מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מספר שאלות לגבי פונטו ספייס 2003 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=12116)

fitoa 19-04-11 20:42

מספר שאלות לגבי פונטו ספייס 2003

קודם כל שלום לכולם,
היום רק הצטרפתי לפורום מזל טוב לי :)
יש לי פונטו ספייס 2003 כבר קרוב לשנתיים ורציתי לשאול מספר שאלות אולי תוכלו לעזור לי

1) שמתי לב שבנסיעה מחוץ לעיר תמיד החום מנוע במקום על חצי הוא על רבע כאילו הרוח מקררת במקביל את הרכב רציתי לוודא דבר שכזה תקין? זה לא גורם לצריכה מוגברת של דלק? (מקווה שלא יצאתי דפוק בשאלה הזאת)

2) לפני כחודש המנורה הכתומה (שמסמלת על כשל באחת הנורות מחוץ לרכב) היית נדלקת ונכבת לי לסרוגין עד שלפני שבוע היא התחילה לדלוק באופן קבוע הסתובבתי סביב הרכב ובדקתי ולא מצאתי נורה שרופה האורות שבדקתי הם אורות דרך אורות גבוהים אורות ברקס ואור רברס האם פיספתי משהו?? ובמידה וכל המנורות תקינות (אגב לא החלפתי שום נורה בשנתיים האלה והכל עבד טוב) יש צורך להכניס למוסך כדי שיכבו לי את זה? זה אולי רק פיוז או משהו??

תודה לכולם ואני שמח להצטרף למשפחת פיאט :)

davidmzr 19-04-11 20:46

לדעתי הטרמוסטט שלך נתפס במצב פתוח. כנס למוסך לבדיקה.
לא בריא למנוע לנסוע במצב הנ"ל.
דוד.

ליאור23 19-04-11 20:50

דויד, אני רוצה להבין משהו.
למשל אצלי לדוגמא, נסיעה ב4 לפנות בוקר בחורף קר מאוד, מאשדוד ללטרון שזאת נסיעה של חצי שעה בכבישים ריקים והמנוע הספיק להתחמם רק לרבע.
או למשל בבקרים בדרך מהבית לעבודה המנוע לא מתחמם כלל אבל לאחר 9 או 10 שעות כשאני חוזר מהעבודה לבית כאשר מזג האוויר חמים יותר המנוע מתחמם כמעט לחצי באותה נסיעה ובאותם התנאים.
זה אומר שהטרמוסטט פתוח, משמע זורמים מים ללא הפסקה?
הבעיה היחידה שעולה לי בראש היא צריכת דלק גבוהה יותר, יש עוד גורמים שיכולים להזיק למנוע עקב טרמוסטט פתוח?

yulian1986 19-04-11 20:51

1-לי גם הייתה כזאת בעיה,כמו דוד ציין,אצלך יכול להיות כמו אצלי תרמוסטט נתפס על פתוח.
2-תבדוק וינקרים ונורות מס הרכב.

fitoa 19-04-11 20:55

צטט:

במקור פורסם על ידי yulian1986 (הודעה 90634)
1-לי גם הייתה כזאת בעיה,כמו דוד ציין,אצלך יכול להיות כמו אצלי תרמוסטט נתפס על פתוח.
2-תבדוק וינקרים ונורות מס הרכב.

כניראה ששכחתי לציין אבל בימים חמים או בנסיעה בתוך העיר שיש רמזורים וכאלה החום מנוע תמיד על החצי רק בנסיעה בין עירונית או כשיש מזג אוויר קר בחוץ אז המנוע בדרך כלל מתחמם רק עד הרבע
אז זאת כן בעיה??
וזה כן משפיע לי על צריכת הדלק??

ולגבי הוינקרים בדקתי עובדים לגבי נוריות של המספר רכב אני אבדוק כמה נורות אמורות להיות?? וזה רק באחורה או גם בקדימה?

davidmzr 19-04-11 21:14

צטט:

במקור פורסם על ידי ליאור23 (הודעה 90632)
דויד, אני רוצה להבין משהו.
למשל אצלי לדוגמא, נסיעה ב4 לפנות בוקר בחורף קר מאוד, מאשדוד ללטרון שזאת נסיעה של חצי שעה בכבישים ריקים והמנוע הספיק להתחמם רק לרבע.
או למשל בבקרים בדרך מהבית לעבודה המנוע לא מתחמם כלל אבל לאחר 9 או 10 שעות כשאני חוזר מהבית לעבודה כאשר מזג האוויר חמים יותר המנוע מתחמם כמעט לחצי באותה נסיעה ובאותם התנאים.
זה אומר שהטרמוסטט פתוח, משמע זורמים מים ללא הפסקה?
הבעיה היחידה שעולה לי בראש היא צריכת דלק גבוהה יותר, יש עוד גורמים שיכולים להזיק למנוע עקב טרמוסטט פתוח?

אני משער שבבוקר קר מאוד, אתה מפעיל את החימום. דבר זה מונע מהמנוע להגיע לטמפ' העבודה.
כמובן עד שהעניין מסתדר.
אצל פותח ההודעה, המצב שונה בגלל טמפ' גבוהה באיזור המגורים. (באר שבע)
דוד.

fitoa 19-04-11 21:21

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 90641)
אני משער שבבוקר קר מאוד, אתה מפעיל את החימום. דבר זה מונע מהמנוע להגיע לטמפ' העבודה.
כמובן עד שהעניין מסתדר.
אצל פותח ההודעה, המצב שונה בגלל טמפ' גבוהה באיזור המגורים. (באר שבע)
דוד.

דוד אז מה יכולה להיות הבעיה אצלי? כיוון של הטרמוסטט?? כמה בערך עולה דבר שכזה??
אגב אני חייב לציין שבימים חמים או בנסיעה עירונית המנוע כן עובד על החצי רק בנסיעות חוץ כשיש רוח או ממש קר בחוץ הוא לא מצליח להתחמם עד החצי

ליאור23 19-04-11 21:23

את האמת אני לא הפעלתי חימום.

davidmzr 19-04-11 21:24

אם אתה מתמצא מעט במכונאות, אני יכול להדריך אותך כיצד לבדוק לבד.
דוד.

davidmzr 19-04-11 21:30

צטט:

במקור פורסם על ידי ליאור23 (הודעה 90643)
את האמת אני לא הפעלתי חימום.

יספר לנו כבודו, מדוע בנסיעה ב4 לפנות בוקר בחורף קר מאוד, לא מפעיל חימום. :)
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:25.