![]() |
פנסים לבנים
חבר'ה אני רואה בזמן האחרון הרבה רכבים עם פנסים לבנים משהו באמת יפה
השאלה היא אם אני יכול פשוט לשים נורות לבנות וזה יעשה לי אפקט יפה אם זה בכלל חוקי וכמה בערך זה עולה כי לשים עכשיו 800 שקל על זוג פנסים קצת יקר לי :) |
שלום.
יש מנורות צבע כחול/לבן קוראים להם דימונד (יהלום) של פיליפס אם אני לא טועה, וזה חוקי ועובר טסט! סט כזה עולה בסביבות 200-300 שקל. מ-1 לינואר כל מי שיש לו קסנונים או דברים דומים לא יעבירו אותו טסט, רק רכבים שהגיעו עם המנורות הנ"ל מהחברה... |
אוקי אחי תודה, איפה אני קונה אותם?
ויחסית זה די יקר :) אני שמעתי שאתה כולה שם 2 נורות כל נורא גג 10 שקל וזה עושה אותו אפקט מכיר משהו כזה? |
יש את הנורות שאני אמרתי לך "דימונד" זה 200 שקל לזוג!
נותן אור ממש יפה וחוקי!!! הכי חשוב... יש לקנות אותם בחנות בשם "דליה" או משהו כזה בת"א ברחוב יצחק שדה. אם אני לא טועה. |
אוקי תודה רבה.
עוד הצעות מישהו? |
יש גם את הנורות כמו הדיימנוד שעולות 60 שקלים, זה תמצא בכל חנות אביזרים, אלו אותם מנורות באיכות יותר נמוכה.
יש עלייהם ציפוי כחול |
והם חוקיות? עוברות טסט? איזה אור הן מפיצות?
|
חוקיות לפי מה שאני יודע, אבל תמיד טוב שיהיה בצד את המקוריות ספייר, מפיצות צבע לבן גם כן
|
כל עוד הנורות הן בתקן של 55W 12V, ומפיצות אור לבן, עם דגש על זה, אין בעית חוקיות.
|
אוקי טוב לדעת
תודה רבה אני אחפש .
|
לא חוקי!
זה לא חוקי היה לי את הפנסים בציפוי כחול של רבולושין (60 ש"ח)המוכר אמר שהוא לא יודע אם זה חוקי
ברגע שהלכתי לחשמלים כמה וכמה חשמלים סירבו להתקין בכך שהם אמרו שזה לא חוקי בכל מיקרה אחרי חודש נישרפו לי הפנסים ולהחזיר לפנסים הרגילים עלה עוד 80 ש"ח מכייון שהוצאתי גם את האורות חניה שיהיה לבן יפה אל תעשה את זה שחזרתי למוכר אחרי חודש אמרו לי שככה הפנסים נשרפים מהר |
אוקי
אבל אם ממש בא לי מה אפשר לעשות .
בא לי אור יפה כזה כחול\לבן שלא ישרף לי אחרי חודש. ושלא יעלה לי הון. יש לך רעיונות? |
הנורות של פיליפס נקראות DiamondVision ומנסיון של מספר אנשים הן מחזיקות יפה.
התאורה יפה ובסה"כ זה נחמד. נשרפה נורה, תהיה חייב לרכוש זוג. המחיר סביב ה-200 ש"ח בחנות שנקראת GTLV (אם אני לא טועה, דליה שהוזכרה קודם עובדת שם או מנהלת) מציע להרים טלפון לפני. חלק מהנורות הזולות מעמיסות על מערכת החשמל ולא בריאות לה, שים לב לרכוש נורות 55W כפי שאמר גדעון. אם זה כדאי או לא, זה כבר שיקול אישי. אני בחרתי להשאר עם הגוון המקורי אך באיכות טובה (HELLA). |
בלי עין הרע אני יש לי מנורות של אמריקן איגל ציפוי כחול והום מחזיקות יפה וגם בפונטו היה לי אותם..
אמור להיות בעיה עם משטרה אם אני מתקין מנורה כזאת עם 100W? |
מצטערף לשאלה, מעניין אותי לדעת עד כמה וואט ווולט מותר לשים, ואיזה חברה הכי טובה לפנסים הכחולים האלה ומה העלות.
אני ראיתי באוטו דיפו כל מיני נורות כאלה שעולות 20-30 שקל מה זה המחירים האלה? |
לגבי הוואט לא יודע אבל לגבי הוולט זה בטוח באזור ה12 :) לא יותר , אלא אם יש לך משאית ....
|
הוזכר בתחילת השרשור:
55 וואט, 12 וולט, זה מה שהחוק מתיר. וואט גבוה יותר לא חוקי וגם עלול להזיק למערכת החשמל היות ובד"כ הצריכה של הנורות הללו גבוהה יותר מהרגילות, לעיתים, החיווט לא בנוי להספקים הללו במיוחד לאחר שהתיישן מעט. |
אוקיי אז בסופו של דבר מה עדיף? איזה נורות ? כמה עולה ושתחזיק מספיק זמן.
ואחת שעושה אורות לבנים |
ני ממליץ לך ללכת על הדיימונד וויז'ן של פיליפס, אם אני לא טועה. גם איכותיות גם עושות אור יפה ומשפרות את המרחק ראייה בעת נהיגה.
|
אוקי תודה רבה נראה לי שאני אלך על הדייאמונד
|
קניתי לפני חודשיים בערך את המנורות עם הציפוי הכחול באוטו דיפו עלות של זוג 64 ש"ח אם יש לך פונטו ספייס ואתה מעוניין שגם האורות הגבוהיים יהיו לבנים אז אתה צריך 4 מנורות 2 לאור הדרך ו-2 לאור הגבוה.
אמרו לי גם שהם נשרפות מהר וכל זה...שאלתי את המוכר באוטו דיפו הוא אמר כל עוד אתה לא נותן סוויץ שהאור דלוק אז אין לך מה לדאוג , ביינתים אני חודשיים איתם ולא נשרף כלום בהצלחה.... |
אוקיי המון תודה, יש לך מושג איך קוראים לאורות האלה ?איזה חברה?
וכן יש לי פונטו ספייס 2004 אקטיב, זה בעייה להתקין ? אז אני אקנה 4 :).. ומה זה זאת אומרת סוויץ? מהבהב איתם? |
ממש לא בעיה להתקין , מוציא מנורה מכניס מנורה, בקשר לסוויץ הכוונה שלי שהכפתור שאיתם אתה מדליק את האור לא יהיה דלוק כי אם הוא יהיה דלוק ותכניס מפתח ותסובב רב הזרם מהמצבר ילך למנורות והם יכולות להישרף, תדאג שהכפתור יהיה מכובה ורק אחרי שאתה מניע תפעיל את האור.
|
אוקי הבנתי
אבל השאלה באיך להרכיב זה מה לפרק ,
מה להוציא כי להגיע לנורה ככה לבד אי אפשר. |
אי אפשר מה? להחליף נורה בפנס קידמי? נו באמת. אתה צוחק נכון?
|
אני לא בטוח שהוא צוחק, אני מכיר מישהו\הי שחשב\ה לפרק את הפלסטיק השקוף בכדי להגיע לנורה.
בכל מקרה הנה דרך הפעולה כמעט לכל רכב. 0. כיבוי אורות והוצאת מפתח מהסוויץ'. 1. הרמת מכסה מנוע. 2. הסרת כיסוי הפלסטיק השחור שנמצא בגב הפנס (הגישה היא מצד תא המנוע). 3. פירוק נורה והחלפתה בחדשה. 4. החזרת כיסוי הפלסטיק. סה טו. |
אין מה לעשות, ככה זה בפונטו. כשנשרפת נורה צריך להחליף את כל הפנס, את מכסה המנוע, את השמשה הקדמית ואת הכיתוב "Punto" על דלת תא המטען. (אם גנבו לך את זה אתה לא יכול להחליף נורה). ברכב בו מותקן וו גרירה יש לשמן אותו לפני ואחרי החלפת הנורה.
חפש בגוגל "מדריך להחלפת נורה בפונטו". זה לוקח 6 שעות בערך וצריך 2 אנשים. אם אתם 3 זה יותר מהר כי יש מי שירים את הרכב על בוקים בזמן פירוק הגיר. בגדול, אם אתה לא מבין בפונטו אז אין לך סיכוי להצליח בלי לדפוק את מחשב הרכב. עצה שלי, הכנס את הרכב לסדנא המתמחה בהחלפת נורה לפונטו. באותה הזדמנות בקש שיחליפו לך דיסק במערכת, הם לרוב יעשו לך הנחה. בדיוק כמו שאמרת- צטט:
|
צטט:
ואפרופו רפי לין- יותר מתאים לך ככה. ;) |
סרטון הנורות
עכשיו אני ממתין להצעות מהוליווד :razz:
בברכה - רפי לין :) |
אוקי תודה RANAAN זה בדיוק מה שהייתי צריך פשוט אני לא יודע להחליף נורה בחיים לא החלפתי זה רכב ראשון שלי ולגבי הסמל של הפונטו כן גנבו :)..
|
דרך אגב סרט אדיר נשפכתי מצחוק :)
|
:D:D:D סרטון ענק.
|
כן מסכים. כמה צריך לעלות זוג פנסי קסנון לרכב
ואיזה סוג נורה זה לרכב פונטו ? H7 H5 H 1 ? מה כדאי? |
זה אסור זה פסול וזה לא חוקי עד כאן רפי גינת ושלא יעבדו עליכם
|
צטט:
בנוסף, זה לא חוקי להתקין מערכת שכזו אלא במפעל הרכב. |
טוב,
צטט:
|
Philips Diamond Vision 5000K - הפשרה הטובה והמוצלחת ביותר שבין הנורות המקוריות הצהבהבות לבין Xenon כחול, מסנוור ולא חוקי.
|
vrs לא הבנתי אותך מה חוקי ומה כדאי ומה העלויות
והשאלה המרכזית איזה נורה זה בפונטו ספייס 2004 אקטיב H1 או H7? |
אין לי מושג איזה נורה הולכת בספייס 2004, אבל אם אין לך סבלנות להמתין אז פרק את גב הפנס וראה איזו נורה נמצאת שם. שים לב שאתה בודק את נורת אור המעבר (רגיל) ולא אור הדרך (אור גבוה)
H1 - בעלת נקודת חיבור אחת במרכז. H4 - בעלת שלוש נקודות חיבור. H7 - בעלת שתי נקודות חיבור. http://www.team-bhp.com/forum/attach...hite_chart.jpg |
אוקי תודה, יש לי זמן סתם לידע אישי איפה אמור להיות רשום ? ספר רכב רשום?
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:42. |