מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   עברתי תאונה ראשונה לכבוד השנה החדשה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7441)

NatiShain 19-09-09 17:46

עברתי תאונה ראשונה לכבוד השנה החדשה

... אז.. אתמול בפקקים העצומים באזור המרכז, נהג מונית נכנס בפונטו המדהימה שלי...
(זוהי תאונה ראשונה שלי מאז ומעולם, ופשוט היה בא לי למות רק מלראות את הפונטו)

אני אצלם תמונות בקרוב ואדביק לכם.

נהג המונית ביקש לא לערב את חברת הביטוח. (יש לו את הסיבות שלו אני מניח)
כל הפרטים נלקחו..

נ.ב שכחתי להוסיף כי המכה הייתה מאחורה, הטמבון נשבר (מעין חור בצד שמאל של הרכב) , הלוחית רישוי יצאה ממקומה והתעקמה ועוד כמה דברים

מה הלאה? לאן אני הולך מפה?
חשבתי ליסוע למוסך שמשון ביהוד.. (שמעתי המלצות מדהימות פה בפורום) אשר יבדוק את המכה, את האוטו, בכלליות ויתן הצעת מחיר..

רציתי לדעת האם אפשר להוסיף תשלום אם כבר מתבצעת עבודה ולקבל טיפול לכל האוטו

רפי לין 19-09-09 18:59

תיקון התאונה

מהיכן אתה בארץ?.
בברכה - רפי לין :)

צביקוש23 19-09-09 19:22

יש פחח מעולה בתל אביב.
הוא נמצא ברחוב יוקנעם (על גבול גבעתיים-תל אביב) .
בקצה הרחוב בצד שמאל.
פחח מעולה אדיב נחמד עם המלצות חמות.
רפי לין בטח יייתן לך פרטים עליו.

הייתי אצלו השבוע ואני מוכרח לציין שפגשתי אצלו גם כמה לקוחות מרוצים מאד.

NatiShain 19-09-09 19:34

אני מגדרה ..
מה שחשוב לי שזה יהיה מורשה, ועם המון המלצות, (ולא רק פחח, אני צריך שיבדקו את הברקסים, כי כשהוא נכנס בי, אני לחצתי על הברקסים וכדומה..)

ובנתיים, מה אני צריך לעשות, איך לפעול

ido 19-09-09 19:58

אין לך הרבה מה לעשות. אם אתה לא מערב ביטוח אז תחכה ליום שני, לך למוסך שאתה מעוניין לתקן את המכה, קבל הצעת מחיר, תתקשר לנהג הפוגע ותגיד לו באיזה סכום מדובר, אם הוא רוצה לא לערב ביטוח אז שיבוא לשלם מייד ואם הוא לא מעוניין לבוא באותו הרגע או רוצה לערב ביטוח אז תתקשר לחברת (או סוכן) ביטוח שישלחו שמאי לאיפה שאתה נמצא.

צביקוש23 19-09-09 20:05

אני בכל מקרה תאונה פונה מיד לביטוח . אם הבחור מעדיף לא לערב ביטוח לי זה נשמע חשוד. אולי אין לו בכלל ביטוח? אולי אין לו בכלל רישיון? לי משהו כאן נשמע לא כשורה.
לדעתי האישית בלבד אתה שוגה בכך שאתה לא פונה לביטוח. אני הייתי מפעיל ביטוח בלי להסס בכלל. הרי בשביל זה הם מקבלים כסף ממני כל שנה.

אני אישית לעולם לא הייתי מסכים לסגור ככה בלי ביטוח.

BentzZz 19-09-09 20:14

סביר להניח שהוא לא רוצה לערב ביטוח כי יש לו העדר תביעות והוא מעדיף לשלם אתזה מאשר להשתמש בחברת הביטוח כי אז הפוליסה שלו תתיקר
לעינייננו אני לא הייתי לוקח את האוטו לתיקון פחחות במוסך מורשה משתי סיבות עיקריות
1. כספית - גם ככה המוסך מוציא את העבודה לפחח שעושה את העבודה בשבילו ורק גוזר על זה קופון (ולא תמיד העבודה היא הכי טובה שאפשר לקבל)
2. רישום - שלא יהיה רישום בספר הטיפולים של הרכב שהוא עבר תאונה

** בנוסף צלם את הרכב לפני ואחרי הפחחות שכשבבדיקה יגידו לקונה של הרכב שלך שהרכב עבר תאונה תראה לו את מידת התאונה בכדי שלא ינפחו את העניין יותר מדי

חג שמח !

NatiShain 21-09-09 13:14

אז היום דבר ראשון על הבוקר הגעתי למוסך דניאל באזור תעשיה קטנה באשדוד (מורשה של פיאט)
עם הגעתי למוסך, דניאל פנה אליי בדרשת בוקר טוב, ושאל איך יוכל לעזור.

הסברתי לו את המקרה והראיתי את המכה, ישר הבין את העניין, פתח לי גם את התא מטען, הוציא את הבידוד והראה לי כי ישנה פגיעה בשילדת הרכב (שאסי)

העלויות הן:
מגן אחורי - 1400 שקל
עבודות פחחות - 650 שקל
עבודות צבע - 700 שקל
מספר רישוי - 50 שקל
-----------
2800 שקל
462 +
-------------
סה"כ הכל יצא 3262 שקלים.
שאלתי אותו בשנית על הפגיעה בשאסי והוא הסביר לי כי הפגיעה מורידה מערך הרכב, הסביר לי כי רק שמאי יכול להגיד עד כמה זה מוריד מהערך בשקלים, עוד דבר שאמר לי כי העבודה תתבצע במשך יומיים וחצי. הסברתי לו כי הבחור בחר לא לערב ביטוח, הוא הסביר לי ואמר שבמחירים האלה ככל הנראה שהוא יערב את הביטוח, ובכל מקרה ישנה פגיעה בשאסי המערבת שמאי... (שגם עולה כסף)

בנוסף יש לי לחדש רישיון רכב בעוד כחודשיים + טסט שנגמר.

נ.ב , דיברתי עם הנהג הפוגע והוא אמר כי בהתחלה חשב שמדובר בפגיעה שטחית של כ-1000 שקלים, אבל הוא הסביר לי שבמקרה כזה הוא ידבר עם בעל הרכב ( הוא נהג מונית ), מכיוון שזה כבר נהיה עסק יקר, ולהם , יש השתתפות עצמית של 3000 שקל...
יש הצעות? מה עושים מפה? (שוב, רכב ראשון ותאונה ראשונה)

yair068 21-09-09 13:20

צלצל לנהג מונית ותסביר לו את העלויות אם ינסה לעשות בעיות תומר לו בהמשך שגם כואב לך הגב
מאז התאונה והמליצו לי ללכת למשטרה שזוהיא פגיעה גופנית.
איך שישמע את זה הוא יהיה *** חמוד בעולם.
וזאת רק אם יעשה בעיות.

NatiShain 21-09-09 13:23

הוא לא עושה בעיות בכלל, והוא סה"כ נורא נחמד, הוא הסביר לי כי בהתחלה הוא חשב כי העלות תהיה קטנה, ולכן אין צורך לערב את הביטוח. אבל אם כבר כל התיקון עולה יותר מ-3 ויש אפילו הורדת ערך, אז הוא כניראה יערב את הביטוח בעצמו,

ואגב? איך הולך באמת כל ענייני הביטוח? מי תובע את מי והכל, איך עושים את זה?

ומה עושים בקשר לפגיעה בשאסי? הנהג הפוגע מתבררר מנסה להתחמק מהאחריות לפגיעה, הוא טוען כי הייתה שם לפני... (למרות שבעל המוסך בעבודו ובעצמו הראה לי כי ישנה פגיעה בשאסי מהתאונה.)

yair068 21-09-09 13:41

קח לך שמאי רכב שלך ומוסך רק שלך נקודה חשובה ודווח לחברת הביטוח של שני הצדדים.
תצטרך לממן את העלויות הראשונות ותנסה לשלם עד 60 יום.
אין לך מה להתווכח עם הפוגע הכנס למוסך מרכזי בלבד את הרכב גם החלקים יהיו מקוריים ותעמוד גם על זה.
תדאג שהשמאי יעשה על הדרך תביעה להורדת ערך

NatiShain 21-09-09 13:48

לממן עלויות ראושניות? זה רבע משווי של הרכב, אם לא יותר.

כמה זמן לוקח להשיג את כל הכסף מן הביטוח? תוך כמה זמן הם יעבירו את הכסף כולל הכל?

yair068 21-09-09 14:18

תשאל אותו אם הוא הודיע לחברת הביטוח שלו ותבדוק אם אכן.
כך תדע אם הוא נחמד או לא
אם דווח תהייה לך חפיפה לכסף בתנאי שתשלם בין 30 -60 יום

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:50.