לפני קנייה.. מה המומחים אומרים ..
שלום לכול חבר'ה הפורום... היום הלכתי לראות פיאט פונטו ספייס .. יש לי 30 אלף שקל ואני רוצה פיאט פונטו 04 עד 06 רצוי ק"מ ויד נמוך. לא מהשכרה.
ראיתי היום פיאט פונטו ספייס 04 דגם דינמאיק 16 V 80 כ"ס ... יד 2 .. עם 55 אלף ק"מ.. מפתיע ? כן ... אבל זה נשמע אמין כי האוטו אצל מורה שנוסעת 10 דקות כול יום לבית ספר. האוטו נראה סוף הדרך.. שמור ובלי מכות ותאונות. יום ראשון אני יקח את האוטו לבדיקה ויש לי כמה שאלות שאני לא יודע ורוצה את העזרה שלכם. 1. האוטו הוא גיר רצוף.. בחיים לא נהגתי בזה ותמיד היה לי ידני.. כמובן שיש שמועות כמו כול השמועות של הישראלים שאל תתקרב.. תתרחק וכול הדברים האלו.. מה אתם אומרים על הגיר הרצוף של פיאט? בעייתי? רצוי? 2. הגברת שנוהגת באמת נוסעת קצת אבל לא ממש מבינה באוטו ועושה רק מה שהמוסך אומר לה.. כמובן זה לא מטופל במוסך מורשה.. רק בתחום האחריות. אבל שאלתי אותה לגבי נוזל קירור.. היא אומרת .. מים רגילים כי זה מה שהמוסך אמר לי.. וגם לגבי רצועת טיימניג.. היא לא החליפה כי בחיים לא אמרו לה במוסך שצריך.. לפי מה שאני יודע אחרי 100 אלף או 4 שנים... והשנים כבר עברו... אז זה לא שהיא מזניחה את האוטו היא פשוט לא יודעת.. זה ממש ממש ממש חשוב הקטע של הנוזל.. או שלהתחיל מעכשיו לשים נוזל מיוחד ובבדיקה לראות אם יש פגיעה ? 3.למה הדגם הזה יותר יקר בערך ב3 אלף שקל משאר הדגמים ? לא יהיה לי בעייה למכור אותו עוד שנה שנתיים או זה אותו רכב אבל רק חזר ומהיר יותר ... זה באמת ההבדל ויהיה בעייה? וגם בעייה למכור אוטומט או שזה לא בעייתי ? 4.יש מוסך לבדיקה באיזור הצפון הכוונה מעלות עד קריות.. עדיפות בסביבת נהריה לעשות בדיקה לרכב... 5.מה אתם חושבים על האוטו ? יד שנייה... 55 אלף ק"מ .. 04 .. דגם דינמיאק גיר רצוף... 6.לפי מה שאני מכיר את הפורום ישר יגידו לי להתרחק אם לא שמו נוזל קירור.. אבל בתכלס זה ממש ממש חשוב ? תודה רבה על העזרה.. ומצטער על כול השאלות.. פעם ראשונה שאני קונה אוטו וקצת לחוץ... שבת שלום ! |
צטט:
2. אם יש היסטורית טיפולים מתועדת ממוסך מורשה, גם אין מה לדאוג. טיימינג עושים אגב אחת ל60K או 3 שנים. 3. הוא יקר יותר כי הוא מאובזר יותר, חזק יותר, ואוטומטי. |
לגבי הנוזל,לי הייתה דובלו,ורק אלוהים יודע מה היה בנוזל קירור,אחרי הקניה עשיתי ניקוי רדיאטור,ושמתי פאפרלו,ולא היו בעיות,זה שיש מים זה לא טוב,אך לא הייתי מבטל רכב עם ק"מ נמוך במיוחד אם הבדיקה תצא טובה.
לגבי המוסך,אני ממעלות אך טיפלתי במוסך מורשה בעכו,בשם פטין,הוא נחשב למוסך מאוד מומלץ. |
השאלה המענינת היא למה היא בכלל צריכה להוסיף מים?
|
תודה רבה על התגובות
יש לי כמה דברים שלא הבנתי...
1.לגבי המים אין לי מושג.. אני בקושי מבין באוטו .. אבל זה אם בבדיקה יגידו שהכול בסדר אז אני יכול פשוט להחליף את המים וזהו? 2.תכלס אני חושב שאני יהיה חייב לעשות ניקוי לרדיטאור והחלפת מים והחלפת רצועת טיימניג זה יקר נכון ? בסביבות 2000 ? להוריד לה במחיר או שהאוטו יכול בלי הוצאה כזאת כרגע ? 3.מה אתם אומרים על האוטו בכללי שווה את הבדיקה ? 4.מוסך פטין בעכו נחשב טוב? הוא מורשה של פיאט? הם גם עושים בדיקות רכב? כמה עולה ומתי פתוח מחר על הבוקר... כי אני צריך לקבוע איתה.. תודה רבה !!! שבת שלום |
1-כן.
3-הנתונים ניראים טוב,כך שאם הרכב ניראה שמור,בהחלט קח אותו לבדיקה. 4-כן,זה מוסך מורשה לפיאט.הם פתוחים מראשון עד חמישי מ 7.30 עד 5.30 אם איני טועה,יום שישי עד 1.30,תתקשר אליהם מחר ותבדוק בדיוק. |
לגבי הגיר, אולי הוא אמין אולי הוא לא, אין לי מושג. אבל קח בחשבון שתקלה בו יכולה להגיע לאלפי שקלים לא מעטים. אני אישית לא מתקרב לשום תיבה רובוטית/רציפה ושות'.
|
תודה על התגובות.. והתשובות המהירות..
בטוח מאה אחוז שהמוסך מורשה של פיאט בעכו פטין עושה גם בדיקות רכב? כמה זה עולה לעומת מוסך רגיל ? ובאיזה שעה זה נפתח.. מצטער על השאלות ואני יודע שאני יכול לברר מחר אבל אני חייב להגיד היום לבעל הרכב איפה להיפגש ומתי כדי שידע מתי לחזור לעבודה.. |
אני לא יודע אם יש אפשרות לבדיקה כמו במכון,אבל ליד המוסך ממש ברחוב ממול,יש מכון בדיקה,לדעתי תבדוק אותו במכון,ואז תיגש למוסך לבדוק מחיר של התיקונים.
|
1 לא מזמן רכשתי פונטו נברתי וחפרתי ברשת על הגיר הרציץ הדעות היו חלוקות באופן כזה שהמומחים היו בעד ודיברו בשבחיו ומנגד ה'לא ממומחים' שבלי שום קשר היו תמיד נגד ולא משנה באיזה רכב. בנתיים אני משתמש בגיר כבר שבוע ואני יכול לומר שיש לו זמן תגובה מעולה במצב אוטו וגם בידני-רציף. ובהשוואה לסיאט איביזיה 11 והונדה אקורד 08 הוא לא נופל.
5 שמעתי על מכון בדיקה בירכה שהוא אחד הטובים בארץ (2 אחים שלי עשו שם, לי לא התאפשר) גילוי נאות - אני לא ממוחה ולא מתיימר להיות :cool: |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:50. |