![]() |
בקשה לייעוץ, פונטו ספייס דינמיק 80 כ"ס
היי,
ראיתי שני מודעות, אחת של דגם דינמיק 80 כ"ס נראה במצב מצויין, שנת 2004 יד שניה 97000 קילומטר. רוצה מחירון יד 2, מוכן לרדת באלף + תיקונים במידה ויתגלו בבדיקה. בנוסף מתחייב בבדיקה לדברים הרגילים - מנוע גיר שילדה. מצד שני, המוכר הוא בעל מגרש לשטיפת מכוניות (לפי מה שאמר, לא ראיתי), ולכן טיפל ברכב אצל חבר בעל מוסך, אין לו קבלות ולא ספר טיפולים... מה המומחים אומרים בנידון? שווה ללכת לראות את הרכב? אופציה נוספת היא ספייס 2005, גם דינמיק, 130000 קילומטר, יד שלישית שהראשונה השכרה. מוכן ללכת לפי המחירון האמיתי (יצחק לוי) כולל השיקלולים של ההשכרה. הרכב גם כאן, נראה נהדר בתמונות. עוד דבר - מה הקטע עם גדם האקטיס 60 כ"ס? לא שווה להסתכל לכיוון?? גם הגיר רובוטי ולא אוטמט המומלץ לפי מה שהבנתי.. תודה למייעצים... |
לא כולם עושים ספר טיפולים ושומרים על קבלות,אבל זה לא אומר שרכב לא מתוחזק טוב,אתה צריך לראות את הרכב במציאות,ואז אם הוא טוב כמו בתמונות,לקחת לבדיקה,רק ככה תוכל לדעת מה מצב הרכב.
אני אישית לא הייתי קונה רכב אשר היה בהשכרה,מהסיבה שקורעים אותם. |
מחר בדיקה לפונטו אחרת שמצאתי
דגם דינאמיק, שנת 2005, 140000 ק"מ (לא להיט), אדומה מטאלית יפיפיה.
נסעתי עליה היום איזה חצי שעה, אחרי שנסעתי על דייהטסו YRV מאותה שנה עם חצי מהקילומטרים. אין מה להשוות! מיותר לציין שממש התלהבתי מהרכב, הוא נראה חדש לחלוטין אין שריטה אחת אפילו, ונוסע נהדר. המוכר בחור שנראה לי מאוד אמין, בחור רציני, לא ערס.. (וסליחה לערסים, אבל אני לא מסוגל לבצע איתם עסקאות). החסרונות כאמור, הם הקילומטרז' - סביר אבל לא מדהים, יד שלישית, טסט רק עד אוגוסט, אין ספר טיפולים כי המוכר לא לקח אותו מבעל הרכב הקודם. מה שכן הוא סיפר לי את כל היסטורית הטיפולים לטענתו. יש לו קבלות עבור התיקונים שהוא ביצע. הוא החליף טיימינג רק ב-128000 ק"מ... עכשיו הרצועה חדשה - יכול להיות שנגרם נזק? האם זה דבר שמתגלה בבדיקה? אהה, והמחיר - לפי יד 2 המחירון של הרכב אחרי שיקלול הוא 31000 ש"ח, וזה מה שהוא דרש מלכתכילה. הצלחתי להוריד אותו ל-28000 ובמידה ויש תיקונים לעשות שיתגלו בבדיקה, ל27500.. הוא מתחייב על מנוע גיר שילדה. בגדול אני מת לקנות את הרכב, אלא אם כן אני אקבל כאן המלצה ממש שלילית.. תודה לעונים |
רכב נוסף - פיאט פונטו ספייס יד ELX club 80 כ"ס 2003 יד ראשונה 109000 ק"מ. רוצה מחירון פחות 1000-2000 ש"ח גג.
מטופל לפי הספר, יש ספר טיפולים וקבלות. הבעיה הכי גדולה שלי עם הרכב שהוא לא נראה הכי יפה.. יש לו קצת דהיית צבע מקדימה בפגוש. את הגג עשו כי התחילו סימני חלודה לטענת המוכר. המחיר שלו הוא 10K פחות ממה שתכננתי להוציא, אז זה בונוס גדול. אני מתכוון להחזיק אותו שנה - שנתיים גג, ולהחליף לחדש יותר. האם כדאי? |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:09. |