מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   אוף טופיק (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   האם זה חוקי לפתוח רימוני גז מדמיע על טירונים? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=11684)

aaabbb 19-02-11 12:08

האם זה חוקי לפתוח רימוני גז מדמיע על טירונים?

בוקר טוב

אני כרגע בטירונות

כל שבוע פותחים על הצוות שלי (ולפעמים גם על צוותים אחרים) לפחות 2-3 רימוני גז מדמיע באמצע פעילות כלשהי בהפתעה לפעמים זה נזרק לתוך חדר כשאנחנו באמצע שיעור לפעמים סתם באמצע מסע

אני עושה טירונות 05 של חיר

לא משהו שקשור ב אב"ח או חל"כ או כל דבר אחר

זה נשמע לכם הגיוני? ואם כן זה בכלל חוקי? פשוט זה מטריף לי את החיים :roll:

stas203 19-02-11 14:33

בכללי זה קצת דבילי ולא נותן כלום , תאמין לי זה כלום בהשוואה למה שהיה רק לפני פחות מעשור, במרץ 2004 הצבא הוריד בכמה רמות את ההכשרה של החיילים , כי פשוט הדור החדש של הצעירים כבר לא היה מסוגל להיתמודד.
אצלי ביחידה בנובמבר 2003 היה 90% אנשים אם שברי מאמץ .
פעם מסכם מסלול היה 60-70 ק"מ עם 40-50 ק"ג פק"ל , היום זה גג 20 ק"מ , כי כבד לחיילים המסכנים, ואמא שלהם מתקשרת ל מ"פ וצועקת עליו למה הבן שלה מתבכיין כול היום.

קיצר זה נושא רגיש אצלי , מה אני רוצה להגיד , אתה רוצה להיות לוחם ? אז תפסיק אם החוקי לא חוקי הזה. אלה אם ממש מתעללים בך וזה יכול לגרום לבעיות בתפקוד.

ליאור23 19-02-11 19:39

חח סטס גדול, אני זוכר איך אמהות היו מתקשרים למג''ד וצועקות עליו למה הבן שלהם קיבל שבת או למה הוא צריך לסגור 21. מסכנים אותם חיילים, עברו אצלנו חיים קשים.
לפותח השרשור, חוקי לא חוקי מה אתה מתבכיין, אם הייתי פותח את הפה על כל דבר שעשו לנו לא הייתי מסיים עם זה עוד שנים.
היות ואתה עדיין צעיר מת הייתי מציע לך ללכת לסמל שלך ולשאול אותו '' המפקד הסמל, עד מתי אתה תמשיך לזרוק עלינו רימוני גז''?
אני בטוח שאתה תקבל תשובה הגיונית :D

ארילו 21-02-11 02:04

אם אני זוכר נכון אסור לזרוק רימון גז מדמיע (או עשן או הלם לצורך העניין) לתוך רק"מ.

aaabbb 04-03-11 19:24

לשני הראשונים

אני ממש מצטער שפתחתי את הנושא כאן

אתם שוב מדגימים למופת את האגו המגעיל שיש אצלנו בעם

אני חושב שאין לכם בכלל זכות לשפוט האם אני מפונק או לא והאם זה במקום או לא

אם הייתם עולים על כיסא גלגלים לחודשיים
אם הייתם מגיעים לצו ראשון ומקבלים פטור רפואי מגיוס לצהל
אם אחרכך הייתם הולכים עם קביים עוד שלושה חודשים
אם הייתם עושים פיזיוטרפיה במשך עוד שנה וחודשיים
אם לאחר כל זה הייתם חוזרים ונלחמים שוב על הגיוס שלכם לצבא ובפרט על שירות קרבי
אם הייתם מתגייסים בהתנדבות
אם הייתם קורעים את התחת כדי להעלות פרופיל
ואם רק אז הייתם מגיעים לגיבוש לאחד מהמסלולים היותר קשים בצבא
ואם הייתם זוחלים על רגל אחת ומתמודדים מול עשרות אחרים שמצליחים להזיז את 2 הרגליים
ואחרכך גם מתגייסים לקורס אמנם לא פיזי אבל קורס שעומד בשורה הראשונה עם הרבה קורסים מהקשים ביותר בצהל

הייתם יכולים להביע דעה

שיהיה שבת שלום

דרך אגב - יש לציין שלא הייתי מעלה את השאלה סתם - יש אנשים בצוות שהיו מפתחים רגישויות וכל מיני אבעבועות כאלו בתגובה לרימונים

ליאור23 04-03-11 19:51

שמעת על צניעות? כנראה שלא...
אתה מכיר אותי שאתה יודע איזה סוג שירות עברתי או מה עשיתי כדי להגיע לשם?
אתה פתחת פה שרשור וביקשת דעות, אף אחד פה לא חייב לענות לשביעות רצונך.
אני חושב שמי שבוכה על טיזוזים סתם מפונק ומתפנק, היו לך בעיות לפני השירות, העלת פרופיל כדי לשרת כלוחם?
תשלים עם זה שהולכים להתייחס אליך כמו לחתיכת ז*ן בלי שום חמלה, זאת כל המטרה הרי, להתעלל בך עד שתישבר ותרצה לפרוש.
ומניסיון של אחרים אני אומר לך, ברגע שתלך להתלונן או לקבול אתה פשוט תסבול הרבה יותר, מהזלזול של הצוות ושל המפקדים שלך, אין מה לעשות ככה זה בצבא, אין היגיון!

ארילו 04-03-11 19:55

חברים - להרגיע את הטונים ומהר.

לפותח השרשור, אם יש אצלך אנשים שנפגעים פיזית מהעניין הזה שיפנו לרופא היחידה והוא יפטור אותם מזה.
אתם תמיד יכולים לקבול את המפקדים שלכם. (אצלי בטירונות מספר טירונים עשו את זה ואנשי הסגל שהיו קשורים לעניין טסו על טיל)

stas203 05-03-11 18:08

צטט:

במקור פורסם על ידי aaabbb (הודעה 88396)
לשני הראשונים

אני ממש מצטער שפתחתי את הנושא כאן

אתם שוב מדגימים למופת את האגו המגעיל שיש אצלנו בעם

אני חושב שאין לכם בכלל זכות לשפוט האם אני מפונק או לא והאם זה במקום או לא

אם הייתם עולים על כיסא גלגלים לחודשיים
אם הייתם מגיעים לצו ראשון ומקבלים פטור רפואי מגיוס לצהל
אם אחרכך הייתם הולכים עם קביים עוד שלושה חודשים
אם הייתם עושים פיזיוטרפיה במשך עוד שנה וחודשיים
אם לאחר כל זה הייתם חוזרים ונלחמים שוב על הגיוס שלכם לצבא ובפרט על שירות קרבי
אם הייתם מתגייסים בהתנדבות
אם הייתם קורעים את התחת כדי להעלות פרופיל
ואם רק אז הייתם מגיעים לגיבוש לאחד מהמסלולים היותר קשים בצבא
ואם הייתם זוחלים על רגל אחת ומתמודדים מול עשרות אחרים שמצליחים להזיז את 2 הרגליים
ואחרכך גם מתגייסים לקורס אמנם לא פיזי אבל קורס שעומד בשורה הראשונה עם הרבה קורסים מהקשים ביותר בצהל

הייתם יכולים להביע דעה

שיהיה שבת שלום

דרך אגב - יש לציין שלא הייתי מעלה את השאלה סתם - יש אנשים בצוות שהיו מפתחים רגישויות וכל מיני אבעבועות כאלו בתגובה לרימונים

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר? באמת שלא.
אתה לא חלק מהעם הזה?
ומה זה קשור לשאלה שלך?

מה זאת אומרת לא יכולים להביע דעה? 8O

או שאתה לוחם, או שלא .

aaabbb 05-03-11 23:08

צטט:

במקור פורסם על ידי ליאור23 (הודעה 88399)
שמעת על צניעות? כנראה שלא...
אתה מכיר אותי שאתה יודע איזה סוג שירות עברתי או מה עשיתי כדי להגיע לשם?
אתה פתחת פה שרשור וביקשת דעות, אף אחד פה לא חייב לענות לשביעות רצונך.
אני חושב שמי שבוכה על טיזוזים סתם מפונק ומתפנק, היו לך בעיות לפני השירות, העלת פרופיל כדי לשרת כלוחם?
תשלים עם זה שהולכים להתייחס אליך כמו לחתיכת ז*ן בלי שום חמלה, זאת כל המטרה הרי, להתעלל בך עד שתישבר ותרצה לפרוש.
ומניסיון של אחרים אני אומר לך, ברגע שתלך להתלונן או לקבול אתה פשוט תסבול הרבה יותר, מהזלזול של הצוות ושל המפקדים שלך, אין מה לעשות ככה זה בצבא, אין היגיון!

אני בדיוק צריך לרוץ פשוט קראתי את התגובות ואת התגובה שלך

אין טעם להמשיך את הדיון כי יש פרטים שלא ציינתי שכן רלבנטים לדיון ואני לא יכול לחשוף אותם בסופו של דבר לא לקחתם את כל הדברים בחשבון ולכן הדעה שלכם לא כל כך אקטואלית.. במקרה הספציפית המדובר בהודעה שלי המפקצ נקבל (או שכותבים נכבל?) ועלה למשפט .. כשיהיה לי זמן אני יפרט יותר

רציתי להוסיף שלא צריך לקטול כל אחד בסופו של דבר בנאדם בא לשרת - יש את המשפט "קשה באימונים קל בקרב" אבל במקביל אפשר להגיד "נפצע באימונים אין קרב" ... בסופו של דבר האימונים מחשלים אבל צריך לדעת לשים את הגבול ולפעמים אנשים נפצעים באימונים וזה נטו הפסד..

yoni_la 17-03-11 04:35

ע"פ הספר יש טווח בטיחות מדמיע של 10-10 מ' ממבני מגורים או משרדים לזריקת רימון גז.
לרק"מ אני גם מכיר שאסור לזרוק, אבל אכלתי כאלה בשירות.
בכלל, אמורים לכתוב לכל זריקת רימון כזה תיק תרגיל, יכול להיות שאין ואז אתה יכול לקבול מישהו על זה.

קח את זה בקלילות, אחרי כמה כאלה אתה אמור להתחסן מזה קצת.
שירות מהנה

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:52.