מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פורום הגראז' (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=51)
-   -   בעיה מוזרה במחשב דרך ובמחשב רכב (ELX 2001) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2371)

14-07-07 21:03

בעיה מוזרה במחשב דרך ובמחשב רכב (ELX 2001)

מאז שניתקתי את המצבר נסעתי עם הרכב והוא היה בסדר גם הצריכת דלק טובה מאוד. אתמול איפסתי את המחשב דרך מתא הנהג וצריכת הדלק שוב עלתה והבעיה חזרה. ניתקתי עכשיו שוב את המצבר והמחשב רכב התאפס ושוב הרכב בסדר אבל כנראה שכל פעם שאני מאפס את המחשב דרך זה מקצר או גורם לבעיה שמעלה את צריכת הדלק.

סוג הרכב נמצא בחתימה שלי.

מישהו מכיר את הבעיה? או יודע איך ניתן לפתור אותה?

14-07-07 22:52

הניתוק לא מעלה את צריכת הדלק אלא מאפס את המדידה.

כלומר בחיבור חזרה מתחיל המחשב למדוד מחדש את צריכת הדלק. המחשב מראה את יחס ק"מ לליטר מצטבר מאז האיפוס (או התדלוק).
אם אתה מנתק את המחשב ונוסע בתחילה נסיעה עירונית המחשב יראה יחס נמוך של ק"מ/ לליטר בהנחה שבהמשך אתה מבצע נסיעה חסכונית יותר בכביש מהיר יחס הק"מ/לליטר המצטבר גדל (כלומר המחשב מראה צריכת דלק נמוכה יותר).

אם ההסבר שלי לא ברור אני יכול לנסות להסביר פעם נוספת.

15-07-07 17:54

את זה אני יודע.
השאלה שלי האם מישהו נתקל בבעיה כשהוא מנתק את המצבר ומאפס מחשב הרכב הצריכת דלק בעיר היא 13ץ5 ללא מזגן בממוצע וכאשר מאפסים את המחשב הדרך הצריכה פחות טובה ועומדת על 1 ל9.

חוץ מזה עשיתי בדיקה לרכב מילאתי טנק מלא נסעתי 50 ק"מ ש35 מהם היו בעיר והשאר מחוץ לעיר כל הנסיעה עם מזגן ואחרי שתידלקתי שוב וחישוב של יחס ק"מ לליטרים שמילאתי ראיתי שהיחס הוא 1 ל8.5.

עשו לי בפיאט בדיקת 4 מזהמים והיא יצאה תקינה והם מבחינתם זה אומר שהרכב בסדר.
האם יכול להיות שצריגת הדלק תהיה כל-כך גבוהה? נגיד בעיר עד הילוך 3-4 גג בסל"ד נמוך אבל עם אורות מערכת עם מגברים ומזגן על מקס. כי משהו פה לא מוצא חן בעיניי ולא מסתדר לי.

אם מישהו בעל פונטו דומה עשה בדיקה ויכול להגיד לי כמה ק"מ הרכב שלו גמע על חצי טנק דלק?

15-07-07 18:26

אין שום משמעות לבדיקה של 50 ק"מ. צריך ליסוע לפחות על חצי טנק (כאשר מילאת עד הסוף) ואז למלא שוב פעם עד הסוף (ממש עד הסוף) ולחשב את הצריכה.

אחרי שתעשה את זה כמה פעמים!!! תוכל לקבוע לגבי צריכת הדלק.

כמו כן אין משמעות לבדיקה בנסיעה מעורבת - חצי בעיר וחצי מחוץ. כי לכל אחד הנתון הזה יהיה שונה. או תבדוק בעיר או מחוץ לעיר.

תיאורטית אתה אמור לבדוק צריכת דלק ב- 90 קמ"ש, מחוץ לעיר וללא מזגן. אני אומר - שזה שאומר לך לעשות את זה שילך בעצמו ויסע באוטו בלי מזגן. :twisted:

אם אתה נוסע בעיר בתנאים פחות או יותר קבועים אז תוכל לעשות כמה מדידות ולבדוק את זה.
טיפ - אם אתה אוהב את משאבת הדלק ברכב שלך (שעולה מעל 1000 ש"ח) אז גם תקפיד שלא לרדת מתחת לשליש מיכל.

איפוס המחשב שעשית קרוב לוודאי שלא מתקן שום בעיה - התופעה שאתה מתאר מוכרת גם לי. אני לא יודע מה הסיבה לה.

כמו שאני רואה את זה :
1. כתבת שבדיקת 4 גזים תקינה. השאלה מה היו תוצאות הבדיקה המדויקות. אם שילמת עליה צריך להיות לך הפלט שלה.
2. צריך לבדוק את מצב חיישן הלמבדה ואת התגובה שלו.
3. אולי מה שאתה מגדיר כצריכה גבוהה זו הצריכה התקינה בתנאים שבהם אתה נוסע.

אצלי בעבר האוטו צרך בעיר עם מזגן כ- 1 ל- 10-10.5. (פונטו 2001 אוטומט).

תעשה בדיקה כמו שצריך ותעדכן שוב.
וכמובן יש את האופציה ללכת למוסך נורמלי !

15-07-07 19:37

תודה רבה על התגובה. שמחתי מאוד לקרוא.

קראתי באינטרנט שהמזגן צורך בממוצע כ15% יותר דלק. האם במנוע קטן כדוגמאת שלי אחוז הצריכה גבוהה יותר בגלל המאמץ כי שמתי לב שההבדל בין נסיעה עם מגזן לבלי מזגן מאוד מאוד גדול? והאם יש הבדל בין צריכת הדלק כשהמזגן על 4 או על 1 או 2.?

15-07-07 21:05

מהירות המאוורר משפיעה בצורה זניחה מאוד (מאוד) על צריכת הדלק.
המדחס הוא מה שגוזל מהמנוע את רוב הכח, ולכן ישנה עליה בצריכת הדלק. אני לא בטוח שבמספרים שאתה מספר, אבל מן הסתם קיימת עליה.

אצלי ההשפעה היא ק"מ לליטר לכאן או לכאן. מדובר על נסיעות עירוניות עם/בלי מזגן.

16-07-07 11:48

כן אבל אני חושב שבגלל שהמנוע שלך יותר גדול הוא עומד בעומס המדחס ביותר קלות. במנוע 1250 סמק מרגישים כל טיפת כוח שלוקחים לרכב.

16-07-07 20:00

את זה אני אומר מהשנתיים שהELX שלי הייתה בבעלותי, לא על הרכב שלי כיום.

16-07-07 20:13

צטט:

במקור פורסם על ידי vexler
כן אבל אני חושב שבגלל שהמנוע שלך יותר גדול הוא עומד בעומס המדחס ביותר קלות. במנוע 1250 סמק מרגישים כל טיפת כוח שלוקחים לרכב.

אני חושב שאתה מתחיל להסתבך.

כרגע קיץ ! ואני רואה שאתה גר בפתח תקווה וקשה לי להאמין שאתה נוסע הרבה בלי מזגן.
אז מה שאתה כרגע בודק זה את צריכת הדלק עם! מזגן. אם תעשה את הבדיקה כמו שהסברתי למעלה (אבל זה יקח זמן כתלות בק"מ שאתה נוסע בחודש) ותחזור עם הנתונים יוכלו לתת לך דעה.

מהניסיון שלי המזגן מעלה ב- 10-20% את צריכת הדלק.

עדיין לא כתבת את תוצאות בדיקת 4 הגזים שעשו לרכב שלך במרכזי.

אם אתה כל כך בטוח שיש בעיה אז בפתח תקווה יש לך בסגולה את משה זר הזרקות דלק. לך לשם, שלם על בדיקה ותראה מה דעתם. רק תדאג הפעם להביא את תוצאות הבדיקה לכאן כדי לקבל עוד דעה.

http://www.musach.co.il/details.asp?id=563

16-07-07 23:15

אני מקווה שהשאלה הבאה היא לא על הבדל בין נסיעה בצל או בשמש מלאה או חצי צל ועם רבע חלון פתוח , טרמוסטט על שני שליש קור בהתחלה ואחר כך על חצי....
נו בחייך...צריכת דלק בודקים בלי מזגן . תבדוק את הממוצע ותיתיעץ עניינית עם החברים הנכבדים , סטיות של כמה אחוזים תמיד יהיו בשל תנאי הדרך , ואופן הנהיגה , לחץ אויר , מצב הרוח , שעת הנהיגה ( ערב או צהריים ) , מצב הצמיגים , מצב הרכב (פני טיפול או מיד אחרי ) ,
בקיצור אין טעם להיות פדנטי בסוגיה , תבדוק את הממוצע.

16-07-07 23:24

סע אתה בלי מזגן ב- 8)

:lol:

16-07-07 23:32

אישית אני נוסע עם מזגן ....התכוונתי לנסיעה לצורך הבדיקה בלבד .ליטר יותר או פחות ממש לא מעניין אותי, הרכבים שלי תמיד אבל תמיד במצב של 100% כשירות וכל " שיעול " הכי קל ברכב מקבל טיפול מידי . אופי אי אפשר לשנות...

16-07-07 23:35

ובזכות איתן גם כמה עצות:

- לוודא שלחץ האוויר בצמיגים תקין !

- לבדוק ביצוע טיפולים בזמן, לפי ההוראות. האם הוחלף פילטר אוויר של המנוע בזמן ?

- לבדוק שאין טעינת יתר. יכולה לגרום למזרקי הדלק להישאר פתוחים יותר זמן.

משהו עם הקלץ' ? (שכחתי כבר מה הקשר האפשרי בין קלץ' לא תקין לבין צריכת דלק גבוהה).

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:02.