![]() |
צריכת דלק מוזרה בפונטו ספייס
שלום רב לכולם.
לפני חודש קניתי פונטו 2005 דיינמיק. כאשר אני נוסע בתוך העיר ואני בודק במחשב הדרך את צריכת הדלק הנוכחית שלי אז ברוב המקרים אני רואה יחס של 1:10 או 1:11. אבל לפעמים שאני נוסע במהירות של בערך 70 קמ"ש בתוך העיר (בזהירות כמובן בכבישים פתוחים) ואני בודק את צריכת הדלק אני אני מקבל לפעמים 1:17. כאשר אני מוריד את האופציה של ה -economic אז צריכת הדלק מגיעה ל -21 או 22. 1. זה לא הגיוני שבנסיעה של 70 קמש לקבל צריכת דלק של 17 כי זה טוב מידי. 2. זה גם לא הגיוני לקבל צריכת דלק יותר טובה בלי ה - economic מאשר איתו כי הוא מגביל את הסל"ד וככה המנוע עובד פחות קשה. (ככה לפחות נראה לי). האם יש משהו לא בסדר במחשב הדרך שלי וצריך לאפס אותו :?: אודה לכם על העזרה :roll: חוץ מזה אני חייב לציין שהפורום פה ממש מצויין :lol: |
הכל בסדר עם המחשב שלך.
תבין, כאשר אתה מפעיל את אופצית ה"חסכון" כביכול, אתה מגביל את פעולת המנוע. זה יוצר מצב שבו אתה צריך ללחוץ יותר גז כדי שהמנוע יגיב/יאיץ טוב יותר ולכן יותר דלק מבוזבז. בזמנו שעדיין הייתה לי את ה ELX (כמו שלך), בדקתי ומדדתי על פרק זמן של כמה חודשים נסיעות עם ובלי הפעלת מצב החסכון בתיבה. המסקנה הייתה שהפעלת מצב החסכון לא תורמת ואף גורעת מצריכת הדלק ברובו הגדול של המקרים. למעט נסיעות ממושכות במהירות שיוט, בהן אין צורך בהאצות כמו בנסיעה עירונית, אני לא מוצא סיבה להפעיל את זה. בנסיעה עירונית הרכב קליל יותר בתגובותיו כאשר זה כבוי. |
אז אתה ממליץ בעצם לנסוע בלי מצב ה- econimic?
בכל מקרה לפעמים מחשב הדרך מציין לי נתונים כמו 1:17 כאשר אני נוסע בתוך העיר ואז ישר זה יורד ל- 1:10 או עולה חזרה ל -1:20. יש דרך לאפס או לבדוק בצורה יותר מקצועים את במחשב? כי זה לא הגיוני. |
אצלי גיר רגיל ויש לי אותו סיפור מחוץ לעיר עם מזגן במהירות של 90-100 זה מראה 1 ל18 וגם 1 ל19 לפעמים ובעיר גם 1 ל9 או 10 אל תתיחס לזה יותר מדי המשב דרך לא תמיד מדייק ולפעמים יש בו בעיה והוא מזייף המון.
|
זה נקרא צריכת דלק רגעית רבותי. המחשב לא מזייף ואם כן אז באחוז מאוד מזערי.
במיוחד אצל פותח השרשור שאצלו קיים הדגם המשודרג של מחשב הרכב. ואגב, vexler הצריכה שאתה מציין כאן היא יחסית נורמאלית. מה גם שצריכת דלק היא לא דבר קבוע ותלויה באופי הנהיגה ומצב הרכב. |
תודה רבה על העזרה.
אני אסע בזמן הקרוב בלי ה economic כדי לראות אם יש שינוי על תצרוכת הדלק. אני אעדכן .... |
איזה מוזר!!! אצלי זה מופיע במחשב הדרך הכי הרבה על 1:13 ולא משנה מה קורה זה כל המצבים
האם זה מצביע על תקלה? |
אצלי מחשב הדרך מציין לי צריכה שונה של 1:10 או 1:11 ולפעמים 1:17 בתוך העיר.
האם אצלך גם שאתה נוסע מחוץ לעיר המהירות 90 או 100 זה עדיין נמצא על צריכה של 1:13 :?: |
לירן, תקן אותי אם אני טועה, הרכב שלך מסוג MK2, נכון?
|
לירן, יכול להיות שאתה בודק על צריכה ממוצעת ולא על צריכה רגעית ואז זה הגיוני שיחס הצריכה לא ישתנה לך כל כך מהר.
|
ברור שאני מדבר על צריכה ממוצעת, רוצה לומר לי שכשאתה עובר לכביש מהיר אתה מאפס את המחשב? זה לא נכון לעשות כך! המחשב לוקח זמנית 1:17 שזה לא אומר כלום, אני משאיר ולא מאפס את המחשב בכלל כדי לקבל תמונת מצב של תקופה כמה הרכב מבזבז, שיקבל נותנים של חיסכון מהדרך אבל זה יוסף קצת לממוצע (נראה לי שגם לזה נועד)
אצלי, המספר נשאר קבוע על 1:13 ולא משתנה עד לרגע איפוס. ולפי בדיקה שלי, לפחות אצלי, יש הבדל במספרים שאני במצב חיסכון (E) ללא מצב חיסכון אני יורד ל1:12.3 , יש לך תיבה רציפה? כן גדעון ברשותי פונטו ספייס 2002 אוטומט ELX. |
מאיפה קיבלת את הרושם שאני מאפס את המחשב ?!?!?!
כדי לבדוק נתונים בודקים לאורך זמן כמובן. כן ואני מדבר על פונטו עם תיבה רציפה. אני כרגע עושה בדיקות צריכת דלק בלי ה -economic כפי ש- caveman המליץ. |
אני חושב שמחשב הרכב בדגמי ה Mk2b מסוגל למדוד צריכת דלק רגעית, מאשר ממוצעת במחשב הרכב בדגמי Mk2. ייתכן ואני טועה, אבל לפי התיאור שלך וחלק מהידע שלי, זה מקבל בסיס הגיוני.
|
אם באמת יש שינוי במחשבים אז זה פותר את השאלה,
ולא אמרתי שאתה מאפס אלא רק שאלתי. לפי דעתי אם אכן מדובר ברגעית אז זה לא נותן הרבה, לפחות אצלי המהירות משתנה כל הזמן אז המידע לא אפקטיבי (מהירות, עצירה, תאוצה כל כך הרבה משתנים). אולי כתוב בספר מה מחשב המחשב, מומלץ לבדוק! |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:35. |