![]() |
רעש מוזר לאחר טיימינג
היי לכולם, לפניי כשבוע עשיתי טיימינג ברכב... שקבלתי את האוטו בחזרה והבחנתי ברעש מכיוון הרצועת הטיימינג בזמן נסיעה בתורים נמוכים, לצערי עשיתי את הטיימינג במוסך פיאט בעכו, ואני מרעננה כך שלא יוצא לי כל כך לחזור לשם, היום הייתי במוסך פיאט ברעננה ושם אמרו לי שמתחו לי את הרצועה יותר מידי וצריך טיפה לשחרר, תמורת 200 ש"ח הציעו לי לסדר את זה אבל לא הסכמתי, אני רוצה לסדר את זה לבד ויד לי את הידע אמרו לי שאני צריך לשחרר את אחד המותחנים... ופה אני צריך את המומחים שבינכם! שאלתי היא: איפה נמצא המותחן בדיוק בפונטו דור ראשון שנת 2000?
ומה סדר הפעולות שצריך לעשות על מנת לשחרר קצת את המותחנים? תודה מראש לעוזרים |
המותחן נמצא בתוך בית הטיימינג
תצטרך לפרק את המכסה 4 ברגי 10 נמצאים 1 ליד חיישן חום 2 על הבלוק ליד סעפת פליטה ואחרון נמצא ליד החגורות כשתוציא את מכסה הטיימינג השחורתראה את המותחן באמצע עגול עם בורג באמצע זהוא המותחן. כלים מפתח 13 ומוט . פתח את הבורג לאט כחצי סיבוב המותחן ישתחרר וסגור בחזרה . בדיקה נכונה זה כשמזיזים את החגורה ב90 מעלות, לכל דבר יש עוקץ בה וזה בריחת שן עליך לוודא זאת ע"י הסימונים שנמצאים על הראש בשעה 9 ועל גלגל תנותה שע"י הגיר צריך להיות על 0 מעלות. לכן בסוף התהליך עליך לבדוק בשני מקומות אלה שהם מאופסים |
אביאל, יש לך רקע טכני? אם לא אז אל תתעסק עם זה בכלל. מאוד כל לעשות נזק למנוע בעת משחק עם טיימינג.
|
צטט:
הרצועה אצלי ממש מתוחה אבל ממש! השאלה שלי עם פשוט אני יכול לשחרר טיפה את הבורג כמו שאמתר ולסגור ישר מבלי כל ההיסתבכות הזאת: צטט:
|
לא.
אתה צריך לפתוח את הבורג ולמתוח את המותחן מחדש, לסגור ואז לבדוק כמו שיאיר ציין. (הוא התכוון אגב לפיתול של הרצועה ב-90 מעלות בחלק הכי ארוך שלה, שזה בין הפולי של הקאמשאפט ובין הפולי של הקראנק). אגב, מנסיון תצטרך להוריד את הגלגל הימני ולפרק את הפלסטיק של בית הגלגל הימני בשביל להגיע לבורג האחרון במכסה של הטיימינג. |
אפשר אני פשוט נתנתי מקדם בטחון וחובה לבדוק
אז כך נזק לא יהייה בכל מצב לא צריך לפרק גלגל תוציא את מכסה הטיימינג פתח את בורג המותחן בניגעות קלות של אפילו רבע סיבוב צריך שיהיה קשהכך לא יברחו השיניים וסגור את הבורג. בריחת שן תהייה רק שפותחים יותר מדיי |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:25. |