![]() |
פיאט פונטו S55- בעיה עם הגיר
כשאני מניע את הפונטו בבוקר שהיא קרה אני מתחיל לסוע וזה כמעט בלתי אפשרי להכניס הילוך שני,לפעמים אני מתייאש ומושך ראשון כדי להכניס ישר לשלישי.
ושהרכב מתחמם אחרי 10-15 דקות זה כבר משתפר משמעותי... ההילוכים לא תמיד עוברים יפה,כאילו יש מאמץ כדי להכניס את ההילוך... ומדובר רק בהילוכים 1-2 ולפעמים 3 עם הילוכים 4 ו-5 אין אף פעם בעיה.. מזה יכול להיות? חייב לציין שקלאטץ הוחלף לחדש לפני 4 חודשים במוסך מורשה (זה לא קלאטץ) |
מתי הוחלף שמן גיר לאחרונה ובאיזו צמיגות?
|
אין לי מושג הרכב אצלי יותר משנה ולא החלפתי...
אין לי מושג איפה ממלאים....לפי מה שהבנתי בפונטו כדי לדעת אם חסר שמן צריכים לרוקן אותו כי הפתח מלמטה...תוכל בבקשה להסביר לי איך ממלאים ? איפה נמצא הפקק? ובאיזה צמיגות צריך להיות השמן החדש שאקנה? |
למה אתה שובר את הראש שלא לצורך?
גש למוסך, (זה לא חייב להיות מורשה פיאט) ובקש שיחליפו שמן גיר. בקש שמן בתקן SAE 80W90 EP שזה מה שהיצרן דורש - ותעמוד על זה. אם המוסכניק מתעקש לשים שמן SAE 90, תגיד יפה תודה וסליחה וחפש מוסך אחר. שמן SAE 90 הוא שמן צמיגי יותר ומקשה על העברת ההילוכים, במיוחד בימים קרים ובבוקר, אבל בגלל שהוא זול יותר, זה מה שרוב המוסכים ממלאים. אל תנסה לעשות את זה לבד משום שפתח המילוי הוא בצד של הגיר והגישה חרא ואתה חייב מעין משפך עם צינור דק וארוך בכדי למלא. לא ממליץ לך אם אין לך כזה משפך. כל הסיפור יעלה לך במוסך 120 ש"ח פלוס מינוס. |
כן אתה צריך לרוקן את כולו
פקק הריקון הוא בורג אלן 12 מ"מ בתחתית הגיר, זאת אומרת בתחתית הרכב http://img214.imageshack.us/img214/1470/dscf3185p.jpg פקק המילוי על הגיר עצמו בצבע שחור כמו שדוד אמר אם אתה לא יודע לעשות זאת תן למוסך לעשות, חבל להסתבך דוד שאלה, לפני שנתיים שמו לי שמן גיר במורשה 75W90 של BG ולא היו לי בעיות איתו. ההילוכים עברו כמו חמאה. בטיפול האחרון לפני כ4 חודשים תיקנתי נזילה מהגרמושקה אצל חיים והוא חייב אותי 75 ש"ח על 2.5 קילו שמן גיר. לא רשום מי מה מו. מעניין הם שמים, בדיוק עכשיו הסתכלתי בקבלה ולא ראיתי פירוט אבל אין לי בעיות עם העברת ההילוכים |
1 צירוף קובץ(ים)
קודם כל צריך להיות 1.64 ליטר שמן .
השמן BG המתואר הוא הגורם לבעייה כמו שנאמר ישנו שמן חצי סינטטי שעולה 100 ש"ח לק"ג והוא הטוב ביותר. בתצלום התמונה בעיגול הוא לא פקק ריקון שמן מצן"ב תמונה של פקק ריקון |
ישנם שמנים של חברת ESSO בצמיגות 75W80 במוסכי פג'ו סיטרואן. מחיר לא זול אך פותר את הבעיה.
|
החלפת שמן לשמן חצי סינטטי . אני משתמש ב BG מיכל לבן עם כיתוב אדום . 100 ש"ח לליטר .
אני מאוד מרוצה . יתכן כי מתיחת הקלאץ מעט תקל על התופעה . עמית |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:54. |