![]() |
שרשור הבירה הגדול
אני מניח שחלק גדול מהחברים אוהבים בירה באירועים שונים ובכלל. לאחרונה מצאתי הרבה סוגי בירה שממש מצאו חן בעייני והחלטתי להרים את השרשור הזה בו כולנו נוכל להמליץ אחד לשני בנושא.
ספרו לנו, איזה בירות אתם אוהבים, באיזה פאבים אתם מעדיפים לשתות אותן. בירות בוטיק?! משהו מיוחד שהשכן מבשל בבית?! ספרו לנו שנחכים קצת ונכיר דברים נוספים. הבירות שאני מצאתי שטעימות לחיכי: סיינט ברנרדוס אבט 12 - בירת מנזרים בלגית. אחוז אלכוהול גבוה וטעם פירותי. בריגנד - שהפתיעה אותי מאוד. Gordon Finest Gold - גם היא מומלצת מאוד. אלכוהולית מאוד אך טעימה. מרדסו טריפל - בהחלט שווה בחינה מעמיקה. לף בראון - אני בטוח שאתם מכירים אותה. המקומות שאני אוהב לשבת בהם: נורמה ג'ין - אחד הפאבים שכל חובב בירה ווויסקי חייב לבקר בהם. כמות סוגי הבירות שם מטורפת. שטרן 1 - למיטב ידיעתי הוקם ע"י פליט של הנורמה ג'ין והפאב עשיר גם הוא במבחר וויסקי ובירה. הגימיק שם הוא "סיבוב הטעימות" שמתחיל מטעימות של 6 בירות בכוסו של 150 מ"ל (קצת פחות מליטר סה"כ) ומגיע לסיבוב של כל הבירות מהחבית בכוסות של 250 מ"ל ככה שמגיעים בסיום ל4.5 ליטר, מישהו רוצה לנסות?! טמפל בר - מקום חביב למדי סניף הסינמה סיטי ראשל"צ נעים. |
אני מחבב את גינס. קשה להסביר למה אני מת על הטעם של הביוב הזה :).
אני גם מאוד מחבב את הבירה "בזלת" של מבשלת הגולן. אני יכול להשוויץ - אז למה לא? יש סט של חביות של גינס שאני מילאתי. טוב נו, לא ממש מילאתי, אלא יותר נתנו לי לשבת בלוח בקרה ולהפעיל את המערכת האוטומאטית שממלאת אותן :) |
אני משום מה לא מצליח ממש להתחבר לסגנון של המרפיס והגינס. הסטאוט היחידה שמסתדרת לי היא בלהייבן סטאוט שמזכירה בטעמה קפה.
לגבי בזלת, אהבת את כל הליין שלהם? |
בירות כהות בשבילי בעיקר
לף בראון ברבר בראון - דיי נעלמה מנופי ארץ ישראל סיינט ברנרדוס אבט 12 אחרות שהן לא כהות אבל אני עדיין נהנה מהן פרנציסקאנר - תודה לאל שהתחילו להביא את הבירה הזו לארץ בזמן האחרון. הוגארדן - משום מה זה עובד טוב :) ניוקאסל יוחזר הגוזניק לאלתר ! |
אני מאוד אהבתי את גיוסר , במיוחד בפאבים של וינה,
בפראג שתיתי בעיקר את סטארופרמן וסטלה. |
פאוולנר, לטעמי אחת הבירות הטובות. +ווינשפאן והו גרדן שזה אותו סיגנון.
עבדתי בברים כשנתיים שהיו בהם 8 ברזיי בירות שונות וגם כמה מיוחדות כמו בר בר בלונד, בראון, הו גרדן, פאוולנר בראון ועוד כמה... בקיצור אני הכי אוהב את המלוכלכות ( אלה שלא שוטפים את החיטה )* בטמפל בסינמה, בקיבוץ בנמל תל אביב ובבלק בכל מקום. |
צטט:
היום אני לא זוכר איזה מהבירות החדשות זה הבזלת הקודמת :) |
כעיקרון, כל מה שרשום עליו בירה או BEER אני אשתה אותו ואני אהנה. יש בפ"ת מבשלת בירה שנקראת JEMS ויש להם שם את כל סוגי הבירות שכמובן, נעשות במקום והן ממש טובות. המקום עצמו נראה ממש טוב ואני נהנה לשבת שם ולשתות. מאוד התלהבתי מבירת בוטיק תל אביבית שנקראת DANCING CAMEL והיא, לפי דעתי, מאוד טעימה ומיוחדת. הלף בראון גם מעולה אבל בסוף אני מגיע לאותה מסקנה שאין אבל פשוט אין על גולדסטאר!;)
|
ליאור, תאמין לי שיש בירות שאתה לא תנגע בהן. יצא לי לטעום בירות שהקשר בינן ובין משקה הוא מקרי בהחלט. לשמחתי, אינני משקיע מקום בגולגולת בכדי לזכור את השמות שלהן.
|
דווקא לדנסינג קאמל יש בירה בטעם קימל שלדעתי היא מזעזעת.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:36. |