מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   החלפת מנוע כתוצאה מטיפול שגוי במוסך (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5258)

lior73 14-12-08 19:04

החלפת מנוע כתוצאה מטיפול שגוי במוסך

ערב טוב
היום שמתי את הפונטו שלי במוסך של פיאט והסברתי להם על כל הבעיות שיש לרכב :
לפני שבועיים הכנסתי את האוטו למוסך (לא של פיאט - מוסך "כללי") המוסכניק טען שיש לי 2 בוכנות שלא עובדות וגם לפגים -הוא תיקן את הבעיות -2000 ש"ח
3 ימים אחרי שקיבלתי את האוטו חזרה הוא התחמם לי באמצע נסיעה - גררתי למוסך ואחרי יומיים קיבלתי אותו חזרה בטענה ש"נפל פקק" (אין לי מושג למה הכוונה) באותו התיקון גם הוחלף מיכל מים של הרדיאטור .
כאמור את כל זה ציינתי היום כשבאתי למוסך המורשה של פיאט . יותר מאוחר התקשרו אלי מהמוסך עם הממצאים : הבוכנות לא ממוקמות טוב וכיוון פלגים גם לא תקין
בנוסף רעשים מהמנוע (שבמוסך הרגיל שלי כל הזמן שאמרתי להם על הרעשים הם התעלמו) שהסבר שזה בעיה בגל-ארכובה שלא יושב טוב וגם חריצים בקרנג (אין לי מושג מה זה -מישהו??)
הציעו לי מהמוסך של פיאט לחשוב על אופציה של מנוע משומש מפירוק בגלל שתיקון כל הבעיות הנ"ל יוצא יותר יקר , אמרתי שבסדר ואחרי שעה ומשהו התקשרו אלי ואמרו שמצאו מנוע טוב מפירוק :)
עכשיו לסיכום : במוסך הקבוע שלי השארתי בחודש האחרון כ 2000-3000 ש"ח על טיפולים שכנראה לא שינו את מצב האוטו ואולי אף עשו יותר נזק .... האם יש דרך חוקית שאפשר לפנות למוסך ולקבל את כספי חזרה ( או חלק ממנו ) אחרי הכל מאז שהייתי צריך לגרור את האוטו למוסך 3 ימים בלבד אחרי שיצא משם אני נוהג בפחד תמידי וגם נסיעה של 10 דקות כדי להוריד את הילד בגן נראית מפחידה - פחד שהיום הסתבר לי שבמזל לא קרה לי נזק רציני יותר לאוטו .
סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש :)
המשך שבוע טוב .

eliko1976 14-12-08 19:15

אפשר לפנות לבורר של איגוד המוסכים . אבל כמובן שצריך לבסס את הפניה , דהיינו להסביר בדיוק מה היה , מה תוקן ומה קרה אחרי התיקון . כמובן שכול זה אמור להיות מלווה בחשבוניות וחוות דעת של מומחים.
הסבר "יש לי פחדים" לא יתפוס .
בהצלחה , וחבל שלא נסעת יישר למוסך מורשה , אם זה היה טיפול רגיל , פשוט , ניחה , אבל עם בעיות מנוע , ועוד עם בוכנות לא נוסעים לחפרים .

ido 14-12-08 21:22

עם כל הכבוד, לצערי, אין לך מה להתאמץ, אני עובד במוסך מורשה וכמוך יש רבים שבאים אלינו אחרי "ששיפצו" להם מנוע או גיר שהיה צריך להחליף ממזמן. ההמלצה של אליקו טובה מאוד אם יש לך זמן וכסף, בעיקר זמן להתרוצצץ וגם כסף לעורך דין מוצלח. בהצלחה.

lior73 14-12-08 22:11

תודה על התגובות
הסיבה שלא הלכתי למוסך מורשה מההתחלה היא שהמוסך שאליו הלכתי יותר קרוב -10 דקות נסיעה
מטעמי נוחות בלבד !
המוסך של פיאט הוא מרחק שעה נסיעה כך שלא על כל בעיה אני יכול לפנות אליהם אבל נראה לי שזה מה שאני יעשה מהיום ...
וכמו שאמרת עידו ממש אין לי זמן מיותר להתרוצצויות ובטח לא כסף מיותר לעו"ד (במיוחד אחרי הסשן במוסך :) )

eliko1976 14-12-08 23:02

בגדול , ממש מוזר כל הסיפור ....
אני לא מעלה על הדעת איך אפשר להרכיב בוכנות שהן לא יהיו "ממוקמות טוב" ....

raanan_t 14-12-08 23:39

צטט:

במקור פורסם על ידי lior73 (הודעה 36732)
ערב טוב
היום שמתי את הפונטו שלי במוסך של פיאט והסברתי להם על כל הבעיות שיש לרכב :
לפני שבועיים הכנסתי את האוטו למוסך (לא של פיאט - מוסך "כללי") המוסכניק טען שיש לי 2 בוכנות שלא עובדות וגם לפגים -הוא תיקן את הבעיות -2000 ש"ח מה בדיוק הוא תיקן שעלה 2000 ש"ח?
3 ימים אחרי שקיבלתי את האוטו חזרה הוא התחמם לי באמצע נסיעה - גררתי למוסך ואחרי יומיים קיבלתי אותו חזרה בטענה ש"נפל פקק" (אין לי מושג למה הכוונה) באותו התיקון גם הוחלף מיכל מים של הרדיאטור . אני מעריך שמדובר בפקק של המנוע (נס קפה)
כאמור את כל זה ציינתי היום כשבאתי למוסך המורשה של פיאט . יותר מאוחר התקשרו אלי מהמוסך עם הממצאים : הבוכנות לא ממוקמות טוב וכיוון פלגים גם לא תקין כיוון פלגים? אולי התכוונו לשסתומים?!

ראה תגובותי באדום.

lior73 15-12-08 00:19

לרענן :
בקבלה \חשבונית שבידי מתאריך 18-11-08 :
עבודות :
פו"ה ראש מנוע +הח' מיכל עיבוי -700
ראש מנוע שיפוץ - 800
חלקים :
מיכל עיבוי - 218
נוזל לרדיאטור - 80
מסנן אויר - 42
פלגים - 84
כולל מע"מ זה יוצא 2199
מה דעתך על זה ? הגיוני ??

ולגבי הפקק (לא יודע נס קפה - אולי שחור :p )
הוא אמר שיש כמה כ-8 והם ממוקמים במקומות שקשה להגיע אליהם ...ממש אבל ממש אין לי מושג מה זה.

raanan_t 15-12-08 01:51

אני לא מבין,
הגעת למוסך, שתי בוכנות לא עבדו, והם עשו את כל העבודה שציינת?

יש לי הרגשה שאתה מבלבל בסדר האירועים או לא מפרט בדיוק מה היה החל מהתקלה הראשונה וההגעה הראשונה למוסך ועד לשלב בו אובחן שהמנוע גמור כולל מה עשו, כמה שילמת וכדומה.

לגבי הפקקים, אכן אלו פקקי המנוע המכונים גם פקקי "נס קפה" עקב צורתם המזכירה את מכסה הנס קפה באריזה הקודמת.

lior73 15-12-08 09:26

צטט:

במקור פורסם על ידי raanan_t (הודעה 36767)
אני לא מבין,
הגעת למוסך, שתי בוכנות לא עבדו, והם עשו את כל העבודה שציינת?

יש לי הרגשה שאתה מבלבל בסדר האירועים או לא מפרט בדיוק מה היה החל מהתקלה הראשונה וההגעה הראשונה למוסך ועד לשלב בו אובחן שהמנוע גמור כולל מה עשו, כמה שילמת וכדומה.

אוקיי -סדר פעולות :
נסעתי להוריד את הילד בגן - הכל תקין .
חזרתי מהגן לבית (נסיעה של 10 דקות) התחיל רעש חריג במנוע + קושי בהנעה.
התקשרתי למוסך ואמרתי להם שאני בא .
נסעתי למוסך עם הרעש במנוע נסיעה שבדרך כלל לוקחת כ 5 דקות לקחה לי 20 דקות , נסעתי לאט מאוד , מה גם שהאוטו לא האיץ . נסעתי על 50 כל הדרך הילוך שלישי כי מעבר לזה הרעש התחזק. כשהגעתי למוסך הוא לא הבין איך נזק כזה קורה בשניה (עד הגן תקין ומהגן לא תקין)הסתבר גם שהיה חור קטן במיכל מים של הרדיאטור .
הוא (המוסכניק) אמר שיש בעיה בבוכנות +פלאגים והחליף על הדרך את המיכל שהיה בו חור .
אחרי יומיים קיבלתי חזרה את האוטו ואחרי עוד 3 ימים נסעתי איתו נסיעה של כ -50 דקות בכביש בינעירוני ואז הוא התחמם וגררתי אותו חזרה למוסך שם נאמר על על ה"נס קפה"
עד כאן מדובר במוסך שליד הבית - לא המוסך של פיאט
שאלה שעולה -המוסך שבו אני מטפל באוטו - לא יכלו להגיד לי על הבעיה שיש במנוע (מה שאובחן במוסך של פיאט משמיעה בלבד) ולהמליץ לי על טיפול \החלפת מנוע ??

eliko1976 15-12-08 11:04

אני הייתי שואל את המוסכניק (הראשון ) שעשה טיפול לראש , למה הוא החליט שהבוכנות לא עבדו ומה הוא עשה על מנת שהם יעבדו .
זה דבר ראשון .
דבר שני , לא כל הבעיות באוטו קורות בפרק זמן ממושך , בהרבה מקרים תקלה יכולה לקרות גם באופן פתאומי .אתמול עבד , היום לא עובד - זה קורה .
דבר נוסף , אחרי התיקון של הראש , כאשר לקחת את האוטו מהמוסך , הכול היה תקין ? אוטו נסעה נורמלי , היו רעשים ?
עד כמה אתה מאמין למוסכניק שעשה את העבודה ?

הרי אם הוא רק טיפל בראש , הבוכנות לא אמורות היו לשנות את מקומם במילימטר - ואם כך הדבר, איך יתכן שבמוסך מורשה אמרו שבוכנות לא מורכבת כמו שצריך ?
לסיכום : או שהמוסכניק הראשון עשה/לא עשה מה שצריך , או שהבחנה של המורשה לא נכונה .
אם בכול מקרה אתה חש שעבדו עליך , תמיד אופציה של פנייה לאיגוד המוסכים פתוחה . כנס לאתר שלהם ותתעניין .

eliko1976 15-12-08 11:55

1 צירוף קובץ(ים)
הינה , תראה בעצמך מה הם כותבים .

raanan_t 15-12-08 23:18

לדעתי כבר אצל המוסכניק הראשון משהו התנהל מוזר.
בעיה שבד"כ מאפיינת סליל הצתה פגום נפתרה רק לאחר שלושה ימים.
מה באמת היתה האבחנה ומה נעשה אצל המוסכניק הראשון?
זה נושא אחד שיש לבדוק.

הנושא השני, שלדעתי קרה במקרה יחד עם הבעיה בהצתה הוא נושא ההתחממות שגמרה את המנוע.
פקק נס קפה שקרס והחל לדלוף, בשילוב עם נסיעה והתחממות המנוע , הסוף ברור.

עכשיו הנושא השלישי, אבחנת המורשה.
אבחנת המורשה קצת מוזרה. יתכן ולא הסבירו לך בדיוק מה יש למנוע ואיך נגרמה התקלה אך אם מה שאמרת הנו ציטוט של המוסך, אזי נראה לי שכדאי לקבל חוות דעת נוספת.

כנראה שאל איגוד המוסכים אין מה לפנות היות ומדובר, לעניות דעתי, במספר בעיות שונות שבמקרה הצטרפו להן בפרק זמן אחד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:40.