![]() |
מבקש עזרה בהערכת תוצאות בדיקה עבור HGT
שלום ןשנה חדשה טובה לכולם!! מקווה שחגגתם אתמול אבל לא עד כדי כך שתהיו יותר מדי שיכורים או בהאנג אובר כדי לתת לי עצה כאן...
אז ככה. עשיתי בדיקה לרכב במכון קומפיוטסט. ראשית רציתי לשאול - הבדיקה לא הגיעה בפורמט של "משמעות נמוכה-משמעות בינונית-משמעות גבוהה" אלא רק צויין "תקין-לא תקין". מה זה? פורמט חדש? אוקיי ואלה התוצאות: אני מציין רק את מה שצויין כלפיו "לא תקין" (ושוב, לא צויינה מידת המשמעות) 1) מנוע, מערכת קיר, מערכת דלק, מערכת הצתה: רעש מערכת תיזמון ושסתומים, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, רעש גלגלות ורצועות, ריקבון במצנן קורוזיה, ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקוייה, מנוע מזייף, מערכת הצתה פגומה. 2) סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן מערכת היגוי, חופש ונקישה בתיבת הגה 3) מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים: לפרק גלגלים לבדיקה 4) העברת כוח - מצמד קשה ורועש, מיסב לחץ רועש, רעש בדיפרנציאל, חריקות בשילוב ההילוכים, רעש וחופש ממערכת ההנעה, רעש מיסבי גלגלים. אוקיי, כל אלה צויינו ב"לא תקין". מצד שני נסיעה על האוטו (כשאני נהגתי) לא גרמה לי להרגיש שום מצמד קשה, לא שמעתי שום רעשים, הכל עשה רושם של פיקס. מה קורה פה? מה לעשות עם זה? תודה רבה. |
בדיקה מכוסתחת כרגיל במכוני בדיקה שלא שווים שקל.
איפה הם סימנו לא תקין? משמעות שולית? משמעות נמוכה? לא כתבו שם כלום? זה מוזר מאוד, אני הייתי ניגש למכון ומבקש הסברים, מה בדיוק תקין ומה בדיוק לא תקין. בנוסף גש למוסך פיאט ובקש שיבדקו את האוטו ויתנו הערכה לעלות הליקויים. איזה יד ה-HGT? כמה ק"מ? |
לדעתי תיגש למוסך פיאט ותיתן להם לערוך לך בדיקה מבטיח לך שהיא תהיה הרבה יותר אמינה ולאחר הבדיקה תהיה לך הערכה מדויקת של מחיר ישור הקו אם תצטרך (מניסיון אישי).
|
כן, כל מה שציינתי, כל הפירוט, הוא תחת "לא תקין"
כל מה שלא ציינתי - תקין ומן הסתם אני אמור לגשת למוסך עכשיו. בכל אופן, זהו החלטתי. נהגתי באוטו והוא סבבה. נתקן את כל הבולשיט הזה במוסך ונגיד לי תתחדש |
לא הגיוני שלא רשמו כלום על שלדת הרכב
משהו פה מריח לא טוב. איזו HGT זאת והאם בדקת במכון שאתה בחרת? |
איזה HGT של שי?
|
זה לא שלא רשמו כלום על שילדה - רשמו, אבל אלה דברים מינוריים שאין טעם לציין. מכות פח תיקוני פח ובלה בלה בלה. מהבחינה הזאת השילדה תקינה ונקייה.
אני כתבתי לכם רק את הדברים האחרים שנמצאו "לא תקינים" ושוב, הם לא מיינו משמעות גבוהה ונמוכה. נראה שבכלל אין אופציה לציין את זה. זה מחולק רק ל-תקין ולא תקין |
טוב, הגעתי למסקנה שלא הסברתי את עצמי טוב
מה שהתכוונתי לשאול זה האם אלה נחשבים "ליקויי כסת"ח" במכוני בדיקה? מדובר ברכב 2001 עם 150000 ק"מ |
זה המכונית של שי , התכלת ?
|
זו HGT אלמונית ושמורה ביותר
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:09. |