![]() |
ספייס יאנג 2003 - מפוח פנימי, נגדים במזגן, נזילת שמן, רצועת טיימינג, תיקוני פלסטיק
(הודעה זהה פורסמה בקארזפורום.)
שלום, לפני כמה ימים התחדשתי בפונטו ספייס יאנג 2003, וברכב יש כמה תקלות (שהיו ידועות לי טרם הקנייה, ובאו בחשבון במחיר) ראשית, המזגן לא פועל כלל (לא מוציא אוויר) על מצבים 1,2,3, אלא רק לעיתים נדירות למספר שניות. בנוסף, לפעמים המזגן מוציא אוויר חם על מצב 4 (אך לעיתים אוויר קר). המפוח מאד רועש (באופן לא תקין). יועץ שירות במוסך המרכזי של פיאט ברמה"ח העריך שמדובר במפוח ונגדים תקולים. בנוסף, הפנס הימני דהוי, ויש לשייף אותו בנייר זכוכית. יש חשד לנזילת שמן - יועץ השירות המליץ על ניקוי, ובדיקה לאורך 1000 ק"מ (יש לציין שעפ"י הנסועה שלי מדובר בכ-40 יום) ובנוסף לכך, אין ביידי שום מסמך שמעיד על החלפה של רצועת טיימינג - המוכר טען שהיא הוחלפה לפני שנתיים במוסך שאינו מורשה. אני לא רוצה לשים את ראש המנוע על קרן הצבי, אלא ללכת על בטוח - לבדוק ובמידת הצורך להחליף. אני מחפש המלצה למוסך שיכול לבצע את התיקונים האלה בצורה אמינה, איכותית, ובמחיר סביר. במידת הצורך, אני יכול לבצע כל תיקון במוסך אחר. אני גר במרחק הליכה מהמוסך המרכזי, מה שמהווה יתרון (אפשר להשאיר את האוטו וללכת הביתה), אך במידה ויש סיבה טובה לוותר על המוסך הנ"ל (שהעריך, אגב, את עלות התיקונים - ללא רצועת טיימינג - בכ-2000 ש"ח) אני מוכן ללכת למוסכים אחרים. דבר אחרון - מותקנת אצלי באוטו דיבורית, חלק מהפסטיק של הקונסולה המרכזית שבור, והשטיח קרוע, ומבצבצים ממנו חוטים - איפה אפשר להסיר את הדיבורית, ולתקן את הבעיות הללו, ובאיזה סכום, בערך, מדובר? תודה-רבה מראש |
מפוח פנימי
המפוח הפנימי רועש אולי רק בגלל חדירת עלים לתוכו.
צריך להסיר את המפוח (3 ברגים קטנים) ולראות אם אין בו עלים, ו/או חרקים. בברכה - רפי לין |
שלום ידידי היקר,
מהסוף להתחלה, בעניין הדיבורית כל חשמלאי רכב ו/או מתקין מערכות לרכב יוכל להסיר לך את הדיבורית במחיר של עד 100 ש"ח, נשמע לי דיי סביר מה גם שמדובר בזמן עבודה של גג חצי שעה. בעניין המחיר שכתבת הצעת מחיר מוסך, לא הבנתי מה היא כוללת ב 2000 ש"ח, רק הבנתי שהיא לא כוללת רצועת טיימינג. אם 2000 ש"ח עולה לתקן את עניין המפוח זה נשמע לי המון כסף. הבעיה אצלך נשמעת לי חשמלית (להזכירך מדובר על עניות דעתי בדיאגנוזה וחוות דעת דרך המסך מבלי שראיתי בעיניי את הרכב), היות ואתה כותב כי פעם עובד פעם לא, נשמע לי כמו נתק, ואני דווקא הייתי מהמר בנתק של הפוטנציומטר בלוח פיקוד עצמו ולאוו דווקא במפוח (שוב מתזכר, השערה דרך המסך). בכל מקרה עיניין הדיאגנוזה הוא פשוט למדיי, בדיקת רציפות תראה פוטנציומטר תקין או לא, ומשם ממשיכים הלאה. במידה והבעיה היא בלוח פיקוד, הייתי שוקל להביא לוח פיקוד קומפלט מפירוקיה וזאת מבלי להיכנס לענייני הלחמות וכו'. (אני מניח שההצעה כוללת 2000 ש"ח תיקון, ולא החלפת חלק לחדש מהניילון). או שהייתי לוקח את הלוח פיקוד שמעבדת אלקטרוניקה והם היו מחליפים נגדים בשכר הרבה הרבה הרבה פחות מ 2000 ש"ח. בענייו הרעש של המפוח, רפי לין המכובד כבר נתן את התשובה. עיניין האוויר החם / קר - יש לגשת לאיש מזגנים מקצועי (לאחר הטיפול החשמלאי בלוח פיקוד ו/או במפוח), ואז לבדוק את עניין הגז, המדחס, המייבש וכו'. בנתיים תפרק את הבעיה ל שני גורמים בעיה חשמלית ובעיית קירור מיזוג. קודם תגיע למצב שהמפוח עובד באופן תקין בכל השלבים שלו 1,2,3,4 וכו'. ורק אז גש לאיש מזגנים שיבדוק את מערכת הקירור, בעניין איש המזגנים יש לך את עופר קצב 0505285041 שאני ממליץ עליו בחום והוא קיבל לא מעט חוות דעת חיוביות ומחירים נוחים כאן בפורום. בעניין הטיימינג - ראה המלצתי החמה בעת ביצוע הטיימינג להחליף גם מותחן, משאבת מים ומחזירי שמן. |
תודה רבה לשניכם.
בהצעת המחיר (2000 שקל) נכללים נגדים למזגן (זה אמור לפתור גם את הבעייה של מצבים 1,2,3, וגם את בעיית האי-קירור לעיתים במצב 4? או שהבעיות לא קשורות אחת בשניה?), החלפת פילטר (בגלל הרעש במפוח), שיוף פנס בנייר זכוכית, איתור הנזילה, ותיקון. סער - אתה ממליץ לנסות לטפל קודם במזגן במוסך המרכזי, ובמידה וההצעה שעלתה (זאת שכתבתי פה) לא תפתור את בעיית הקירור, אלא רק את הרעש, ומצבים 1-3, לפנות לעופר קצב? |
לא יקירי, זו לא הייתה כוונתי.
כוונתי הייתה לא לטפל בעניין המזגן בכלל במרכזי, בוא רגע נבין מה המרכזי עושה לך שתמורתו הוא רוצה 2000 ש"ח: 1. איתור נזילה - האיתור הזה בפועל מתבצע לאחר שטיפת מנוע - זה מה שכתבת שהמרכזי אמר לך, שהוא יעשה לך שטיפת מנוע, אתה תיסע, ולאחר זמן מה, תשוב אליהם בשביל שהם יראו בדיוק מאיפה הנזילה. זאת אומרת סך הכל שטיפת מנוע זה מה שהם עושים באותו הרגע! זה שכתבת תיקון זה לא נכון בעליל, כי המוסך לא יודע לתת הצעת מחיר על תיקון נזילה מבלי שהוא יודע מאיפה היא נובעת בכלל. ולכן ההצעת מחיר לא כוללת תיקון נזילת שמן! אם יתברר שהנזילה ממחזיר שמן מאחורי הגיר, אז מה? הם יורידו גיר בשביל פחות מ 2000 ש"ח? ממש לא! 2. שיוף פנס בנייר זכוכית - להלן טלפון של אבנר 0525030090, הוא יגיע עד אליך ויעשה לך ניקוי מקצועי עם מכונות ועם חומר מיוחד לשני הפנסים תמורת 150 ש"ח עם אחריות לשנה! הבחור הומלץ על ידי חברי הפורום כאן בעבר מספר פעמים, אני אישית מכיר אותו. ממליץ עליו, מותק של בחור. 3. החלפת פילטר מזגן בגלל רעש מפוח - לא נכון בעליל! המפוח מרעיש, סימן שכבר הלכלוך עבר את הפילטר והגיע לתחנת המפוח, ולכן גם אם תחליף שיבעים פילטרים זה לא יעזור. פילטר הוא אמצעי מניעה, עכשיו תמונת המצב היא שיש לך רעש במפוח, כפי שאמר לך רפי לין, יש לפתוח את המפוח ולנקות אותו 15 דק' עבודה - עופר קצב יכול לעשות לך אותה! לגבי פילטר מזגן אתה רשאי לרכוש פילטר מזגן בלבד, ולגשת איתו לעופר קצב ולבקש ממנו שירכיב לך, וגם את זה הוא יעשה לך. 4. נשארנו עם נגדים בלוח הפיקוד, אינני יודע אם אתה יודע כמה עולה נגד, אך אם תרים טלפון למעבדת אלקט' ותשאל, יגידו לך כמה עולה נגד (לא משנה איזה אום). כנ"ל לגבי זמן הלחמות. ולכן, כאן המלצתי לך, לברר כמה יעלה לוח פיקוד בשלמותו מפירוק (וזאת במקום לתקן את שלך), או חלופה שניה היא לפרק את לוח הפיקוד שלך ולתת אותו לאיש אלקטרוניקה שיעבור על ההלחמות שם ויחליף נגדים שכבר אינם מתפקדים. ככה או ככה אז הרבה פחות מ 1000 ש"ח. איש אלקטרוניקה יקח לך על "לעבור על הלחמות ולהשלים נגדים" אולי אולי 200 ש"ח. לסיכום - מוסך מרכזי: הלחמות ונגדים לוח פיקוד מזגן שטיפת מנוע פילטר מזגן בלבד כולל פירוק והרכבה (ללא פירוק והרכבה של מפוח וללא ניקוי מפוח) שיוף עם נייר זכוכית פנס 1 =============== סה"כ 2000 ש"ח (מחיר התחלתי שלהם). סיכום - לא מוסך מרכזי הלחמות ונגדים לוח פיקוד מזגן במעבדת אלקט' 200 ש"ח או לוח פיקוד כולו מפירוק ....ש"ח (אינני יודע מחירו מפירוק). שטיפת מנוע - 150 ש"ח בערך לשטיפת מנוע מקצועית עם חומר מיוחד להסרת שמן ושימוש בקומפרסור (בדוק אחר מכונים לשטיפת מנוע או בקש מרפי לין הפניה לאחד בסביבתך). פילטר מזגן - לא יודע כמה עולה לרכבך אני מניח שזה עד 150 ש"ח. שיוף עם נייר זכוכית פנס 1 - לא! ניקוי מקצועי של שני הפנסים על ידי אבנר שמגיע עד אליך תמורת 150 ש"ח. ======== סה"כ 650 ש"ח. |
בנוגע למפוח שמרעיש ולא עובד במצבים 1,2,3 - מציע לפרק אותו בעצמך ולראות אם הוא תקוע אולי.
ייתכן שרק במצב 4 הוא מצליח להסתובב כי יש עלים שמפריעים לעבודתו. מדריך פשוט לפירוק המפוח: http://www.fiatclub.co.il/forum/show...7+%EE%E6%E2%EF בנוגע לפילטר מזגן: לא עולה יותר מ 50 ש"ח לאחד תחליפי. דרך אגב, בית פילטר המזגן נמצא ממש ליד המפוח - מציע לך לבדוק מה מצבו של הפילטר באותה הזדמנות, ולהחליפו אם יש צורך. |
תודה לכולכם.
אני מעדיף לא לנסות לפרק ולבדוק בעצמי - אני לא יודע איך לעשות את זה, ומפחד לגרום נזק. בנוסף, המגן לפעמים מוציא אוויר חם על מצב 4 - האם יכול להיות שזה קשור ליתר התקלות במזגן, או שזה תיקון נפרד? |
התקלות
התקלות אינן קשורות אחת לשניה ויש כמה כאלו:
1. רעש מפוח - או עלים וחפץ זר או המפוח עצמו ועש. 2. מהירויות מפוח 1,2,3 אינן פועלות - הנגד מהירויות פגום או המחבר החשמלי אליו. 3. מזגן לא מקרר - צריך לבדוק ויתכן שחסר גז, נתיך מדחס שרוף ועוד ודוד. 4. ליטוש עדשות הפנסים הראשיים - אבנר הנו אכן מקצוען, אבל הוא כבר לא עושה "ביקורי ביית" אלא עובד בא.ת ישן ראשון לציון. אם אתה דרומית לראשון לציון, אז הוא כן יוכל להגיע אליך. בברכה - רפי לין |
הכנסתי את האוטו למוסך המרכזי.
התקשרו אלי עכשיו מהמוסך ואמרו לי שהנזילה היא מכיוון הטיימינג, ומחזירי השמן. עלות התיקון (החלפת מחזירי שמן) 1700 שקל בקשר למזגן אין עדיין הצעת מחיר. ביקשתי שלא ישייפו את הפנס ב 250 שקל, ופניתי לאבנר. |
אם החלפת מחזירי שמן מאזור הטיימינג, לא עדיף כבר לעשות גם רצועה ומשאבת מים. הרי את העבודה כבר שילמת להם.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:12. |