![]() |
מגבר - pioneer GM-X622
מצאתי מישהו שמוכר את המגבר הזה (pioneer GM-X622) שני ערוצים .
השאלה שלי האם הוא מתאים למה שאני רוצה להגביר--יש לי סאב פיוונר 300 וואט ועוד שתי רמקולים עוד לא יודע איזה אבל בטח רמקולים טובים עד 200 וואט. נתוני הסאב:- Selges brukt for kunde. Specifications * Continuous Power (20Hz-20kHz, 0.04% THD) o 2 ch: (4 Ohm) 50Wrmsx2 o 2 ch: (2 Ohm) 75Wrmsx2 o 1 ch: (4 Ohm) 140Wrmsx1 * Maximum Power (EIAJ) o 2 ch: (4 Ohm) 150Wx2 o 1 ch: (4 Ohm) 300Wx1 * Frequency Response: 10Hz - 50kHz (0,-1dB) * Total Harmonic Distortion: 0.005% (1kHz, 4 Ohm) * Signal-to-Noise Ratio: 105dB (IHF-A Weighted, at 1kHz) * Dimensions: 10" x 2-3/8" x 9-1/8" Features * Bridgeable 1/2 Channel Capability * 1-Ohm Stable Operation * PWM Regulated MOSFET Power Supply * Balanced Isolator Input Circuit * Gold Screw-Type Power/Ground Terminals * Gold Screw-Type Speaker Terminals * Gold RCA Inputs * Gold RCA Outputs * Hi-Volt Input Level Control (400mV-4V) * Speaker Level Inputs * Variable Crossover: 50-120Hz, -12dB/oct. (LPF/HPF) * Variable Bass Boost (40-120Hz, 0 to +12dB) |
סאב צורך 2 ערוצים (Bridge)
כל רמקול צורך ערוץ 1. אתה צריך מגבר עם 4 ערוצים או 2 מגברים עם 2 ערוצים. רמקולים עד 200 וואט לא מגבירים בדרך כלל, כך לפחות 280-300 וואט. (הכל תלוי איזה עוצמת RMS יש לרמקולים) איפה אתה רוצה את הרמקולים ? 6X9 מאחורה ? מקדימה ממליץ ללכת על איזה קומפוננט טוב, למשל מורל. |
//
אם אתה מעוניין אני מוכר את המערכת שלי
סאב של רוקפורד מגבר לאנזר { מדבר חזק מאוד ירים לכה את השאב ועוד 2 רמקולים חבל אל הזמן } רמקולים פינויר 300 וואט הסדרה *** טובה שהיתה לפיוניר רמקולים 3 אינץ 100 וואט של פיוניר טיוויטרים של פיוניר המערכת עדיין מורכת ברכב ניתן לבוא ולשמוע |
ליקסא. אז אני יכול לחבר לרדיו דיסק שתי רמקולים עד 200וואט בלי מגבר.ולהגביר רק את הסאב?
|
כן.
אז תיקח רמקולים 240 וואט MAX למשל של קנווד או פיונייר. בפונטו זה ינגן די נחמד. איזה רדיו דיסק יש לך? |
דידו
אתה יכול לחבר 2 רמקולים למערכת , ורק את הסאב להגביר,
אבל התוצאה שתקבל זה באס שהורג לכה את כל הצלילים= כאב ראש, לא תשמה מוזיקה אלה רק את הסאב והרבה רעידות. |
צטט:
לגבי חיבור של רמקולים לר"ד וסאב למגבר הכל תלוי בכיוון, אפשר לכוון הכל וינגן סבבה! אצלי זה היה כך בסיאט איביזה שנת 93. נסעתי כך שנתיים, ניגן ממש טוב. ברכבים קטנים זה אפשרי ועוד אך. |
יש לי רדיו דיסק של פיוניר מגיע עם שלט אבל איזה דגם אני לא יודע .
אז מה דעתכם על איזה מגבר ללכת ואיזה רמקולים (חשוב שפחות כסף). ואת הרמקלים אני רוצה מאחורה 9*6 |
..
טוויטרים 100 ש"ח
|
קח בחשבון שטוויטר שיחובר שלא דרך קרוסאובר או ללא קבל שיחתוך את התדרים הנחוצים, יישרף אחרי זמן מה.
מכל השרשור הזה לא הבנתי אם אתה רוצה לקנות רמקולים או שיש לך רמקולים. מה התקציב שלך? |
יש לי רמקולים אבל אני מחליף אני כרגע מחפש מגבר יש לי סאב של פיוניר 300 וואט .
|
|
רענן, אני שאלתי בקשר לטוויטר, שלי נדפק. יש לי קרוסאוברים.
BLUEUNO, מה דגם של הטוויטרים ומה ההספק המקסימלי ואפקטיבי ? |
זה הדגם
|
שמור לי אותם לתחילת ינואר, אני יקח אותם.
אתה נמצא במרכז לפעמים ? |
דידו אם אתה צריך יש לי רמקולים 6x9 מורל טמפו, אחלה רמקולים מומלצים בחום דבר איתי בפרטי אני יתן לך עוד פרטים אם תרצה.
עוד שאלה כמה rms מפיק הסאב שיש לך ? |
לקנות רמקולים קידמיים או לא צריך?
אני קונה בתחילת השבוע מגבר 1000 וואט ורמקולים 9*6 .(סאב כבר יש לי)של פיוניר.
מה דעתכם לקנות גם רמקולים קדמיים או שהסאב (300 ואאט)והרמקולים (260 וואט)מספיקים כדי לשמוע צליל נקי עם קצת באס |
לקנות רמקולים קידמיים או לא צריך?
אני קונה בתחילת השבוע מגבר 1000 וואט ורמקולים 9*6 .(סאב כבר יש לי)של פיוניר.
מה דעתכם לקנות גם רמקולים קדמיים או שהסאב (300 ואאט)והרמקולים (260 וואט)מספיקים כדי לשמוע צליל נקי עם קצת באס. |
תשמע הדרך הכי טובה לשמוע היא רמקולים קידמיים וסאב.
אני מציע לך לקנות קומפוננט קידמי טוב. מגבר 4 ערוצים ששניים מהערוצים הולכים לסאב ולא לחשוב בכלל על אחוריים. הם רק יהרסו לך את כל הסאונד. אם תצטרך עזרה או המלצה צור איתי קשר בפרטי. שחף |
שחף, לדעתי זה לא ממש נכון, רמקולים אחוריים עוזרים במידה והכל מכוון כמו שצריך.
לגבי הוספת קומפוננט מקדימה אתה צודק, זה ייתן לו הרבה. דידו, איזה מגבר ורמקולים אתה קונה ? יש נתונים ? |
מגבר V12
ורמקולים פיוניר זה מה שאני קונה.
|
יש נתונים שלהם ?
|
משגע אותי לפעמים מה שאנשים מתארים כצליל נקי
אמרת שאתה הולך לקנות מגבר ורמקולים אחוריים 6x9 נכון, ושאלת אם כדאי גם לקנות רמקולים אחוריים כמה כל זה יעלה לך? עדיף לוותר על ה-6x9 האחוריים ולהשקיע יותר ברמקולים הקידמיים/מגבר אני הצעתי לך מגבר של חבר Planet audio 50x4, שזה מגבר מצויין לכסף בפחות מחצי מחיר, תמצא עוד קומפוננט יד2 של מורל/ JBL ותהנה מהמערכת. או שתלך על פיוניר שזה הכיייי בסיסי עם מגבר סיני וסאב שעושה יותר רעש ממנגן. נראה לי מתכון לאחלה מערכת :rolleyes: |
ערן צודק .תקשיב לאנשים שמבינים ושקצת מהתחום ממש קצת.
תישמע שש על תשע פלוס סאב רק יעשה לך באלאגן בראש אתה לא תשמע נקי בכלל. אבל תעשה מה שאתה מבין לעשות . דרך אגב זה שאמרתי קצת זה היה בציניות אם אתה לא מבין. אם תהיה רציני ותרצה להקשיב אני בטוח שגם אני ובטח גם שערן{dodihod] נעזור לך להרכיב מערכת שתהיה מרוצה ממנה ויותר. שחף. |
דידו אם אתה רוצה עזרה גם ממני אני מבקש שתפרט כמה RMS מוציא הסאב,המגבר שאתה מתכוון לקנות ( הכוונה היא כמה RMS לכול יציאה ), ותפרט יותר על הרמקולים האחוריים שלך ה-6*9, וכמובן איזה מערכת יש לך פירוט בבקשה שאני ידע כמה RMS הוא מפיק לכול רמקול אם אתה לא מחבר אותו למגבר ואז אני יוכל להמליץ לך .
אני יגיד לך את דעתי בנושא זה היא לא הכי טובה, מכיוון שאתה רוצה יותר מידי בפחות מידי והכוונה שלי היא שאתה רוצה צליל נקי כמו שערן רשם, והוא צודק בהחלט צליל נקי זה אתה מרכיב אם אתה באמת רוצה צליל איכותי ויפה ההמלצה שלי קומפוננט מקדימה ( אם אתה לא יודע הוא בא אם קרוסובר וטויטרים קטנים שיכוונו לך את כול הצלילים ויפרקו אותם וישמעו מאוד נקי במיוחד שהוא מחובר למגבר )ממליץ בחום על ה-JBL 60 RMS או 70 RMS, גם המורל לא רע בכלל. אחרי זה מביאים מגבר טוב אם אתה רוצה 4 ערוצים ולחבר את הקומפוננט והסאב על המגבר וסיימנו את הסיפור להגיד לך את האמת אתה לא תשמע בום בום בום בום בום כאילו אתה נוסע ביפו ויש לך סופר לנסר שכול האוטו רוקד והטמבון עוד שנייה נופל מרוב הבאס, אלא אתה תשמע מאוד נחמד איכות טובה אם לא תשתולל אם הגובה של המוזיקה. כול השאלה פה מה הסכום שאתה מוכן לזרוק על כול זה וכמה אתה מוכן להשקיע. אם אתה מעדיף צלילים איכותיים בגובה גבוהה של מוזיקה אז פשוט מאוד תביא קומפוננט+רמקוליים אחרויים 6*9 לא פחות מ-350 וואט או 400 ( כי אלה בעצם רמקולים שעובדים אך ורק אם מגבר הכוונה שלי היא שבלי מגבר הם יוציאו רק חצי עוצמה ובעוצמה גבוהה יש סיכוי מאוד גדול שהם יקרעו )+סאב נחמד הנע בסביבות ה-200 RMS אפילו יותר ( ממליץ על תיבה אטומה לחלוטין בשביל באס נקי, אבל גם תיבה אם פיר שזה החור הקטן שיש בתיבה לאויר לא רעה בכלל והיא יותר גדולה )+שתי מגברים אחד 4 ערוצים לקומפוננט ולרמקוליים האחוריים והשני 2 ערוצים שזה אומר יציאה אחת לסאב בלבד שיפיק ממנו עוצמה מלאה בלי הפרעות. אם אתה רוצה משהו שירקיד לך את האוטו כמו שצריך זה פלוס מינוס מה שאתה צריך לסים ברכב שלך ולא פחות . צור איתי קשר בפרטי אם אתה רוצה אביזר כולשהו הכווונה לרמקולים לסאב או לכול דבר אחר. ואני בכיף מוכן להצטרף לערן ושחפיתי לעזור לך , בהצלחה ושבת שלום לכולם. |
ערן.שחפיתי ואלי הרבה תודה לכם .
אני אפרט לכם על כל ה RMS של הסאב והמגבר והרמקולים. אני ירדתי מהעניין הזה של המגבר והרמקולים 9*6 . כי אני לא רוצה לקנות בלי להתייעץ אתכם ואני לא אקנה משהו שאתם לא תמליצו עליו. אנחנו נבדוק איזה מגבר ורמקולים שכדאי לקנות אז אני אקנה. |
בכיף רק תן לנו פחות או יותר תקציב כדי שנידע בערך מה להמליץ לך.
|
התקציב שלי הוא עד 600 ש"ח.(כבר יש לי סאב פיונר 300 וואט+רדיו דיסק פיוניר) אני יודע שזה לא הרבה אבל אין מה לעשות כך החיים של הסטודנטים.
|
תקשיב דידו אם יש לך מערכת וסאב של פיונר וזה טוב מאוד לא רע בכלל רק אם תוכל לפרט לנו מה דגם המערכת, זה חשוב מאוד בוא אני יגיד לך משהו שבעצם הכי חשוב זה המערכת עצמה שממנה מתחילה כול הבלאגן הזה האם היא מותאמת לעוצמות גדולות בינוניות או קטנות תמיד זה צריך לעניין אותך.
בסכום הזה את האמת אתה יכול להביא מגבר נחמד לאלה הייתי ממליץ לך על PLATINUM AUDIO V12 שהוא בעצם 1200 וואט ועובד על 4 ערוצים זאת אומרת שתיי יציאות לתקציב שלך הוא מעולה הוא לא בין המגברים הטובים שיש אבל הוא ייתן לך הספק טוב וישביע את רצונך אם הקופוננט, בנוגע לקומפוננט הייתי אומר שתלך על JBL או על מורל אבל לא נראה לי יישאר לך את הסכום הדרוש אחריי קניית המגבר זה קצת בעייתי, תראה אני לא יודע איפה אתה קונה ובכמה את קונה כמובן אבל תעלה לנו פה סכומים שמציעים לך לפני שאתה קונה וכול אחד יגיד לך את דעתו למה אני מאמין שיש פה חברה שיכולים לארגן מחירים מעולים ( אם תרצה יש לי גם מחירים שאני יכול לארגן לך דבר איתי בפרטי ואני יסביר לך כבר ). יאאלה שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו בכול תזוזה שלך :wink: שיהיה אחלה שבוע לכולם. |
דידו מה בנוגע להתקנה? זה לא כלול בתקציב? מתקין לבד?
אני אומר תחסוך עוד קצת ותביא מגבר וקומפוננט נורמליים. אתה עדיין שולל את המגבר שאני מציע לך? תחסוך עוד 250 ש"ח ויהיה לך אחלה מערכת מגבר Planet Audio http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130366 ב-550 ש"ח קומפוננט: מורל טמפו/פולס או JBL תחפש טוב ותוכל למצוא בסביבות ה-300 ש"ח. המערכת הזאת למחיר תיתן לך את התוצאה הטובה ביותר, עדיף תחסוך עוד קצת ולא תתאכזב אגב אם אתה מעוניין אני יכול גם לארגן לך את הקומפוננט הבא של Lightning Audio http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=40626 של חברה טובה, אבל אני לא מכיר את הקומפוננטים שלהם. אם אתה מעוניין במגבר/ברמקולים או שתייהם דבר איתי. ואתה מוזמן לבדוק בקשר למגבר ולקבל ביקורות עליו, הוא מצויין ולא עוד איזה V12 סיני. ערן |
ערן אני מבין שאתה לא כול כך אוהב את הV12 אומנום הוא לא ברמות גבוהות זה נכון אבל לתקציב שלו כרגע זה הכי טוב שיש המגברים שראיתי שהצעתה לו הם כבר עולים ברמה ואני יודע בדיוק מה הם הביקורת שלהם טובה מאוד מפיקים איכות מצויינת, אך אין לדידו כרגע תקציב לזה אלא אם כן הוא רוצה לחסוך עוד טיפה ובאמת כמו שאמרתה להביא משהו יותר טוב.
|
אז לא צריך לקנות מגבר בכסף הזה חבל להוציא סתם .צריך לקנות כרגע קומפוננט טוב ולאט לאט להשתדרג.
|
וואלה אני חושב שחפיתי צודק בעיניין זה הכי נכון לעשות כרגע זה להביא קומפוננט ולחסוך עוד טיפה ולהביא מאוחר יותר מגבר וכך הלאה.
אבל שחפיתי לא לשכוח שדידו רוצה לחבר את הסאב ובגלל זה הוא רוצה להביא את המגבר ובלי המגבר כמובן אין סאב השאלה האם הוא יכול להמתין עוד קצת אם זה. |
דידו, חברים צודרים, התקציב שלך טיפה נמוך, תחסוך עוד קצת וכך משהו טוב.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:19. |