מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   עלויות HGT מול ספייס (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=10061)

dazzler99 04-08-10 10:11

עלויות HGT מול ספייס
 
שלום חברס,
אני שוקל ברצינות לקנות HGT ,
הייתי לי ספייס רגילה ועכשיו בא לי להשתדרג .

מעבר להוצאות דלק,(ואולי ביטוח) ובעיות המשותפות שהן חולקות (חשמל פה ושם , הגה) ,

מה צריך לקחת בחשבון ?
האם יש מחלות ידועות ?
כל כמה זמן צריך לעשות טיפול ?
האם יש חלקים שונים ? (פלאגים אני בטוח...וכדומה)

אני באופן אישי יודע רק על וריאטור (שאינני יודע מה הוא עושה),

raanan_t 04-08-10 16:26

צריך לקחת בחשבון שהרכב מאוד מהנה אך בצד ההנאה חשוב לדעת שאין הרבה רכבים כאלה על הכביש. משמעות הדבר היא שזמינות נחלקים ל-HGT לא משהו וישנם חלקים כגון "משולשים" וכדומה (מוחלפים לעיתים רחוקות) שאינם זמינים במחסן היבואן ויש להמתין להזמנה מחו"ל.

פילטר אוויר שונה ומעט יקר יותר (זניח)
פלאגים זולים יותר ממה שמשתמשים לספייס ELX
מרווחי טיפולים זהים
המנוע דורש יותר שמן עקב נפחו וישנן המלצות לשמן 10W60 שמחירו די גבוה. בנוסף, המנוע מטבעו "אוכל" קצת שמן ככה שגם בין הטיפולים יש צורך להוסיף שמן. (בדגמי ה-8V\16V 1.2 ליטר זה כמעט ולא קורה)

לדעתי הפרש במחיר החלפים "שווה" את מה שמקבלים, אך אם צריכת הדלק היא נושא מבחינתך, ואתה נוסע הרבה בשנה, הפרש הדלק יכול להיות משמעותי.

וריאטור הינו חלק האחראי על שינוי תזמון השסתומים בהתאם לסל"ד (המנוע של ה-HGT בעל כיוון שסתומים משתנה) דבר הנעשה ע"י שינוי לחץ השמן שמועבר דרך הוריאטור אל מערכת השסתומים.

ליאור23 04-08-10 19:15

רענן, אם יורשה לי לתקן אותך, הגדרת היצרן היא שבמנועי ה16v, המנוע יאכל קילו שמן ל10000 קילומטר, כמו אצלי בספייס elx שהייתה, ככה גם בפונטו איבו החדשה אותו הגדרה, מרווחי טיפול לא ממש זהים, טיימינג ב60 אלף לעומת 120 או 90 אלף בספייס,לא זוכר בדיוק, עדיפות לטיפול כל 10 אלף בHgt על מנת לשמור על הוריאטור,השמן שמומלץ לרכב מדגם של סליניה או אגיפ מסדרת רייסינג יעלה לך ל4 קילו כ380 ש''ח לפני מע''מ,תכפיל את הוצאות הדלק שלך בפי 2 לפחות ממה שהיית רגיל, רוב החלקים אפשר להשיג , תלוי במוסך כמובן, עדיף לטפל בו במוסך שמטופלים בו מספר hgt's אחרות, ככה שיש תחלופה בחלפים והם לא יושבים על המדף הרבה זמן, כמו למשל רדיאטור מזגן שלקח לי מלא זמן לשים על אחד יד, מחירי ביטוח טיפה יותר יקרים וטסט יקר יותר ב200 ש''ח, גם לי הייתה ספייס לפני כן והחלפתי לhgt, אמנם אחזקה זולה יחסית לרכבים ספורטיביים אחרים, אבל יקרה ביחס לספייס רגילה, פילטר אוויר מקורי יעלה כ60 ש''ח, ב15 ש''ח יותר יקר משל הספייס;), אבל לדעתי לפחות זה השדרוג הנדרש , אם אתה רוצה hgt,לך על זה, אתה תהנה ממנה כל דקה שהיא מונעת.

raanan_t 04-08-10 19:25

אכילת שמן - אני עם ELX כבר כמעט 3 שנים, רק פעם אחת הוספתי שמן (חצי קילו) בין הטיפולים וזאת בעקבות תקופה של כמה חודשים בהם עשינו הרבה ימי מסלול. בשוטף, הצריכה בין טיפול לטיפול היא שולית. גם אם היצרן מגדיר קילו על 10K זה לא קרה לי מעולם. (גם לא בפונטו דור 1 שהיתה לי)

טיימינג - בכל דגמי הספייס (S\SX\ELX\HGT) הנחיות היבואן עומדות על 60K או 3 שנים המוקדם מביניהם. זה שאנשים עושים כל 90 או 120 זה כבר סיפור אחר.

בכל רכב ישנה עדיפות לטיפולים תכופים יותר.

דלק - אני חושב שפי שניים זו הגזמה. אצלי הצריכה היא סביב ה-1:14 כשב-HGT מדברים על 1:9/10 בשוטף.
כפי שרשמתי, מדובר על הבדל שבא לידי ביטוי משמעותי בנסועה גבוהה. בנסועה נמוכה עלויות הדלק הופכות זניחות.

על דבר אחד אנחנו מסכימים - ה-HGT הוא רכב כיפי בעלויות אחזקה סבירות.

ליאור23 04-08-10 19:43

בכל מקרה , יכול להיות שגם אתה צודק, אבל בשלוש מוסכים מורשים שהייתי בהם, אמרו לי שבספייס elx טיימינג מבוצע פעם ב5 שנים או 120 אלף קילומטר, לגבי צריכת דלק, אני בנסיעה רגועה בעיר צורך 1 ל9, ואני יציין שאני תמיד נוסע רגוע ולא ''קורע את הרכב'', אני עוקב אחר הוצאות הדלק , והנסיעות שאני עושה עם הhgt זהות לelx, ההוצאות הוכפלו כמעט בפי שניים.
לגבי צריכת השמן, אצלי הייתה צריכה שמן בערך קילו ל5000 קילומטר, אחרי שבדקתי את הרכב , בדיקת קומפרסיה יצאה תקינה, נמדדו 74 כוח סוס בגלגל שזה מצוין, וכפי שאמרתי לפי הגדרות יצרן הכל תקין, יש יוצאי דופן כמו שלך ואחרים כנראה, למשל בhgt עד עכשיו עשיתי 2000 קילומטר ולא חסר שמן גרם אחד, הכל כנראה יחסי.

Michael 04-08-10 22:12

אני נוסעה משולב+הרבה בעיר(ירושלים) עליות וירידות ואני לא מגיע ל 1 ל9. אני לא יודע איך אפשר לרדת מ1 ל10. האוטו אצלי כבר שנה וחצי בחיים לא ירדתי מ-12.5 ממוצע. רק בימיי מסלול אני יורד לכיוון ה-11/10.
סה"כ האוטו מאוד מהנה, זול לתחזוקה לאומת רכבים אחרים (ספורטיבים).

ליאור23 04-08-10 22:32

לפי מחשב דרך ולפי חישוב זה הממוצע שלי בתוך בעיר, חיברתי למחשב דיאגנוסטיקה, לא הופיעה שום תקלה, אינג'קטורים תקינים, מערכת דלק תקינה, אמנם הבאג'ז מלא לגמרי, קיצור זה הצריכה, מה אני יעשה.

dazzler99 05-08-10 10:08

אני מבין
 
וואו תודה על כל התגובות.
בעצם אני מבין שהשיקול הכי גדול פה זה דלק.

בפונטו dynamic שהייתה לי הייתי עושה 1 ל 12 בקיץ משולב (עם מזגן) ו1 ל 14 15 בחורף.
אני עושה 2500 ק"מ בחודש , 30000 בשנה

אז אם אני מבין נכון הHGT עושה 1 ל10 בערך,
ונגיד בפונטו dynamic יש 1 ל13 בממוצע
אז יוצא הבדל של (נגיד וליטר דלק עולה 6.67)
dynamic - 15392 שקל בשנה
בוHGT 20000 ש"ח

זאת אומרת הבדל של ..5K
טוב צריך קצת לחשוב על זה

danielkochin 05-08-10 11:03

לא יכולת להגיד זאת טוב יותר וזה רק הדלק יש עוד את צד הטיפולים שהם יקרים יותר אני לא רוצה להתחיל לחשב כמה אבל בוא נגיד ככה האוטו שלי hgt יותר יקר במוסך מאשר האוטו של אמא (דינאמיק)

Caveman 05-08-10 11:34

רכב ספורטיבי יהיה יקר יותר לאחזקה מאשר הגרסה העמיית שלו. ככה זה.
במקרה שלנו, הפונטו היא בין הזולות, אם לא הזולה ביותר בקטגוריה בכל הנוגע לעלויות אחזקה.

לגבי טיימינג, אחת ל3 שנים או K60 מחליפים. כל מי שעושה אחרת מהמר כאן.
שמן של AGIP 5W40 עולה 140 ש"ח באוטו דיפו לגלון (שזה סביבות ה4 ליטר). אני עם השמן הזה כבר שנתיים מאז החלפת הוריאטור, והוא שקט כביום החלפתו. מבחינתי השמן עושה את העבודה. אני כמובן מחליף אחת ל10K, כחלק מהטיפול התקופתי שלי.
צריכת הדלק שלי סובבת את ה1:10.5-1:11 בנסיעות עירוניות. בנסיעה בינעירונית הצלחתי להגיע לא מעט ל1:14 ופעם אחת אפילו ל1:15.6. הכל כמובן לפי חישובים ידניים. ככה שאם נוהגים רגוע, הרכב חסכוני מאוד.


כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:44.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
FIAT CLUB ISRAEL ©