מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   בראבה - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   בעיה במערכת משאבת הדלק (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=10017)

pkats 30-07-10 00:01

בעיה במערכת משאבת הדלק

שלום לכולם,

לאחרונה נתקלתי בריח של דלק חזק ברכב והתחלתי לבדוק את העניין.

תחילה חשבתי שמדובר בחור במיכל או בצינור שמוביל מהמכסה למיכל אבל הכל היה תקין ללא חורים.

לאחר מכן חיפשתי את משאבת הדלק. מצאתי את המשאבה בתא מטען וכשפתחתי את המכסה להגיע אליה גיליתי שיש שם דלק שמשתחרר.
מדובר על משהו כמו 20 30 מיליליטר שנמצאים באופן קבוע מעל המשאבת הדלק.

האם הבעיה היא בפלסטיק שבור או משהו אחר?
אם הבעיה היא בסדק של הפלסטיק האם אני צריך לחליף את כל החלק עצמו (מערכת שלמה) או שיש דרך אחרת?

תודה

i12z 30-07-10 00:05

אולי רק גומייה...

yair068 30-07-10 01:36

אחת המחלות החלק העליון נסדק.
תצטרך להחליף משאבה ותקנה מפרוקייה עד 250 ש"ח

pkats 30-07-10 08:38

זה מה שחשבתי.
היום הייתי בפרוקיה(מגרש גרוטאות) והמשאבה כולה עלתה 300 ש"ח לפני מע"מ אבל לא הייתה להם במלאי.
מישהו מכיר פירוקיה טובה באיזור רחובות???

תודה

yair068 30-07-10 18:48

אפשר לארגן לך במחיר הנ"ל באיזור רשל"צ

liorwohl 30-07-10 20:44

אצלי היה בדיוק אותה בעיה, נשבר הפלסטיק והיה דלק מעל כל הזמן. משאבה חדשה מהשקית (לא מקורית אבל נראית 1 ל1 כמו המקורית) עלתה 300 ₪ אצל שחמון בפ"ת (דרך אגב יש להם כמעט הכל ובמחירי זנות, מומלץ)
הריח נעלם ונראה שהצריכת דלק השתפרה, אם כי עוד לא הספקתי לנסוע מיכל שלם מאז.

ודרך אגב מכיוון שהמשאבה הישנה נראית בול כמו החדשה, אז אם החדשה תתקלקל אני אוכל פשוט להעביר את החלק החשמלי של המשאבה הישנה לפלסטיק של המשאבה החדשה.

Amit-IL 31-07-10 05:14

אצלי גם קרה לפני פחות משנה שהייתה דליפה קטנה של דלק בחלקה העליון של המשאבה,
אני לקחתי צינור אלומיניום ששייך למערכת מיזוג אויר ברכבים, חתכתי ממנו שתי חתיכות בנות 6 ס"מ כל אחת וחיממתי כל חתיכה (שהחזקתי בעזרת ג'בקה) בנפרד עם להבת ברנר רחוק כמה מטרים מהרכב, כשזה נעשה אדום הלכתי לכיוון המשאבה ודחפתי את חתיכת האלומיניום לתוך הפלסטיק היכן שיש יציאה וכניסה ממנה וזה התיך ב 4 ס"מ עומק בפלסטיק סביב הצינור אלומיניום,
לאחר מכן שמתי מעט אפוקסי פלסטלינה סתם כדי להרגיש יותר טוב וזה באמת נעשה קשיח ואטום מאד. את צינורות הגומי הלבשתי עליהן וחיזקתי בעזרת בנד מתכת רגיל וזהו נפתרתי מהבעיה הזו אחת ולתמיד.

pkats 31-07-10 13:33

באמת נראה לך שהיה חכם לקחת חתיכה של אלומיניום רותח ולקרב אותה למשאבת הדלק???

אני יותר בכיוון של התקנת חלקים שמיועדים לעשות את תפקידם ופחות אילתורים כשמדובר בסביבה אגרסיבית כמו דלק. אבל תודה בכל מקרה.

Lexxxa 31-07-10 14:16

ניתן לשלוף את המשאבה, לייבש אותה, ואז לבצע מה שעמית אמר.

r.a20 31-07-10 18:32

אצלי בפונטו יש תופעה אחרת, אך גם כן גורמת לאוטו להסריח מדלק באופן קבוע,
הורדתי את החתיכת פח מתחת למושב הקדמי וגיליתי שהמשאבה יבשה לגמרי, אז כשראיתי שזאת לא הבעיה ניגשתי לכמה מוסכים (לא של פיאט) וכולם שאלו איך אני ממלא דלק ואם אני ממשיך למלא גם אחרי שהאקדח קופץ ואמרתי שכן. אז אמרו לי שיש צינור עודפים וכל מה שנשפך נזרק מתחת לאוטו.
הם הציעו לקחת את הרכב למכון שטיפה שישטוף את כל התחתית, ולמלא דלק עד שהאקדח קופץ ולראות אם זה ממשיך ואם כן אז לבוא אליהם ויבדקו מה הבעיה.
בינתיים עוד לא תדלקתי כי לא היה צורך, אך לא היה ריח של דלק בנסיעות שעשיתי מאז ואני ממשיך לעקוב. בדקתי גם את כל הצינורות שיוצאות מאיזור פתח המילוי של הדלק עד לאן שאפשר לראות ואין שם נזילה. ברגע שאריח שוב ואני אסתכל מתחת לאוטו ואראה שהמיכל לא יבש, אני אגש למוסך פיאט לתיקון הבעיה ומקווה שאצא בזול.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:50.