מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   ריח דלק בפונטו דור ראשון (ערוך) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4716)

lior73 23-09-08 23:48

ריח דלק בפונטו דור ראשון (ערוך)

לאחר שקראתי את חוקי הפורום ראיתי שיש שם סעיף שאומר לא לשאול שאלות כמו "למה יש לי ריח של דלק " אז קצת התאכזבי כי אני לא מבין למה אסור לשאול שאלה לגיטימית זו ??
בכל זאת , אפרט את הבעיה שלי ברשותכם.
אז ככה , פונטו 98 , לאחרונה יש ריח של דלק ורציתי לדעת מה האופציות שלי לפני שאני ניגש למוסך (להתכונן לתשובה של המוסכניק...) ברור לי שבעיות שקשורות במנוע מחייבות מוסך , על זה אין ווכוח , אבל האם ייתכן שהבעיה נמצאת בפקום אחר ?
שמתי לב שחוץ מריח של דלק בזמן נסיעה , גם אם התדלוק היה לפני כמה ימים , יש גם ריח יחסית חזק מצד שמאל ליד הגלגל האחורי (בדיוק ממול לפיה של הדלק ).
לא מצאתי נזילות .
תודה מראש על העזרה
ומקווה שלא תכעסו בגלל נושא "ריח הדלק " (;

stio 24-09-08 00:29

יש לך נזילת דלק. יש לך 2 אופציות:

1. לנסוע למוסך ולקוות שהרכב לא יעלה באש בדרך.
2. לעלות על גרר ולנסוע למוסך.

אני הייתי בוחר באפשרות 2, בתור אחד שנשרף לו רכב באמצע הצומת בגלל נזילת דלק.

lior73 24-09-08 01:26

תודה על ההתיחסות
לגבי נזילה , כשאני מחנה בבית , החניה נקיה מנזילות וכשאני יוצא מהאוטו אני מוודא שאין נזילה מה"למטה" של האוטו , כמו כן גם כשאני יוצא מהחניה אני מוודא (מסתכל על הרצפה איפה שהיה האוט) שאין נזילות , לא רק של דלק ...
אוקיי אז יש נזילה - איפה ?
ופה בדיוק נכנס "המוסכניק הישראלי" . ברגע שאני מגיע למוסך ואומר שיש לי ריח של דלק הוא יגיד לי שיש נזילה וצריך לעשות ככה וככה וככה ...ומבחינתו הוא יכול למרוח אותי עד מחר כי אין לי מושג מאיפה נוזל , אז הוא מקצין ואומר "תשמע צריך לפרק ____ להחליף ____ " (הבנתם את הכוונה שלי ? )
בסוף אני חוזר הביתה ומחכה לטלפון מהמוסך , יופי , הטלפון צלצל ואני מגיע למוסך והוא אומר לי שהכל סודר וגובה ממני כסף לטיפול 10000 כי היה צריך לעשות ___ ו ___ ואחרי שהוא פתח את המנוע הוא גילה ____ ......
ולכן , איזה דרך יש לי , למקד את מקור הבעיה כדי שהסיפור המרתק והכל כך ידוע לא יחזור על עצמו שוב (ושוב ושוב)

raanan_t 24-09-08 01:45

צטט:

במקור פורסם על ידי lior73 (הודעה 32482)
איזה דרך יש לי , למקד את מקור הבעיה

להחליף מוסך, תהיה הדרך הבטוחה ביותר למקד את מקור הבעיה, בהנחה שכל מה שתארת קורה שוב ושוב ושוב.

סביר להניח שיש לך נזילת דלק מאזור משאבת הדלק שממוקמת מתחת למושב האחורי. בד"כ מכסה המשאבה הוא זה שנסדק. אני ממליץ לא להמתין עם הנושא הזה, מדובר על בעיה בטיחותית.

לגבי המלצות על מוסכים, אנא פרט מיקומך ואולי תקבל המלצות על מוסכים טובים באזורך.

נ.ב. להבא דאג לכותרת הולמת יותר לבעיה של רכב.

ארילו 24-09-08 08:52

הריח של הדלק חזק יותר בתוך תא הנוסעים, או בחוץ?

lior73 24-09-08 09:18

תודה על העריכה :)
ריח הדלק מורגש באופן שווה בפנים ובחוץ ,יש פעמים שיותר חזק בפנים או בחוץ ,לסירוגין .
אני גר ב"חור" ככה שאפציות המוסכים קטנה מאוד , נסיעה לעיר עם מבחר מוסכים היא נסיעה של כשעה ...

Amit 24-09-08 09:31

תרים את המושב האחורי , תפרק את לוחית המתכת עם שלושת הברגים .
שם נמצאת משאבת הדלק . תעיף מבט אני מעריך כי הנזילה היא משם , קרה גם אצלי ברכב ,
אחד מהמחברים של המשאבת נסדקו ומעט דלק יצא החוצה .

יש לבצע זאת במהרה כי אם אני צודק עלול המחבר להשבר .

עמית

eliko1976 24-09-08 11:40

צטט:

במקור פורסם על ידי lior73 (הודעה 32482)
תודה על ההתיחסות
לגבי נזילה , כשאני מחנה בבית , החניה נקיה מנזילות וכשאני יוצא מהאוטו אני מוודא שאין נזילה מה"למטה" של האוטו

דלק (מהבדיל משמן) מתאדה באויר ואינו משאיר סימנים של ממש . לכן היעדרם של סימנים ברורים קרי , טיפות/שלוליות - עדיין לא מצביע על העדר נזילה .
לגבי הדיאגנוזה :
בתוך האוטו - מה שכתבו כבר
מחוץ לאוטו - תבדוק מכסה של פיית תדלוק - אולי יש שם אטם שנסדק /נקרע
אפציה שנייה - אולי הנשם סתום ?
אופציה שלישית - אולי יש סדק בצינור המוביל אל תוך המיכל הדלק ?

etavz3 24-09-08 12:32

צטט:

במקור פורסם על ידי Amit (הודעה 32490)
תרים את המושב האחורי , תפרק את לוחית המתכת עם שלושת הברגים .
שם נמצאת משאבת הדלק . תעיף מבט אני מעריך כי הנזילה היא משם , קרה גם אצלי ברכב ,
אחד מהמחברים של המשאבת נסדקו ומעט דלק יצא החוצה .

יש לבצע זאת במהרה כי אם אני צודק עלול המחבר להשבר .

עמית

זה בדיוק מה שקרה לך זה המחלה של פונטו דור ראשון . המחברים של המשאבה הם מפלסטיק והם נוטים להישבר . זה מה שקרה לי ואני מאמין לכול מי שיש לו פונטו .תבדוק בדיוק מתחת לכיסא את המשאבה ואז תראה שלולית על המכסה של המשאבה . תעשה את זה עם סוייץ פתוח שהמשאבה תפעל ואז תראה את מקור הנזילה .

lior73 24-09-08 13:44

כשאני אחזור הביתה אני ישר הולך לאוטו ומתחיל לפרק את הכסא .
מה עלות של החלפה (אם זאת אכן הבעיה ) ?

lior73 24-09-08 16:56

אוקיי יש התקדמות
מכל מה שנכתב כאן ומהעובדה שמי שנוסע מאחורה מתלונן יותר על ריח הדלק (אני כנהג כמעט לא מרגיש) ניגשתי לכסא האחורי , הרמתי אותו ופתחתי את הברגים שהוזכרו כמה הודעות לפני ... הדלקתי סוויצ' והרי לכם : יש התזה של דלק מהחיבור שיש בו חץ אל מחוץ למשאבה .
מחר בבוקר נלך למוסך ונראה להם את הבעיה , כמובן שאני אבקש מהם לבדוק את שאר מע' הדלק (שאר האפשרויות שנאמרו - צינור סדוק וכו')
נ.ב
המכסה של פתח מילוי הדלק נסגר טוב ולדעתי הוא גם אטום טוב (אין משם ריח של דלק במצב סגור) העניין שמציק לי הוא שחור המפתח שם קצת נשחק ואפשר לפתוח את המכסה גם בלי מפתח ... עד כמה זה קריטי ?

ותודה לכל מי שעזר לי וכיוון אותי אל המטרה . תודה.

eliko1976 24-09-08 18:02

צטט:

במקור פורסם על ידי lior73 (הודעה 32500)
העניין שמציק לי הוא שחור המפתח שם קצת נשחק ואפשר לפתוח את המכסה גם בלי מפתח ... עד כמה זה קריטי ?

אם אין גנבי דלק בסביבה , לא קריטי בכלל :)
ברוסיה היו גונבים דלק , אז כולם היו סוגרים , אבל כאן בישראל ???

stio 24-09-08 23:13

תתפלא.
אני יום אחד שמעתי 2 אנשים מדברים בניהם שהם גונבים דלק ממכוניות, כן, כאן בישראל.
כששמעתי את זה קיבלתי חום.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:40.