![]() |
Elx 2002 - בקשת סיוע בבחירת צמיגים
החלטתי להעלות מידה ברכב ולהחליף את הצמיגים לקראת החורף הקרב ובא.
במקום 165/70/14 אני עובר ל 185/65/14. בעצם רק מרחיב מעט את שטח המגע. מבקש המלצות לצמיגים במידה הנ"ל ע"פ הקריטריונים הבאים: 1. בראש ובראשונה - אחיזה. 2. נוחות ושקט בנסיעה. 3. מחיר - עד 1500 ש"ח לרביעיה. כרגע על הפרק: 1. יוקוהמה C-Drive. עדיין לא בדקתי מחירים. 2. Fulda EcoContact - מישהו מכיר אותם בכלל? 3. פתוח להמלצות נוספות. זכורני משרשורו של גדעון, בפורום הקודם, כי קוד העומס והמהירות הנדרש במידה הזו הוא 82H. עד כמה הנתון הזה קריטי/חוקי? אחרי הכל קוד מהירות T עד 190 קמ"ש בהחלט יספק. בתודה, רענן. |
שלי נועלת רביעית C.drive.
אמנם חתך נמוך יותר וסוליה רחבה יותר, אבל העקרון מובן. גם שאני מאכיל אותם קש, הם עומדים במעמסה נהדר. אני מאוד מרוצה מהרכישה. |
גדעון, תודה רבה.
אכן האפשרות של ה-C.Drive עלתה היות וגם ה-HGT של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] נועלת אותם והוא מרוצה מאוד. למרות זאת, הייתי שמח לשמוע המלצות נוספות. רענן. |
מסתבר, ע"פ האתר הישראלי של יוקוהמה, שלא קיים צמיג מהסדרה הנ"ל במידה המבוקשת.
מחיפושים ברשת ראיתי שיש גם Continental Primium Contact, אשר הומלצו מאוד. |
יש לי רכב זהה לשלך שנת 2001 לרכב היו צמיגי westlake חדשים והרכב רעד גם אחרי איזון ב100. החלפתי אותם אחרי חודש לצמיגי dynomaxer HP2 של Kleber. אני חייב לציין המחיר די טוב רביעייה ב1400 שקל. הצמיג מצויין פשוט ככה. הרכב לא רועד לא מפרפר מרחק בלימה מינימלי אחיזה גבוהה והרגשת בטיחות גם במהירות גבוהה. אני ממש נוסע על 120 ומרגיש כמו על 80. אני באמת חייב לציין את הצמיג לטובה. ולפי מיטב הבנתי הוא מצוין גם בגשם ובכביש רטוב.
בהצלחה בבחירה. |
האם החלפת לצמיגים במידה מקורית או לצמיגים ברוחב 185?
בכל מקרה אבדוק קצת על הצמיג הנ"ל, תודה רבה. רענן. |
מבצע
אני יודע שאוטודיפו יצאו במבצע מיום שישי ה12 עד ליום ראשון ה14 הצמיגים ללא מע"מ
מעבר לזה אין לי הבנה בסוגי צמיגים רק שאני יודע שזה יכול לחסוך לך קצת בהוצאות על צמיגים דרך אגב צמיגים תוצארת סין מומלצים כי בכל זאת ידוע שאצלהם העבודה היא קצת חלשה בקטע של איכות |
רענן, הרשה לי לתקן אותך - המידה שאתה זקוק לה היא 185/60/14, ויש את ה-C Drive במידה הנ"ל - התקנתי זוג בפביה (כמה ימים לפני שהושבתה), בעלות של 550 ש"ח - אצל אנטון, ביפו.
אני ממליץ על ה-Conti Premium Contact ועל ה-Yokohama C Drive. ה-Conti אוחזים טוב ביבש ומעולה ברטוב ומאוד שקטים. ה-Conti לא זולים והם גם רכים (ט'רדוור נמוך יותר - שזה לא רע, אבל זה אומר שהם נשחקים מהר יותר) מה-Yokohama. ה-Yokohama אוחזים טוב ביבש והם גם כן שקטים להפליא. קשה להשיג C Drive טריים במידה הזו, נכון לרגע זה - אבל ידוע לי על כך שאמור להגיע משלוח טרי טרי בקרוב מאוד. בהצלחה :) |
מה שנכון נכון. תודה על תשומת הלב.
טעות שלי וטוב שתיקנת אותי אחרת הסיפור הזה היה נגמר בצורה משעשעת. אני מאמין שכבר השבוע, אם אמצא זמן, אקפוץ לבדוק מה קורה עם הנושא בכמה צמיגיות. ואם יהיה מלאי זמין של יוקוהמה אזי ארכוש. מה המחיר הסביר לרביעיה כזו? sinfreda - תודה על ההצעה. |
רענן, אצל אנטון רביעיית Conti תעלה לך כ-1200 ש"ח (מניח שאפשר לרדת מזה - פשוט תתמקח איתו)
ורביעיית Yokohama תעלה כ-1100 ש"ח. תלך על הטרי ביותר מהם. גש לאנטון ולצמיג ישיר - הם הזולים ביותר, ויש להם (בדר"כ) צמיגים טריים (אפילו טריים מאוד). צמיג ישיר עושים עבודה יפה ונקייה יותר מאנטון, אבל אנטון (בדר"כ) מעט יותר זול. נ.ב, במידה ואתה צריך צמיג 185/60/14 לגלגל הרזרבי - צור איתי קשר. |
כנראה שאפנה לצמיג ישיר במהלך השבוע הקרוב.
שאלת תם אחרונה: במידה וישנם גם ה-C.Drive וגם הקונטי במחיר זהה ובאותו תאריך יצור (השערה פרועה) איזה מהם יהיה עדיף? תודה, רענן. |
האמת? קשה להגיד.
ה-Yokohama היו אצלי בדיוק שבועיים, ככה שלא יצא לי יותר מידי לבחון אותם - אבל ממה שכן הרגשתי, הם אחזו מעולה - הזנב הרגיש הרבה פחות נשכני (אבל הם היו חדשים לגמרי לעומת ה-Conti שכבר עברו 20K). ה-Conti הגיעו עם הפביה ואני אהבתי אותם ונהנתי מהם. כמו שציינתי קודם, הם רכים למדי - ואם אתה מתכוון לסוע אגרסיבי - אתה תראה את זה עליהם די מהר. שניהם נחשבים מעולים ברטוב (בעיקר ה-Conti), שניהם שקטים להפליא (ה-Conti מעט יותר). לך על מה שטרי יותר. |
אחלה,
תודה. *עריכה* האם יש צורך לבצע שינויים בכיוון הגלגלים או הפרונט עקב המעבר למידה רחבה יותר? |
רענן, אני לא חושב שיש צורך - אבל שווה לברר.
אני ממליץ על פרונט התחייה, בתחייה, ת"א (ליד בלומפילד) :) |
תודה על ההמלצה.
אני אנסה לברר עם מקור נוסף המתעסק בתחום הפרונט. אולי תהיה לו תשובה וודאית בנושא. רענן. |
תראה רענן, כעקרון לדעתי רצוי פעם בתקופה לגשת למכון פרונט כדי לבדוק שהכל בסדר, ביחוד לאחר החלפת צמיגים. מקסימום לא יהיה צורך לבצע שום דבר, ואתה יוצא בראש שקט. תחשוב על זה כעל טיפול תקופתי שכזה.
ללא קשר, כדאי מאוד לבצע איזון גלגלים ברגע שמחליפים את הצמיגים. את זה כל פאנצ'רמאכר יעשה במקום. |
איזון גלגלים יעשה ע"י הפאנצ'ר מעכר אך כוונתי הייתה לכיוון גלגלים.
לגבי הפרונט, דיברתי עם בעל מכון פרונט שאמר לי שבעקרון לא צריך לשנות כיוונים בעת החלפה לצמיג רחב יותר, אך הציע בכל זאת לבצע כיוון כזה על- מנת לוודא תקינות. רענן. |
בקשת צילום מתוך ספר הרכב
האם למישהו יש יכולת לסרוק או לצלם מסמך (ולהעלות לאתר) המאשר את מידות הצמיגים לרכב הנ"ל?
מחר בבוקר תבוצע ההחלפה ואני מעוניין לאשר את הצמיגים ברשיון מיד לאחר מכן. בתודה, רענן. |
עדכון,
היום הוחלפו הצמיגים ליוקוהמה C-drive. בית העסק שביצע את העבודה היה צמיג ישיר בפ"ת ואני יכול להצביע על שירות טוב ובהשוואה לאנטון המקום מוגדר מבחינתי כסטרילי. עובדים שם ברוגע וביצעו עבודה טובה מאוד. תהליך שינוי המידה היה קליל. קפצתי למכון הרישוי החביב עלי, ניגשתי לבוחן הראשי שפתח ספר, בדק את הצמיג על הרכב, שלח אותי לשלם 30ש"ח ואישרו לי את המידה. חווית הנסיעה על הצמיג החדש מלבבת. בהשוואה לצמיג הקודם הצמיג הזה שקט מאוד ועל-אף שהגדלת המידה הייתה אמורה להשפיעה לרעה על הנוחות והרכות, התקבל רכב רך יותר ונעים יותר לנסיעה. לגבי האחיזה, עוד כ-500 ק"מ אעדכן. אנסה לסרוק את המסמך ממכון הרישוי המאשר את המידות הרלוונטיות לרכב. אולי מישהו אחר יזדקק לו. תודה למי שסייע. רענן. |
תתחדש :)
עוד קצת תווים. |
האם אפשר להשיג את הצמיגים שהוזכרו - קונטיננטל ויוקוהמה גם במידה הסטנדרטית של הפונטו 165/70r14?
|
גדעון אתה יכול לפרט קצת לגבי הצמיגים שמורכבים אצלך ברכב. רעש התנהגות כביש וכדומה.
|
שלי נועלת את אותם הצמיגים (כמובן במידה שונה).
מבחינת רעש נסיעה, מאוד שקטים, מאוד נוחים, למרות הדופן השטוחה. מבחינת אחיזה, קצת מרגיזים, מפני שצריך להתאמץ הרבה כדי להוציא אותם מאיזון :) יצא לי להתנסות איתם על רטוב בגשמים האחרונים. בגדול יצאתי עם הרגשה טובה מאוד ובטחון מלא. הרגישות התגלתה דווקא במעבר ממשטח יבש אל משטח רטוב. אני בטוח שעוד קצת התנסות איתם תעזור ללמוד. שורה תחתונה, אני ממליץ בלב שלם על הצמיגים האלה. יוקוהמה הוכיחו את עצמם עם ה S306 שהיו לי על הפונטו הקודמת והם הוכיחו את עצמם עם הצמיגים האלה על הפונטו הנוכחית. בתור נהג חובב נהיגה ספורטיבית אני חושב שצריך להשקיע כמה שיותר (בהתאם לצרכים כמובן) בצמיגים. זה הקשר היחיד שיש לרכב עם הכביש. בראיה לעתיד, אני בהחלט שוקל להשתדרג אל המידה הרחבה יותר (195/45/15). מה שאומר שה S.drive על הכוונת. |
כמה רשמים מנסיעה קצרה ולוחצת הערב.
1. צמיג שקט מאוד ורך. 2. "קשה להוציא אותו מאיזון" - זה בלשון המעטה. הצמיג אוחז באופן מעולה וזאת על-אף שאינו משופשף עדיין. 3. מחיר - 1160 ש"ח לרביעיה שווה כל שקל. גדעון, כל צמיג עושה בעיות ברגעים הראשונים במעבר מיבש לרטוב. על כל צמיג הנושא משפיע אחרת. לגבי מידה מקורית - כדאי לבדוק ב- tires4u.co.il כרגע איני מול מחשב נורמלי לכן אינני יכול לברר זאת. רענן. |
תתחדש רענן על הצמיגים. כמה שאני רציתי להחליף מידה לפונטו שלי ולהוציא ממנה יותר אבל לצערי זה כבר לא יצא לפועל.
|
גדעון מה המחיר נכון להיום של הצמיגים שכרגע מורכבים אצלך ברכב.
|
בזמנו עלו לי כ-1700 ש"ח אצל אנטון ביפו (בשאר המקומות מעל 2200).
היום אני מעריך שהמחיר יהיה כ 1200-1300 ש"ח. |
צמיגי אנטון
אכן, צמיגי אנטון שביפו הנם, בדרך כלל, הזולים ביותר בארצנו וסוף סוף יש להם גם אתר איטרנט
שכתובתו הנה www.anton-tires.net דרך אגב, בפורום מכוניות "תפוז" ענה היום kompy (שהנו ממכון קומפיוטסט ראשל"צ) לשאלת שינוי מידות צמיגים ב HGT כשלדבריו אין מידה מאושרת. בברכה - רפי לין :) |
צטט:
|
גדעון איך הצמיגים מבחינת איזון אני נוסע על פירלי P6000 והם מאוד רגישים לאיזון זאת אומרת אם הם טיפה לא מאוזנים ישר אתה מרגיש רעידות בהגה.
דרך אגב עברתי למילוי חנקן בצמיג במקום אויר וזה משפר מאוד את נוחות הנסיעה ואין גם איבוד אויר בצמיג והכי חשוב החנקן לא סופח לחות ואז הוא שומר על הצמיג. יש לי מיכל קטן של חנקן במידה ויש תקר או שצריך להוסיף אויר וכדומה. |
צטט:
צטט:
|
גדעון אין שום בעיה עם המידה הנ"ל היא מאושרת. יש לי חבר ששינה את המידה הזאת במשרד הרישוי לא היתה בעיה מיוחדת. המידה 195/45/15 מאושרת על ידי יצרן הרכב.
|
לא משנה מה, אל תתקרבו ל-Dunlop SP2000 SPORT - יש לי כאלה על האיביזה (שאצלי רק מאתמול)
ואני משתגע מכמות הרעש שהם מייצרים :mad: |
גדעון מה ההבדל בין ה S ל C כי ראיתי שבמחיר אין הבדל גדול.
|
ה S.drive מדורגים מעל ה C.drive
|
צטט:
|
נכון לרגע זה קשה לקבל תמונה אמיתית של השינוי בצריכת הדלק. הנסיעות האחרונות אינן מן האופייניות.
אנא העלה את השאלה שוב בעוד שבועיים ואדאג לענות. בכללי: השינוי באחיזה שווה את ההפרש על אף שאינו ברור מהו כרגע. |
האם הצמיגים שהוזכרו כאן קיימים גם במידה הרגילה של הפונטו 165/70/14 ?
1) C.Drive 2) S.Drive 3) continental prem. contact תודה שחר |
צטט:
1. A DRIVE 2. ECO CONTACT וכו'. |
דווקא ה A.drive נחשב טוב מאוד.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:07. |