מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   נורה ימנית אחרונית ?+ נורה שמאלית של הלוחית זיהוי לא עובדות (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=11390)

Sufadev 13-01-11 22:53

נורה ימנית אחרונית ?+ נורה שמאלית של הלוחית זיהוי לא עובדות

פונטו XTZ שנת 2000.לפני כמה זמן החלפתי את הנורות בלוחית רישוי ללבנות וכנראה נהיה איזה קצר או משו לא יודע אבל עכשיו גם הנורה הימנית מאחורה (אור אדום שפותחים אורות),וגם הנורה השמאלית של שלוחית רישוי לא עובדות.
ניסיתי להחליף נורות,אבל אף אחד לא עובדת..זה כאילו בעיה של מעגל חשמלי או משו..[במוסך ניסו כמה נורות ואף אחד לא עבדה,כך שאין מצב שהנורות שרופות בשני המקרים]..

היום בבוקר חשבתי אולי בעצם רק פיוז נשרף לי ואני פשוט יחיליף אותו..השאלה שלי האם יש פיוז שאחראי על הנורת דרך בפנס הימני האחורי ועל הנורה השמאלית בלוחית רישוי?..כאילו יש פיוז שאחראי על שניהם ביחד וזה באמת יכול להיות רק פיוז שהתקצר?..

אם לא,למישו יש פתרון אוליי?..

Lexxxa 14-01-11 00:45

אין פיוז כזה. פתרון טוב למי שאין לו רקע בחשמל הוא לגשת לחשמלאי.

צריך לבדוק מה חסר, (+) או (-). את זה בודקים בעזרת נורת ביקורת.

r.a20 14-01-11 01:03

לפי דעתי נשרף לך פיוז.
תדליק אורות חניה ותראה שמקדימה גם כן לא דולק לך אור אחד, אני חושב שימני (לא סגור על זה).
תבדוק אם בתוך הרכב האורות של הלוח שעונים דולקים, אם כן אז יכול להיות שזה לא פיוז ותן לחשמלאי שייפתור לך את הבעיה.

היתה לי בעיה דומה שנורה אחורית נשרפה ושרפה איתה פיוז וזה כיבה לי את האורות בלוח השעונים, אור אחורי שמאלי, נורת לוחית רישוי ונורת אור חניה מקדימה, מכסה הפיוזים בתוך האוטו פורק והוחלף פיוז לחדש.

Sufadev 14-01-11 08:26

צטט:

במקור פורסם על ידי r.a20 (הודעה 85220)
לפי דעתי נשרף לך פיוז.
תדליק אורות חניה ותראה שמקדימה גם כן לא דולק לך אור אחד, אני חושב שימני (לא סגור על זה).
תבדוק אם בתוך הרכב האורות של הלוח שעונים דולקים, אם כן אז יכול להיות שזה לא פיוז ותן לחשמלאי שייפתור לך את הבעיה.

היתה לי בעיה דומה שנורה אחורית נשרפה ושרפה איתה פיוז וזה כיבה לי את האורות בלוח השעונים, אור אחורי שמאלי, נורת לוחית רישוי ונורת אור חניה מקדימה, מכסה הפיוזים בתוך האוטו פורק והוחלף פיוז לחדש.

כן אח שליי יש לי נורת חנייה אחת לא עובדת נראהלי בצד שמאל.הייתי בטוח שהיא גם נשרפה..אתה אומר זה כנראה פיוז?..אבל האורות בלוח שעונים עובדים אצלי

r.a20 14-01-11 10:28

נראה פיוז אבל לא יודע להגיד בוודאות

גש לחשמלאי שייתן מבט וייתקן את הבעיה.

yair068 14-01-11 17:48

אם לא נדלקים אור חניה ואור ללוחית יתכן והבעייה בצמה שבאה מקופסת הפיוזים לחלק האחורי של הרכב.
3 אופציות יש אחת לבדוק קודם כל פיוזים
חיבור מקביל לצד שמאל של המנורות האחוריות עם הימניות
הדרך הטובה ללכת לחשמלאי שיבדוק היכן הבעייה אם אתה לא יודע לאלתר

-אודי- 15-01-11 14:58

צטט:

במקור פורסם על ידי Sufadev (הודעה 85235)
כן אח שליי יש לי נורת חנייה אחת לא עובדת נראהלי בצד שמאל.הייתי בטוח שהיא גם נשרפה..אתה אומר זה כנראה פיוז?..אבל האורות בלוח שעונים עובדים אצלי

נורת חניה אתה יכול להחליף לבד, זה בידיוק דקה
תקנה מנורה חדשה, מנורה עולה בסביבות החמישה-עשרה שקלים.
אם המנורה החדשה עדין לא עובדת אז זה כנראה בעיה עם הפיוזים כמו שאמרו מעלי

Sufadev 15-01-11 15:07

צטט:

במקור פורסם על ידי -אודי- (הודעה 85331)
נורת חניה אתה יכול להחליף לבד, זה בידיוק דקה
תקנה מנורה חדשה, מנורה עולה בסביבות החמישה-עשרה שקלים.
אם המנורה החדשה עדין לא עובדת אז זה כנראה בעיה עם הפיוזים כמו שאמרו מעלי

אכן הבעיה הייתה פיוז שנשרף 10 אמפר,הוחלף והכל עובד מעולה :)

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:19.