מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   נורת שמן בפונטו ספייס (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=10772)

ברא 31-10-10 23:18

נורת שמן בפונטו ספייס

פונטו ספייס ידני SX 2002 אחרי 190 אלף ק"מ
היום בנסיעה בעיר נדלקה אצלי נורת השמן שבלוח השעונים המתריעה על חוסר שמן מיד עצרתי בצד ובדקתי את כמות מפלס השמן והוא נמצא תקין אחרי זה המשכתי בנסיעה הביתה והנורה המשיכה להדלק לסירוגין מישהו מכיר ת'תופעה?? מה יכול להיות??

moty003 01-11-10 02:47

אם אני לא טועה שמן בודקים כשהרכב קר, הבדיקה שעשית היא לא בהכרח משקפת את מצב השמן שיש לך.

davidka 01-11-10 08:35

אתה מתכוון לנורת לחץ שמן או שיש נורה נפרדת שמצביעה על גובה מפלס שמן? (לא שמעתי על נורה כזו)
אם אתה מתכוון לנורת לחץ שמן, היא נדלקת אך ורק כאשר אין מספיק לחץ שמן במנוע והסיבות יכולות להיות:

שמן חסר
שמן דליל בצורה קיצונית כתוצאה מעבודת מנוע חמה מאד (נדיר)
משאבת שמן לא תקינה ו/או לא מספקת לחץ אופטימלי
גוף זר שסותם את פילטר הכניסה למשאבת השמן ומפחית משמעותית את יכולת השאיבה שלה.

בכל מקרה ולעניות דעתי האישית כדאי לטפל בבעיה בהקדם. זה מצב לא תקין ומסוכן למנוע.

ברא 01-11-10 09:07

צטט:

במקור פורסם על ידי davidka (הודעה 80606)
אתה מתכוון לנורת לחץ שמן או שיש נורה נפרדת שמצביעה על גובה מפלס שמן? (לא שמעתי על נורה כזו)
אם אתה מתכוון לנורת לחץ שמן, היא נדלקת אך ורק כאשר אין מספיק לחץ שמן במנוע והסיבות יכולות להיות:

שמן חסר
שמן דליל בצורה קיצונית כתוצאה מעבודת מנוע חמה מאד (נדיר)
משאבת שמן לא תקינה ו/או לא מספקת לחץ אופטימלי
גוף זר שסותם את פילטר הכניסה למשאבת השמן ומפחית משמעותית את יכולת השאיבה שלה.

בכל מקרה ולעניות דעתי האישית כדאי לטפל בבעיה בהקדם. זה מצב לא תקין ומסוכן למנוע.

נורת לחץ שמן שאילה התכוונתי

ברא 01-11-10 09:15

עדכון ראשוני

אז עכשיו פתחתי מוסך מדרכה לטפל בבעיה
אני מודע שהנורה של לחץ שמן נדלקת שלא מגיע שמן לשסתומים ולבוכנות ואני יכול לשמוע שהקול של המנוע משנה אני לא מתכוון להרוס את הקרנק לכן אני מפרק את קרתר השמן מנקה את המסננת ששמה ובודק אם ישנם חלקי מתכת או כל גוף זר אחר מחליף פלטר שמן לאך ורק מקורי ולפני כל זה אני עושה פלשנג למנוע אני יודע שזה לא הכי בריא לרכב רק זה כמו לעשות ניתוח צנטור לאדם חולה לב ווגם מאחר שמעולם לא נעשה לרכב פלשינג לפחות מאז שהיא אצלי מלפני 120 אלף ק"מ
עדכונים יבואו בהמשך

ארילו 01-11-10 09:17

בדוק את גובה מפלס השמן כשהרכב קר ועל משטח ישר.

הנורה נדלקת כאשר לחץ השמן נמוך, וזה קורה כאשר:
1. אין מספיק שמן
2. הרשתית של משאבת השמן סתומה
3. משאבת השמן לא תקינה
4. מיסבי קראנק / טלטל שחוקים

אם האוטו יתחיל לדפוק מהמנוע תדע שזאת סיבה מס' 4.

ברא 01-11-10 21:15

צטט:

במקור פורסם על ידי ארילו (הודעה 80613)
בדוק את גובה מפלס השמן כשהרכב קר ועל משטח ישר.

הנורה נדלקת כאשר לחץ השמן נמוך, וזה קורה כאשר:
1. אין מספיק שמן
2. הרשתית של משאבת השמן סתומה
3. משאבת השמן לא תקינה
4. מיסבי קראנק / טלטל שחוקים

אם האוטו יתחיל לדפוק מהמנוע תדע שזאת סיבה מס' 4.

אני שמעתי ת'דפיקות רק שהנורה נדלקה שמעתי פעם אחת ואז החלטתי לכבות המנוע ולהמשיך על גרר הביתה אז היום אחרי הטיפול שפרטתי למעלה כבר עד עכשיו לא נדלקה הנורה
אני מקווה שלא יהיה עוד צרות

ארילו 02-11-10 03:58

ברוב המקרים כשהמנוע כבר דופק, אז זה אומר שהמצב חמור. יכול להיות שהצלחת לתפוס את זה בזמן.

ברא 02-11-10 08:49

\

ארילו אתה צודק , כי הדפיקות עושים חופש תנוע לקרנק אבל ממש בשניה שנדלקה המנורה שמעתי שהקול של המנוע השתנה תהליך זה לא עבר את 3 שניות מייד עצרתי כביתי מנוע חכיתי איזה עשר דקות בדקתי שמן ונמצא תקין אז חזרתי והתנעתי שוב וראיתי שהיא לא נכבית אז החלטתי לכבות מייד ולהזמין גרר ועשיתי ת'טיפול שפירטתי למעלה אתה חושב שישנו נזק???

davidka 02-11-10 09:23

ברא בוקר טוב

יכול להיות שיצאת בשן ועין...
כשלחץ השמן יורד, הראשונים שסובלים ולא מקבלים שימון הם המקומות העליונים ביותר. הדפיקות ששמעת למס' שניות הן רוב הסיכויים מהשיפטרים של השסתומים ואם כיבית את המנוע לאחר 3 שניות, סביר להניח שלא הספיק להיגרם נזק.

אבל אף פעם לא מזיק לבדוק יותר לעומק אחרי מקרה כזה לפני שחוזרים לשיגרה...

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:37.