![]() |
[פרוייקט מצולם] שינוי צבע לוח שעונים, פונטו ספייס
בס"ד
מה אנחנו הולכים לעשות הפרוייקט עצמו הוא החלפת הלדים המקוריים בלוח שעונים. ברוב המכוניות, התאורה בלוח שעונים מורכבת מנורות פשוטות (ולא לדים). אצלנו, במקום נורות יש לדים קטנים (ממש קטנים), והם לא נשלפים במשיכה (כמו הנורות), אלא הם מולחמים ללוח.הערות
מיומניות נדרשות: מעבר לשני ידים ימניות, אנחנו נעשה עבודות הלחמה מאוד עדינות. כך שדרוש נסיון בהלחמה. אם אין לך, אל תתיאש. פשוט תמצא מישהו שיש לו.כלים וחומרים: מלחם וכלי הלחמה (בדיל וכו')זמן עבודה: שעתייםהוצאות: סט לדים באיביי עולה 50-100 שקל כולל משלוח. הכנות: לדים: השלב הראשון הוא לבחור צבעים. |
בס"ד
|
בס"ד
|
בס"ד
|
בלי שום ספק הפרוייקט הכי רציני שמישהו העלה לפה. כל הכבוד על ההשקעה!
יצא מאוד יפה! אגב אם אני לא טועה, לוח השעונים ב-HGT שונה במקצת מזה שבפונטו ספייס רגילה (למשל - קפיצות של 30 קמ"ש בספידומטר). |
אתה תותח !!! אחלה פרוייקט.
רק תציין שזו HGT ולא ספייס רגילה. |
צודקים (ידעתי ששכחתי משהו),
למרות שעם ההסתיגות הזו, לא חושב שיש הבדל. |
יצא יפה מאוד :)
נ.ב, הייתי משנה את התאורה הלבנה של הק"מ לתאורה כחולה או אדומה. הלבן נראה לא קשור לשאר התאורה :-o |
כל הכבוד !
תענוג לראות אנשים שמשקיעים כך ברכב שלהם :) |
כל הכבוד!
כתיבה מענינת ומסודרת, היה נעים לקרוא! |
פרויקט מדהים.
שאפו, תודה רבה. הוצאת לי את העיניים אני גם רוצה כזה כחול אוף! |
אז יאללה חברוס , לעבודה!
עוד מדריך נמצא בדרך (רמז: השלמה למדריך הזה). |
באמת כל הכבוד. יופי של עבודה ויופי של תוצאה. פולקסוואגני משהו ;).
|
פרוייקט מעולה..!!
אני ניסיתי להחליף נורות בפונטו שלי (דור 1) , בעייתי יותר כי שם יש מפצל אור שהוא בצבע ירוק אז זה לא מאפשר להחליף צבע גם אם שמים לדים כחולים.... יש למישהו רעיונות? |
כל הכבוד על ההשקעה !!!
באמת אחד המדריכים המושקעים ביותר שראיתי, ויש פה באתר כמה מושקעים. |
יפה! יפה! וגם - - - יפה!!!
רק שאני מפחד לעשות את זה :p אם כי לא הייתי מתנגד ללוח VW כזה בפונטו שלי :D |
כל הכבוד, השקעה מדהימה, ניראה מצויין.
|
איזה השקעה !
כל הכבוד , ישר כוח . מאגניב לשנות ככה את התאורה , אני אשקול לעשות את זה . . . תודה . |
צטט:
אבל יצא פצצה !:smile: |
יש לי שאלה אח שלי יש לי פונטו ספייס אם סקלה רק של קמ"ש ומד דלק האם אתה יכול לעזור לי בהסבר קצר אייך אני צובע את הסקלה עצמה או שיש מוכן כזה בחנויות ?? ואם כן אז איפה ?
|
מרשים מאוד, אפשר להגדיר את זה כימעט למיקרו הלחמה :p
שאלה: מישהו יודע האם גם בבראבו הנורות מולחמות ללוח או שיש שם לדים נשלפים? (התאורה נחלשה מאוד אם השנים) |
אני מאמין שבבראבו זה לדים קטנים, ולפני כשנה התעניינתי בזה ויש חבילה של לדים כחולים שעולה איזה 20-25 שקל
תחפש בחנויות לרכב. |
מדהים הלוואי ויכלתי לעשות את זה לבד
אין לי ידע בגרוש בהלחמה ובכל התמונות אפילו לא זיהיתי את הלדים ככה שהמצב שלי ממש גרוע :| אבל קבל ח"ח על הרעיון וההשקעה |
Demon.
אין בבראבו לדים. יש נורות קטנות שנשלפות. |
כל הכבוד פרויקט ממש מרשים עכשיו רק נשאר לתכנן איך אני עושה את זה :lol:
|
אני דווקא נורא אוהב את התאורה האדומה שלי, זה משאיר אותי ער בנסיעות ליליות :)
אבל מדריך יפה, ישר כח. |
1 צירוף קובץ(ים)
הנה התוצאות אצלי אחרי שעה עבודה ולא יותר.
תודה על המדריך עזר לי מאד! |
פרויקט רציני ומושקע
קודם כל אחלה פרויקט ואוד מפורט!!
יש מצב משהו שעשה את בזמן האחרון ישלך לי לינק ללדים בebay כי כל מה שאני מצליח למצוא זה הסוג השני של ה3.4v?? |
יש לי לדים עם 3 צבעים
|
סוף סוף עשיתי את זה+ שידרוג
2 צירוף קובץ(ים)
תמנות...
|
פששש יצא יפה !!
אולי אתה תביא לנו את הלינקים ללדים ? ותתאר קצת שלבי עבודה או קשיים שנתקלת בהם (אם נתקלת ) |
לא צריך לינק ולא צריך כלום! לך לכל חנות שיש בה פס לדים לא מוגן מים עולה25-30 שקל למטר קונה כל צבע שאתה רוצה חצי מטר ( אם ימכרו לך פחות קח פחות סה"כ היתי צריך 16 לדים ללוח שעונים ו5 לדים לכפתורים קח קצת יותר) הבעיה היחידה שהית לי היא עם שני הלדים של הדלק וחום מנוע יש על הלוח נגדים בעלי היתנגדות גבוהה יותר (אצלי. לא בכולם לפני מה שראיתי) אז האור נידלק רק אחרי הנעה וכאשר אתה מדליק וינקר או אורות מצוקה אז זה מהבהב ביחד עם הוינקרים (אני הולך לסדר את זה השבוע אצל חבר שמתעסק באלקטרוניקה ומיקרו הלחמות יש לו קצת יותר ידע בזה יעזור לי!.
שלבי העבודה כמו שמפורט במדריך רק שלי נוסף גם להוריד את הלדים מהפס שקניתי! אהה ולא להישתמש בלדים לבנים כי מתח העבודה שלהם הרבה יותר גבוהה משל הכחול והאדום! אפשר ירוק אדום וכחול צבעים נוספים לא בדקתי! וחוץ מזה עם אין לך כוח לעשות את זה דבר איתי בה"פ.... |
למה לדים עם ה3.2 Forward Voltage לא יתאימו?
למה חייב דווקא את ה1.8-2.4? מה יקרה אם אני אשים יותר מ2.4? (יש לי כבר כאלה פשוט זרוקים בבית וחבל סתם לקנות עוד אם זה לא באמת משנה) |
לדים בצבע כחול פועלים על 3.0-3.4 וולט
איך אפשר למצוא לדים בצבע כחול שעובדים על 1.8-2.4 ???
רק הלדים המקוריים בצבע אדום יכולים לעבוד על מתח נמוך. המתח משנה את הצבע. למישהו יש לינק שאפשר לקנות לדים כחולים ב1.8-2.4 V ??? אני אהיה אסיר תודה !!! |
כתוב פה שזה פרוייקט מצולם... אני היחיד שלא מצליח לראות את התמונות? אולי הוסרו, אולי זו בעיה במחשב שלי?.. תודה לעוזרים... אשמח לתמונות
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:02. |