![]() |
ראש מנוע פיאט פונטו
שלום.
אני חדש בפורום והייתי שמח לקבל קצת עזרה. לפני חודשיים ביצעתי שיפוץ ראש מנוע לבד,הוצאתי את הראש מנוע ושלחתי אותו לשיפוץ,קניתי סט אטמים וסגרתי לפי ההוראות שרשומות על הסט אטמים. אתמול הבחנתי כי יוצא מעט עשן לבן (שריפת שמן) עם טיפות מים ככל שאני לוחץ חזק יותר על הגז. פתחתי את מכסה השסתומים וביצעתי חיזוק לברגים למרות שלא היה מה לחזק,(אטם הראש הורכב לפי הכיוון שלו כמו שצריך,והאוטו לא התחמם) מה יכולה להיות הסיבה? מה אני צריך לעשות? |
אם הבעיה אכן בראש כנראה השיפוץ לא בוצע כראוי .
עמית |
שקיבלתי אותו הוא נראה היה נראה מצויין שלייף מצויין.
אז איפה נמצאת הבעיה בראש? בשסתומים? |
האם קיבלת את הראש מהחרט עם שסתומים מורכבים או אתה הרכבת ?.
דוד |
הכל היה מורכב,שלחתי ראש חזרתי לקחת ראש. (לא נגעתי בכלום)
יכול להיות שיש קשר בשסתומים? אולי בכיוון שלהם? אם בכלל אפשר לכוון שסתומים בפונטו |
אין קשר בין שסתומים למים .
יתכן ונשבר ריתוך שמשמש למילוי . ראשית הוצא פלאגים והסתכל אם יש פלג נקי מאחרים יתן לך מידע היכן הפריצה . האם מה שתיארת רק בהנעת הרכב או לאחר נסיעה ממושכת ? עמית |
מזאת אומרת ריתוך שמשמש מילוי?
שייפתי את הבלוק המנוע לפני הרכבת הראש. |
לא צריך לחכות שהאוטו יתחמם כדי שייצאו טיפות מים,אפילו שאני מניע ולוחץ קצת על גז בניוטרל יוצא טיפות ומעט עשן
שהחלפתי פלאגים אחרי 200 ק"מ באמת שמתי לב שפלאג של בוכנה 4 קצת עם שמן... איך זה מתקשר? |
לא הבנת , במרבית הרכבים כמניעים מנוע בבוקר הלחות יוצרת עשן לבן עם טיפות מים גם ברכב בריא .
השיפוט הנכון לתקלה אם הדבר ממשיך גם לאחר נסיעה של 15 דקות או שהמנוע הגיע לטמ"פ עבודה . עמית |
גם שהאוטו מגיע לטמ"פ עבודה
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:23. |