![]() |
שאלות לגבי פרוייקט שיפורים לספייס SX
אני חדש פה, היו קצת בעיות בהתחלה אבל הסתדרנו יש לי פונטו ספייס SX 2001 וסתם רציתי לדעת אם יש פה אנשים שעשו פרוייקטים על אוטו כמו שלי (לא מדבר על טורבו אפילו, רק איזה 1800 סמ"ק מושתל), במה זה כרוך, ועד כמה זה מומלץ
תודה לעוזרים:] |
ברוך הבא.
למרות שהרצת חיפוש במקרה שלך לא תניב תוצאות, להבא השתמש בו. מעבר לזה, אנא קרא את כללי הפורום. |
הבנתי את הטעויות תודה:arrow:
|
אם אתה רוצה אוטו מהיר וחזק אתה פשוט צריך לקנות אחד כזה לא משתלם לשתול מנוע עלות אדירה וטורבו גם בלאי גבוה למנוע שלא מתואם לכך בקיצור ותר על החלום כמו רבים אחרים ואני אחד מהם תנסה אולי שיפורים חיצוניים פנים הרכב גאנטים יפים צמיגים טובים שיפורים שלא עולים עשרות אלפי שקלים
|
עד כדי כך יקר? חשבתי רק בכיוון של מנוע וזהו, זה שאיתו צריך להחליף מחשב, ברקסים, וגיר זה מה שמייקר, לא ככה?
|
א אפשר רק להחליף מנוע וזהו.
יש מערכת קירור, מחשב מנוע, גיר, בלמים, בולמים, חישוקים וכו'. אם אתה רוצה פונטו HGT, תקנה פונטו HGT. |
בעיה, לא מתחבר לרכב קופה(2 דלתות) מטעמי נוחות, אבל לא נורא זה לא כזה הכרחי עכשיו, נסתפק ב-1300 הצנוע:)
|
כל הכבוד בד"כ אנשים מתוכחים וחושבים שהם הציאו את הגלגל
גישה טובה רואים שיש ראש על הכתפיים |
הפונטו אינו רכב קופה בעל 2 דלתות, אלא 3 דלתות, מרכב האצ'בק.
|
אתה יכול לנסות להחליף אותה בפונטו ELX
|
תראה אתה יכול לנסות למצוא מנוע של פונטו GT לא נראה לי שתיהיה בעיה בהתאמה שלו לרכב
|
צטט:
ואני בטוח שהשילדה של הGT מחוזקת יש מצב שבאוטו הנ"ל הוא יעוות משהו |
צטט:
|
צטט:
|
פונטו GT- מנוע בנפח 1.4 ליטר
|
עם טורבו כמובן, מה שאומר שינויים במערכת פליטה, קירור, ניהול, ואני חושב שגם גיר.
|
צטט:
|
צטט:
|
צטט:
|
צטט:
צטט:
|
לפי דעתי אין צורך כלל לשפר את הפיאט פונטו ספייס sx אני מעוד מרוצה מהרכב יש לו נפח מנוע מספייק כדי להזיז את האוטו במהירות ובקלילות ממקום למקום אולי רק יש חסרון שההגה שלו לא מתקוונן חוץ מזה רכב מהיר קטן נכנס לכול חור
|
אני מתכוון לדגם של 8 שסתומים הרגיל לא 16....האוטו אכן נוסע אבל הוא לא הכי מהיר, בכנות
ובקשר למרכב קופה, אני יבהיר הכל: בגלל שאני מכיר את הדגם פיאט קופה שיש לו 2 דלתות חשבתי שגם ה-HGT מוגדר כקופה בגלל שיש לו גם 2 דלתות אבל הברת את הנקודה על סוגי המרכבים ועכשיו הכל מובן:arrow: |
גם ל-16 שסתומים יש מחסור בכח. הוא חזק מגרסת ה-8 שסתומים ומפואר יותר אך עדיין, למי שמחפש כח, יהיה קל מאוד למצוא את החולשות של הדגם.
לטעמי לנסיעות "רגילות" הרכב מתפקד יופי וגם בימי מסלול הרכב הוציא תוצאות לא רעות. |
אתה מתכוון 8 שסטומים הוא ל16 שסטומים שבימי מסלול הרכב הוציא תוצאות לא רעות?
|
התכוונתי ל-16 שסתומים, גיר ידני.
|
תגיד יש אבדל מעוד משמעותי בכוח של המנוע בפונטו ספייס בין 8 שסטומים לה 16 שסטומים?הוא שסתם לא מורגש אבדל משמעותי?
|
לא יצא לי לנהוג על דגמי ה-8V אך על הנייר יש הבדל של 33%, זה לא משהו שהולך ברגל.
למיטב הבנתי את ההבדל הממשי מרגישים בעיקר בסל"ד הגבוה, שם הבדלי המומנט מורגשים, ובמהירות סופית גבוהה יותר. אולי מחר, אתן לבעל 8V "נסיעת מבחן" שיחווה את דעתו ויאמר עד כמה ההבדל מורגש. |
אכן, ההבדל מורגש בסל"ד גבוה שם הבדלי המומנט מורגשים מאוד. באופן כללי גם המנוע גמיש יותר, למרות זמינות המומנט הטובה יותר בסל"ד נמוך במנועי ה8 שסת'
|
כאשר אתה אומרים סל"ד גבוה אתם מתכוונים ל4אלף סל"ד ומלה?מבחינת פתיחות בה 8 שסטומים ובה 16 שסטומים יש הבדל הוא רק ברגה שמושכים הילוכים ב8 שסטומים ובה 16 שסטומים יש אבדל?
|
צטט:
|
עידן, אפשר הסבר לצליל המוזר שהוצאת?
כוונתך לא ברורה. |
התפעלות :)
|
אל תתפעל יותר מדי. :) אני לא כל-כך בטוח שזה מורגש עד כדי כך בנסיעה יומיומית, אלא אם אתה נוסע במעלה ירושליים ונס הרים רוב היום.
|
אני דווקא נסעתי בשני הרכבים וההבדל היה מאוד מורגש. תוספת הכח בהחלט עושה את שלה.
|
ככה גם אני מאמין (שיש שיפור בכוח)
ד"א שאלה כללית יש מפגשים של המועדון? אם כן זה מתפרסם לכלל הגולשים בפורום או רק למועדון?:-) |
אבל השאלה שלי אם הכוח מורגש בסל"ד גבוה מעל 3 אלף סל"ד הוא מתחילת נסיעה?
|
צטט:
|
יש - אבל זה לא השרשור הרלוונטי לנושא.
|
סבבה רק שאלתי
|
את האמת רכשתי את הפונטו ספייס 8 שסטומים sx ,אומנם לא יצא לי לנהוג על ה16 שסטומים, יש לציין שהיא מעוד נוחה אבל מבחינת הכוח כמה שהיא ידנית צריך ללחוץ כצת יותר חזק על מנת שהיא תאיץ יותר מהר אני מאמין שהא בה 16 שסטומים זה לא ככה אני צודק?במהירות גבוה זה לא מורג רק כאשר רוצים לאיץ יש תחושה שצריך ממש ללחוץ.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:33. |