![]() |
הוספת כוחות סוס לפונטו
בזמן האחרון אני מרגיש שהפונטו לא מספיק מרצה אותי,כמעט הכל חדש באוטו וכל הזמן אני עושה לו טיפולים ולא בא לי להחליף אותו.
אני מנסה למצוא משהו שיוסיף לי עוד כוחות סוס לאוטו (הוחלפו רינגים לאגרים ושופץ ראש מנוע-חצי אוברול) האוטו נוסע יפה לא עושה בעיות אבל למרות הכל 12-13 שניות של תאוצה (0-100) בכלל לא מספיקים אותי,מה אני יכול לעשות כדי להגדיל את הכוח בפונטו בצורה משמעותית-אני מתכווןן להגיע למצב של 9 שניות תאוצה. אני יכול לקבל אישורים להחלפת מנוע בעל נפח גדול יותר? הצעות ורעיונות לפרוייקט תודה .אני רוצה להשקיע עד 5000 שקל |
איזה פונטו יש לך 60 או 75
|
***חח לצערי 55
|
תקנה פונטו GT, או רכב בעל ניחוח ספורטיבי אחר.
אין ממש טעם להתחיל לשפר רכב כאשר קיים דגם שלו שמגיע משודרג מהיצרן. מה גם שבתקציב שלך לא תוכל להשיג הרבה, אם בכלל. |
אפשר להוסיף לרכבך כ 10-15 כוחות סוס עם מספר שיפורים , סעפת יניקה 38ממ במקום 30 שיש לך . קאמשאפט חם, סעפת פליטה מורחבת , וציפ , הנתונים אמיתיים נמדדו בדיינו בחו"ל והשיפורים דיי סטנדרטיים ופשוטים דבר איתי בפרטי אסייע לך..
עמית |
אתה יכול להוסיף לא מעט כוח למנוע מבלי לשנות בו כלום.. כל מה שאתה צריך להתקין זה RAM-AIR. אתה יכול לבנות לבד או לקנות קיט מיוחד. ראם-אייר הוא בסה"כ התקן דמוי מנהרה שמנצל את תאוצת הרכב או האופנוע על מנת לדחוף מאסת אוויר גדולה יותר למנוע. אם תרצה, ניתן לקרוא לזה "טורבו סטאטי" או משהו בסגנון. באופנועי כביש ההתקן כיום הוא נורמה ואין אופנוע שמכבד את עצמו שלא מצוייד בו. החיסרון היחיד בשיטה זו, הוא קבלת הספק גבוה רק במהירות גבוהה יחסית אולם, בניה חכמה של מנהרת ראם-אייר יכולה להניב תוצאות יפות גם במהירות יחסית נמוכה.
לפני כמה שנים עשיתי ניסיון כזה בפיז'ו 309. הניסיון הצליח. הרכב קיבל תוספת כוח יפה במהירות 80 קמ"ש ומעלה. להלן קישור להסבר קצר על ההתקן בויקיפדיה. http://en.wikipedia.org/wiki/Ram-air_intake |
ניתן להחליף את ראש המנוע מחשב משאבת דלק סעפות פליטה ויניקה וציפ
תגיע ל-80 כ"ס כל מה שנאמר פה לא רציני |
אני יכול להשיג מנוע של פונטו 1250 סטיל עם 80 כ"ס ממוסך בחולון,אבל הוא אמר לי שאי אפשר לקבל על זה אישור,אם הרכב יהיה 80 כ"ס לפני שיפורים אז זה כדי.
ניתן איכשהו לאשר מנוע כזה? |
השיפור הכי טוב יהיה לעבור לפונטו 75, או לפונטו 90
|
פונטו GT
ראיתי ביד 2 אחד שמוכר פונטו GT ב-9 אלף שהתקשרתי אליו הוא אמר שאין שנה וחצי טסט והסטרטר הלך ואין מצבר.
אבל הרכב אחרי אוברול כולל הכל וטורבו חדש גודש יותר מהבסיסי. שווה לקחת אותה? ראיתי אותה היא נמצאת בתא בשכונת הרכבת,נראת סוף הדרך |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:57. |