מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   התחדשתי ברכב חדש (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=12572)

Guter 22-06-11 16:53

התחדשתי ברכב חדש

שלום רב לחברי הפורום!
אחרי זמן רב של קריאה בפורום (רכב קודם היה לנצ'יה קאפפה), עברתי לרכב חדש - פיאט פונטו ספייס שנת 2003 הדם הפשוט ביותר.

ברצוני לשאול את חברי הפורום: אילו נקודות חשובות את ממליצים לגבי הרכב (טיפולים, תיקונים וכו')? אני מעוניין לעשות משהו עם לוח השעונים (אין סל"ד ואין חום), המלצות?
איפה ניתן לקנות חיבור למחשב של הרכב (או לפחות מתאם לOB2)?

תודה רבה :cool:

Guter 22-06-11 18:28

צטט:

במקור פורסם על ידי Guter (הודעה 93924)
שלום רב לחברי הפורום!
אחרי זמן רב של קריאה בפורום (רכב קודם היה לנצ'יה קאפפה), עברתי לרכב חדש - פיאט פונטו ספייס שנת 2003 הדם הפשוט ביותר.

ברצוני לשאול את חברי הפורום: אילו נקודות חשובות את ממליצים לגבי הרכב (טיפולים, תיקונים וכו')? אני מעוניין לעשות משהו עם לוח השעונים (אין סל"ד ואין חום), המלצות?
איפה ניתן לקנות חיבור למחשב של הרכב (או לפחות מתאם לOB2)?

תודה רבה :cool:

Someone?

Caveman 22-06-11 21:11

אין צורך להקפיץ הודעה אחרי כל כך מעט זמן.

יישור קו הוא ההמלצה הכללית.
וודא שימוש בפראפלו, וחלפים איכותיים, שגרת טיפולים לפחות לפי הוראות יצרן.
הכי חשוב להנות מהרכב :)

רפי לין 22-06-11 21:13

שעון חום מנוע וסל"ד

לוח השעונים במכוניתך הנו ממוחשב ופועל בתקשורת CAN BUS ומקבל את נתוניו ממחשב מרכזי ברכב
(מחשב מרכב).
הפתרון הטוב ביותר זה להחליף את כל לוח השעונים לאחר (משומש) מקורי שכולל בתוכו גם מד סל"ד ושעון חום מנוע ולבצע זאת במכון ספידומטרים מקצועי.
אם תכתוב מהיכן אתה בארץ, אולי ניתן יהיה להפנותך למקומות מתאימים.
בברכה - רפי לין

Guter 22-06-11 22:23

אני הולך לעשות טיפול סופ"ש: החלפת פילטרים שמן לAGIF 10W 40 (השמן עכשיו ממש שחור ונראה כי לא עשו טיפול זמן מה). חוץ מזה אמרו לי שהחליפו בלמים ועשו טימיינג לפני כחצי שנה.

האם חייבים להשתמש בפראפלו או שהפריסטון הרגיל יכול להספיק?!

קבלתי לינק מאיש יקר, באתר הוסבר כי ניתן פשוט להחליף את הלוח שעונים "הפשוט" לדגם המלאה, וכי לא צריך לבצע חיבורים חדשים.
האם ידוע לכם מחירו של לוח שעונים כזה מפרוק (בערך) ?

רפי לין - אני מאיזור המרכז.

אגב הרכב עם 156 אלף ק"מ

לגבי הרכב - עברתי מלנצ'יה לפונטו, הרכב ממש חמוד (לא נותן ביצועים גדולים מדי) אבל הרגשה של סוס עבודה קטן :)

Caveman 23-06-11 10:41

אל תשתמש בפרסטון.
ההבדל במחיר בין כל נוזל לפראפלו הוא קטן מאוד, אם בכלל.

UNO TURBO 92 23-06-11 13:05

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 93955)
אל תשתמש בפרסטון.

למה לא פרסטון ??? נמק על תזרוק סתם דברים באויר . יש כאלה שמישתמשים בפרסטון . ומההודעה שלך נראה כאילו זה גרוע מאוד . אז בבקשה ממך נמק למה לא טוב פרסטון אוולי אנשים יחכימו ולא ישתמשו בזה . { הכול בקטע חברי *** אני לא בא לתקוף אותך :):):)}

Guter 23-06-11 17:33

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 93955)
אל תשתמש בפרסטון.

אני לא יודעעל מה אתה מדבר! אני קונה ב30 שקל בערך גלון, ארפאלו עולה 50 שקל לליטר. זה המבדל לא קטן בכלל.
כנראה אתה יודע איפה ניתן לקנות זול יותר (ואני השמח לדעת :))

Caveman 23-06-11 19:04

מפני שהוכח לא מעט פעמים שהפראפלו עובד טוב.
חבל לנסות הרפתקאות אחרות. רק בשביל לחסוך כמה? 20 שקלים במקרה הגרוע, פעם בשנתיים שמחליפים?

ישנו שרשור כאן אצלנו עם תמונות של משאבת מים של מישהו שלא השתמש בפראפלו. מציע לכם לחפש ולהציץ בתמונות. העניין יובהר לכם מהר מאוד.

ישנם נוזלי קירור טובים אחרים, חוץ מהפראפלו. אבל שוב, ההבדל במחיר זניח, ולכן אין טעם לשים משהו אחר.

Guter 23-06-11 19:55

אני מסכים איתך ב100% שפארפלו טוב יותר אבל זה לא 20 שקל אלה חישוב פשוט יתן לך שמחיר של פרסטון למשל הוא 35 שקל בערך ל 4ליטר ופארפלו כ200 שקל ל 4 ליטר. זה פי 6!

בכל מקרה בטיפול הבא כנראה נחליף את המים גם.

אני מאוד אשמח עם משהוא יכול לתת לי מידע לגבי החלפת לוח שעונים זה משהו שמאוד מפריעה לי. אני מעוניין להתקין לוח שלם (עם סל"ד וחום), כמה זה צריך לעלות.
שוב הרכב פונטו ספייס 2003 8V (אני מאיזור המרכז).

תודה רבה לכולם וסופ"ש טוב!

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:13.