![]() |
מה מחיר ריאלי לשיפוץ ראש בפונטו ?
שלום לכולם יש לי פונטו s 60 98 והלך לה ראש המנוע :x מה המחיר הראלי לשיפוץ ראש ללא החלפת טיימינג הוא הוחלף לפני חודש וחצי תודה רובי.
|
כשמשפצים ראש מנוע - כדאי להחליף רצועת טיימינג (בכל מקרה מפרקים אותה). העלות של הרצועה פחות מ-100 ש"ח.
לגבי הראש, השיפוץ עצמו של הראש עולה כ-800 ש"ח, אז נגיד 2000 - 2500 ש"ח לראש מנוע כולל כל העבודה מסביב. הכי טוב אבל שתעשה סקר מחירים במוסכים. למה אתה חושב שהלך הראש מנוע? |
רק שיפוץ ? או עבודת הרכבה מלאה במוסך ?
|
אולי תוכל לספר לנו על איך קרה לראש מנוע הלך כמו שאתה טוען ורכב שלך הוא אותה הדגם שלי
זה מתחיל להדאיג אותי.... :( |
הטעות הגדולה היא שלי :evil: לא הלכתי והרכבתי שעון חום מים וביום של השרב הגדול נדלקה לפתע מנורת חום המנוע ואז כבר היה מאוחר מידי, הרכבתי שבוע לפני רדיאטור חדש וחשבתי שהכל היה בסדר אבל עכשיו כשאני חושב על זה ניראה לי שגם המאוורר לא חזק מספיק על מנת לקרר את הרדיאטור של המזגן וגם של הרכב בכל מקרה הרכב עכשיו במוסך ואיך שהוא יוצא אני נוסע ישר להרכיב שעון חום חיצוני וזאת המלצה שאני ממליץ לכל מי שיש לו פונטו שאין לה מד חום תיזכרו טוב ברגע שהמנורה נידלקה אכלתה אותה !!
|
נ.ב ארילו לשאלתך "איך אתה יודע שהלך הראש " הרכב מאבד מים ויש מיונז בפקק מילוי השמן.
|
ראש מנוע
צריך וחובה לאתר ולתקן את הסיבה שבגללה בכלל התחמם מנוע הרכב כדי שזה לא יקרה שוב.
אם המזגן הוא מקורי אז צריך לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו, 1 האיטית ו 2 המהירה. בברכה - רפי לין :) |
היי רפי המזגן הוא של אלכס אורגינל, כפי שכתבתי יש כבר רדיאטור חדש במוסך ביקשתי שישימו טרמוסטט חדש ואני גם יוסיף מאוורר עם עוצמה גבוהה יותר.
|
תגובה
זאת הבעיה היחידה בדגם S שאין מד חום מנוע ושעון טורים !!!
גם לחבר שלי הלך ראש לפני חודש !! אני לא יודע אייך הרכבים שלך מתחממים !!למשל אצלי ביום של השרב הגדול כמו שאמרת קודם המחוג לא עבר את סיבובת ה40 אחוז ! לדעתי כל דגמי S חייבים להתקין ברכבם מד חום מנוע ושעון טורים ואז זה יהיה דגם קלאסי !! א"ד האם אפשר להתקין לוח שעונים של דגם SX או HSD בפונטו מדגם S ??? |
כן, אפשר להתקין לוח שעונים של HSD בפונטו S
|
התקנה מסובכת ? ומה עם שעון הקילומטרז' ?
|
ההתקנה פשוטה . הקילומטר עובד כרגיל ברגע מחברים את הכבל . וגם הנורות .
צריך לקנות יוניט חום שמן לינארי כמו של hsd . והבר השני זה לאתר חוט בצבע כחול דק שיוצא מהמחשב ולמשוך ממנו חוט לכיוון הלוח שעונים ולחבר אותו לפין של הספידומטר ( בדגם S הפין חסר בפלג ) אז כדאי להשיג את הלוח עם לפחות פלג אחד שנוכל לשלוף ממנו את הפין ולהשריש אותו בפלג המקורי . מי שירצה אני מוכן לעזור ... עמית |
תגובה
עמית לוח שעונים של SX וHSD הם אותו הדבר לא ?
|
כן אותו לוח שעונים .
|
כמה אמור לעלות התקנה של שעון חיצוני ?? שעון פנימי רק על העיגול של השעון + התקנה רוצים 500 ש"ח לפני מעמ ניראה לי קצת מוגזם לא ??
אם יש למישהו רעיון או שהוא יודע איפה יש פונטו מושבתת שאפשר לקנות ממנה את השעון הפנימי אני יודה לו או שמישהו יודע איפה אפשר לעשות התקנה של שעון במחיר שפוי תודה רובי. |
לגבי מנורת החום בדגם S יש אי דיוקים רבים , הנה מספר עובדות :
עליתי על כביש 6 מוואדי ערה ואז דלקה לי נורת חם מנוע, עצרתי בצד הדרך וביטלתי את הטרמוסטט , הוא היה תפוס חלקית , בדיקת שמן הראתה שהכל עדיין תקין הוספתי מיים והמשכתי, ואז נדלקה שוב מנורת חום, אמרתי לעצמי זהו זה צריך גרר אני בבעיה, אך הופתעתי המנוע התחממם כי הרדיאטור היה סתום לגמרי , הפעלתי את המאוורר קבוע (יש לי מתג מואר בתא נהג) וכך עם עצירות מדי פעם למלא מיים הגעתי עד אשדוד בצהרי יום חמסין ועם רכב עמוס לארוע משפחתי,ועם מנורת חום דולקת לסירוגין. החזרה בלילה היתה הרבה יותר קלה , למחרת הוחלף רדיאטור וטרמוסטט , ומאז הרכב פנתר אמיתי ללא שום יתחממות ולא היה צורך בשום טיפול נוסף. מסקנה - נורת החום (אני הוספתי גם זמזם) מספיקה אם לנהג יש "רגש" ומודעות למצב רכבו ולתחזוקתו. אצלי לפחות הנורה חסכה נזק לראש המנוע והוצאות מיותרות . יתכן שהסיפור של רובי קרה בגלל עוד סיבות ולו דווקא מנורת האזהרה וצריך להתמקד בעיקר - מה גרם להתחממות וליפתור את הבעיה, רכב עם רדיאטור\ ים נקיים ,טרמסטט תקין, משאבת מיים ורצועות תקינות יוכול לנסוע בביטחון גם עם מנורת חם וללא שעון, ולהפך - רכב עם שעון חם ורדיאטורים סתומים \ טרמוסטט ישן \ משאבת מיים נוזלת ורועשת וכו' זה לא הרכב שהייתי לוקח בו את משפחתי לטיול... |
הרכב כשבוע לפני ההתחממות התחדש ברדיאטור מהקרטון וחודש לפני ההתחממות עשה טיימינג ורצועות מנוע חדשות, משאבת המים ללא שום נזילה, חשוב לציין שהרכב אצלי כחודשיים ויתכן וראש המנוע עבר כבר איזה טראומה אצל הבעלים הקודמים.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:54. |