![]() |
בעיה בגיר הרציף.
שלום לכל החברים. יש לי בעיה עם הגיר הרציף פונטו ספייס 2001 .כאשר אני נימצא בדריב ולוחץ על דושת הבלמים נישמע ציפצוף והתצוגה בלוח מישתוללת מD לR .והמעצור האלקטרו מגנטי של ידית ההילוכים מתקתק .וכמו כן נידלקת נורה של הגיר היא מהבהבת . אם מישהו יכול לעזור אודה לו תודה יעקב.
|
זה נשמע כמו בעיית הארקה של הפנס האחורי.
אתה יכול לבצע בדיקה בצורה הבאה: תן למישהו לעמוד מאחורי הרכב ותלחץ על הברקס ותראה האם משהו משתנה בפנס האחורי, כך גם באיתות, באורות דרך ובשילוב להילוך האחורי. או שתחכה לרפי שייתן תשובה יותר מקצועית. |
תודה לחבר שענה לי היתיעצתי גם אים רפי וועבדתי לפי ההוראות שלו פירווק פנס אחורי וטיפול בחוט ההרקה השחור אכשיו הכל תקין תודה לרפי ולחבר שענה .יעקב
|
הארקת פנס אחורי
שמחתי לעזור ושההנחייה מרחוק הצליחה לפתור הבעיה.
בברכה - רפי לין |
כל הכבוד!
שמחתי ללמוד משהו חדש! |
תקלת הגיר הרציף והארקת פנס אחורי ימין
ההסבר לתופעה הנו זה:
בפנס האחורי ימני נמצא אור הנסיעה לאחור הלבן (אור רברס) שנדלק ע"י הגיר, וכשהארקת הפנס האח' ימני פגומה אז נוצר חיבור חשמלי טורי שמשפיע הלאה על מע' החשמל של הגיר. התופעות נראות כתקלה גדולה וחמורה אבל הגורם לזה הנו קטן מאוד, הארקת הפנס הלקויה. יש סיכון שחשמלאי רכב או מכונאי לא מיומנים ומנוסים היו נופלים בפח לאיתור ותיקון התקלה והלקוח היה משלם כספים רבים לשווא. בברכה - רפי לין |
יש לי בדיוק את אותה ההודעה שתיאר YAKOV.
שוב תודה לפורום הזה שקיים וחוסך לנו הרבה ריצות וכמובן כסף רב . איך בדיוק מטפלים בבעיית הארקה של הפנס האחורי ? מה אמורים לעשות עם החוט השחור? שוב תודה לרפי לכל חברי הפורום |
תיקון הארקת הפנס האחורי ימין
צריך להסיר את הפנס האחורי מהרכב, לנתק את מחברו החשמלי ואז לנקות ולכופף מעט את שפתי המתכת של החוט השחור שבמחבר החשמלי של הפנס.
בצד הנגדי, בפנס עצמו, קצת לגרד את הפין שאליו מתחבר החוט השחור ולהרכיב הכל בחזרה ולבדוק. נא עדכן ממצאים ותוצאות. בהצלחה ובברכה - רפי לין |
שלום
חזרתי לדווח - דחיתי הרבה זמן את הטיפול. אז ככה, בפתיחת הפנס הימני האחורי התגלתה מנורה שלא עבדה בצורה תקינה , מעין הבהובים חלשים, תיקון הבעיה פתר לגמרי את בעיית הציפצוף של הרוורס בזמן שלוחצים על הברקס רפי תודה על כל העזרה והטיפים המועילים |
גם אני נתקלתי בתופעה שמקורה באותה תקלה:
מדי פעם, בזמן נסיעה הייתי שומע צפצוף יחיד, שנשמע כמו הצפצוף של החלפת הילוך. הייתה לי הרגשה בזווית העין שמשהו השתנה לרגע בתצוגה שבדשבורד, אבל בגלל שזה היה נדיר ורק צפצוף אחד היה לי קשה לזהות את הבעיה. חיפוש קצר הביא אותי לפוסט הזה. לאחר מספר ימים הצפצוף שוב הופיע והצלחתי לתפוס על חם את התצוגה עוברת רגעית מ D ל- R. כשמצאתי חצי שעה פנויה לטפל בעניין, פירקתי את הפנס השמאלי האחורי וגירדתי מעט קורוזיה שהייתה על הקונקטור (בעיקר על החוט השחור). עברו מאז השבועיים והצפצוף נעלם. את הגירוד ביצעתי עם סכין יפנית. צריך להיזהר לא לעקם את הפינים. תודה רבה לרפי לין על המידע המועיל. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:49. |