מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פיאט פונטו ספייס יקרה , באמת שניסיתי אבל כנראה שהספיק לי... (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=19218)

loki2d 05-02-16 02:40

פיאט פונטו ספייס יקרה , באמת שניסיתי אבל כנראה שהספיק לי...

שלום חברים ,
סתם רציתי להביע את תסכולי בעקבות הגילוי של ראש מנוע מספר 2 , לאחר שנעשה ראש מנוע (ועוד דברים על הדרך) במוסך היבואן של פיאט בפעם הקודמת בסכום עתק שהחזיק רק שנתיים פחות או יותר. שמרתי על האוטו מכל משמר ואני נוהג כמו סבתא פולנייה , בודק שמן מים פעם שבוע אבל כנראה שאי אפשר באמת להמנע מכך כשמדובר בפיאט (ועוד 2001). אם מישהו זוכר , לפני שנתיים היה לי פה פוסט ארוך בפורום לפני ובמהלך התיקון של האוטו במוסך. בכל מקרה , באמת שנהניתי מהאוטו והוא חסכוני בטירוף אבל כנראה שהגיע הזמן לשקול מה עושים הלאה.

מה אתם הייתם עושים ? מדובר בפיאט פונטו ספייס 2001 16V ידנית עם 210 אלף קילומטר , לא שווה הרבה כרגע. קיבלתי הצעות לתיקון הראש ב-2000 שקל אבל האמת שאפילו את זה אני לא מעוניין באמת להשקיע באוטו.

אישתי לעתיד כבר התחילה לחפור לי על אוטו חדש (לא חדש מהניילונים אבל לפחות אוטו אחר בתור אוטו ראשי) וכנראה שזה מה שנעשה. כשהצעתי לה פונטו איבו 2010 או משהו בסגנון היא לא הייתה מוכנה לשמוע על כך , עד כדי כך הטראומה.

כרגע האוטו עומד בחנייה , לא ניתן לנסוע אפילו 300 מטר מבלי שיתחמם. אשמח לשמוע את דעתכם.

yair791 05-02-16 07:59

קנה סובארו ,יודאי או טויוטה או כל דבר יפני או קוראהי אחר ואת הפונטו זרוק לכל הרוחות אני בטוח שאם תחלק את כל התיקונים האלה שהוצאת במהלך השנתיים תגלה שזה יותר ממה שהיתה מוסיף על דלק בכל חודש בשביל רכב אחר אמין יותר

punto2004_actual_60 05-02-16 14:28

אני לא מאמין שאני קורא את הפוסט הזה באתר של מועדון פיאט

אני גם בדעה שלא כדאי להשקיע בפונטו 2001 עם מעל 200 אלף ק"מ, אפילו לא שקל, כי המחירון שלה התחיל להיות כבר שלילי.
אבל להשמיץ את פיאט???
ניתן לנצל את זה שהמחירון של פיאט ברצפה ולהתקדם בכיף לדגם כמעט חדש של פיאט.
או באמת ללכת על המבצעים של הקוריאניים ולקנות רכב חדש ב60,000

plats 07-02-16 14:01

מחזק את yair791.

זה לא להשמיץ ולא נעליים.
גם לי ולעוד 3 עוד אנשים קרה בידיוק אותו מקרה, ספייס שטופל כל חייו במוסך *מורשה* בפדנטיות, עבר ראש מנוע ב90 אלף ק"מ, לא התחמם, לא נזל, לא כלום - ולפי חיים במוסך שמשון "למעשה זהו בלאי טבעי של 11 שנים " מוזר מאוד שברכבים יפנים זה לא קורה.
והנה שוב כעבור 40 אלף ק"מ שוב ראש.

זה סיפור שחוזר על עצמו כל הזמן.
ראינו מה זה אמינות
לך תראה במוסך איך הם מחליפים שם ראשים כמו גרעינים, מוכנים כבר על השולחן

davidmzr 07-02-16 19:36

גם אני מחזק את yair791 ו-plats.

בחודשיים וחצי האחרונים ביצעתי 4 שיפוץ ראשים לפיאטים.
אחד מהם הוא 16 שסתומים שנת 2001, שהופסק באמצע עקב מחיר מטורף של רשימת חלקים. שאר השלוש 8 שסתומים 2002,2004 2003, בהם גם חצי אוברול רינגים מיסבים טיימינג ומשאבת מים.
האחרון לפני שבוע ב-2004 8 שסתומים שככלל גם רינגים וכל השאר , ביצענו יאיר ואני.
loki2d המחיר שקיבלת 2000 ש"ח לשיפוץ הראש הוא זול מאוד. לא נראה סביר.
עבור סט אטמים "ויקטור ריינס" לרכב כמו שלך ביקשו לי 700 ש"ח (ואני לא לקוח מזדמן) 250 ש"ח לסט טיימינג, 800 ש"ח החרט. תוסיף לזה שמן, פלגים, מסננים אוויר ושמן, כבר עברת את ה-2000 ש"ח. אז מה העבודה בחינם?.
יחד עם זאת, אני לא יכול להיגמל מאהבתי לפונטו דור ראשון.
אי אפשר לאכול עוגה וגם להשאיר אותה שלמה. מי שרוצה רכב בזול חייב לשאת בהוצאות.
דוד.

s_heny 07-02-16 21:01

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 136773)
בחודשיים וחצי האחרונים ביצעתי 4 שיפוץ ראשים לפיאטים.
אחד מהם הוא 16 שסתומים שנת 2001, שהופסק באמצע עקב מחיר מטורף של רשימת חלקים. שאר השלוש 8 שסתומים 2002,2004 2003, בהם גם חצי אוברול רינגים מיסבים טיימינג ומשאבת מים.
האחרון לפני שבוע ב-2004 8 שסתומים שככלל גם רינגים וכל השאר , ביצענו יאיר ואני.
loki2d המחיר שקיבלת 2000 ש"ח לשיפוץ הראש הוא זול מאוד. לא נראה סביר.
עבור סט אטמים "ויקטור ריינס" לרכב כמו שלך ביקשו לי 700 ש"ח (ואני לא לקוח מזדמן) 250 ש"ח לסט טיימינג, 800 ש"ח החרט. תוסיף לזה שמן, פלגים, מסננים אוויר ושמן, כבר עברת את ה-2000 ש"ח. אז מה העבודה בחינם?.
יחד עם זאת, אני לא יכול להיגמל מאהבתי לפונטו דור ראשון.
דוד.

דוד,

לגבי ההצעה שקיבל הבחור במוסך,

לא כל המוסכים מחליפים את כל הסט אטמים,

אני באופן אישי ביצעתי פעמיים ראש מנוע לפונטו דור ראשון ב1300 שח.

ממה שאני נתקלתי בשביל לחסוך מחליפים את האטם ראש 80 שח וממשיכים להשתמש בכל שאר האטמים בתוספת סיליקון.

אני לא מצדד או טוען שכך צריך להתנהל, אבל אם הלקוח רוצה לחסוך ושאר האטמים במצב סביר יש סיכוי טוב שימשיכו להשתמש בהם.

שמן, פילטר שמן טיימינג + מותחן ונוזל קירור אפשר לסגור באזור 250.

לא בטוח שביקשו מהחרט לבצע גם גומיות שסתומים אולי רק מילוי והשחזה 200שח

בקיצור יש הרבה דרכים לחסוך השאלה לכמה זמן רוצים להשאיר את הרכב וכמה איכותית תהיה העבודה.

אף אחד לא יעבוד בחינם זה בטוח!

yair791 07-02-16 21:52

הטימינג בפונטו ספייס זה לא דבר זול כלל בניגוד לדור ראשון בו הוא מאוד זול
ביצוע מילוי וישור זה רק עבודה חלקית ותמיד מומלץ לעשות בדיקת לחץ כדי לשלול סדק בראש
אבל כל אחד יעשה מה שמתאים לו וישא בתוצאות:)

yair791 07-02-16 21:54

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 136773)
אני לא יכול להיגמל מאהבתי לפונטו דור ראשון.
דוד.

דויד אם אני נותן לך שתי רכבים לבחירה שאחד הוא פיאט פונטו דור ראשון 75S והשני זה מאזדה 121 אני בטוח שתוכל להיגמל מההרגל המגונה הזה שניקרא פונטו דור ראשון;)

loki2d 08-02-16 05:26

דוד , אני לא מדבר באוויר.
הצעה ממוסך מורשה פיאט בעכו - 3000 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 1 - 2500 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 2 - 2200 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 3 - 2000 שקל.

אין צורך לבצע טיימינג מכיוון שנעשה טיימינג בראש מנוע הקודם שנעשה לפני פחות משנתיים (וגם הוחלפה משאבת מים על הדרך).
מה שנאמר לי בהצעה שיעשה הוא פירוק הראש , שליחתו לחרט ושיפוץ, הרכבה מחדש , פירוק רדיאטור בדיקתו וניקוי , החלפת שמן ופילטר שמן (וגם פלאגים יכול להיות אבל באמת שאת זה אני כבר לא זוכר).

בכל מקרה , האוטו כרגע יושב בחנייה עד שאני אחליט מה לעשות איתו. לבינתיים החלטנו לקנות אוטו אחר שישמש כאוטו ראשי כי על הפיאט הזו כבר אי אפשר לסמוך.
יכול להיות שמחר או מחרתיים אבצע סבב טלפונים נרחב לכל מוסך באזור עד שאקבל הצעה זולה יותר ולשם אגרור אותו (בכל מקרה מגיעה לי גרירה חינם מהביטוח).

davidmzr 08-02-16 10:49

loki2d לא התכוונתי חלילה שאתה מדבר באוויר.
אלא למכונאים שמוכנים לעשות חצי עבודה. בד"כ גם האחריות שלהם רופפת.
קח בחשבון שאלה לא מחירים סופיים, יש דברים נוספים שמתגלים לאחר הפירוק.
אני תוהה אם המחירים כוללים מע"מ.
s_heny אתה מדבר על פונטו דור ראשון מלפני שנתיים (זכור לי שכבר כתבת את זה בפורום). בספייס 16 שסתומים יש שני ראשים, האחד הוא ראש השסתומים והשני הקמשפטים. אין מצב שתקנה שמן, פילטר שמן טיימינג + מותחן ונוזל קירור באזור 250 לספייס 16 שסתומים.
"לא בטוח שייבקשו מהחרט לבצע גם גומיות שסתומים אולי רק מילוי והשחזה 200 ש"ח"
מה ?. זה אחד הדברים החשובים בשיפוץ ראש, בפרט כאשר המנוע התחמם.
עברו הימים בהם אפשר היה לבצע מילוי והשחזה ב-200 ש"ח.
דוד.

plats 08-02-16 11:54

צטט:

במקור פורסם על ידי loki2d (הודעה 136779)
דוד , אני לא מדבר באוויר.
הצעה ממוסך מורשה פיאט בעכו - 3000 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 1 - 2500 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 2 - 2200 שקל.
הצעה ממוסך כללי מספר 3 - 2000 שקל.

אין צורך לבצע טיימינג מכיוון שנעשה טיימינג בראש מנוע הקודם שנעשה לפני פחות משנתיים (וגם הוחלפה משאבת מים על הדרך).
מה שנאמר לי בהצעה שיעשה הוא פירוק הראש , שליחתו לחרט ושיפוץ, הרכבה מחדש , פירוק רדיאטור בדיקתו וניקוי , החלפת שמן ופילטר שמן (וגם פלאגים יכול להיות אבל באמת שאת זה אני כבר לא זוכר).

בכל מקרה , האוטו כרגע יושב בחנייה עד שאני אחליט מה לעשות איתו. לבינתיים החלטנו לקנות אוטו אחר שישמש כאוטו ראשי כי על הפיאט הזו כבר אי אפשר לסמוך.
יכול להיות שמחר או מחרתיים אבצע סבב טלפונים נרחב לכל מוסך באזור עד שאקבל הצעה זולה יותר ולשם אגרור אותו (בכל מקרה מגיעה לי גרירה חינם מהביטוח).

תשמע, מדובר באמת במחירים יחסית זולים, אבל יכולים תמיד להתגלות עוד דברים בפירוק.

ראה הודעה פרטית.

loki2d 09-02-16 05:26

המחיר במורשה יבואן כולל מע"מ , המחירים במוסכים הכלליים לא. וכמובן שתמיד יכולים לגלות דברים חדשים אחרי שמפרקים את הראש ונוברים בתוככי האוטו כמו שקרה לי בפעם הקודמת שעשיתי ראש מנוע. ההצעה התחילה מ-3.5 אלף כמדומני והתחילה לעלות עד שהסיפור נסגר על 6 אלף (לאחר הרבה עצבים שלי).

דוד , מה שאמרת על המנוע מאוד מעניין. מדוע ? כשהתלבטתי ב-2010 איזו פונטו לקנות , זו עם המנוע הפשוט 8 שסתומים 60 כוח סוס או ה-16 שסתומים היותר חזק עם 80 כוח סוס וכביכול גם קצת יותר מסובך לטיפול החלטתי לבסוף ללכת על הגרסה החזקה מפני שאמרתי לעצמי שהמנוע החלש ירגיש לי עצל מדי (למרות שאני נהג מאוד מאוד רגוע). אתמול עשיתי סבב טלפונים למוסכים פה בצפון וקיבלתי תשובה מחלק מהמוסכים שהם לא מטפלים במנוע הזה אלא רק במנוע הפשוט יותר. הייתי צוחק אם היה לי כוח.

בכל מקרה .... קיבלתי הצעה ממוסך בירכא לתקן את הראש ב-1500 שקל למרות שאני לא בטוח שהוא הבין אותי בטלפון שזה מנוע ה-16V. ומי יודע אם זה באמת יסגר ב-1500 שקל או שהוא יחליט להוסיף עוד כמה מתנות על הדרך. עדיין מתלבט מה לעשות.

yair791 09-02-16 06:46

זרוק לברזל או לפרוקיה ותחזיר את הרשיונות

draui 09-02-16 13:17

לא חושב שצריך להכליל את כל הספייס במחלה הזאת.
הפונטו ספייס שלי עברה 225K ק"מ עם הרבה מוסך שמשון...
התחממה 3 פעמים, אך מעולם לא היה צורך להתעסק בראש מנוע כזה או אחר.
(כל פעם היה צריך לפתור את בעיית ההתחממות נקודתית + 300 ש"ח על בדיקת ראש מנוע)
בסוף אגיע לסכום של ראש מנוע רק מהבדיקות האלה :)

לדעתי - ברגע שילך ראש המנוע - זה "הסימן" להחליף רכב...
הרכב לא שווה הרבה, אז השיקול צריך להיות אם למכור אותו כמו שהוא או לתקן ולמכור...

davidmzr 09-02-16 19:23

draui, ואם לשקול למכור אותו כמו שהוא, האם אתה יודע בערך כמה מקבלים ?, לא כמה מבקשים.
לא אכתוב בכמה, כדי לא להדהים אותך. :)
דוד.

draui 09-02-16 23:10

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 136796)
draui, ואם לשקול למכור אותו כמו שהוא, האם אתה יודע בערך כמה מקבלים ?, לא כמה מבקשים.
לא אכתוב בכמה, כדי לא להדהים אותך. :)
דוד.

אם זו התגובה שלך, אז זה הופך את שיקול הכדאיות לאפילו פשוט יותר :)

הערכה שלי בלבד (ספייס 2001 16V) -
מכירה פרטית
רכב תקין: 4-5 אלף.
רכב בלי ראש מנוע: 1-2 אלף.
מכירה לפירוקיה
רכב תקין: 800 ש"ח.
רכב בלי ראש מנוע: 500 ש"ח.

davidmzr 10-02-16 09:53

יפה. מצטער שחשבתי שאתה לא בכיוון. :)
חוץ מזה, עומד אצלי רכב כזה לחלקים. בשל הצורך לפנות מקום בחצר, פניתי לכמה פירוקיות. אף אחת לא רצתה לשמוע מזה. הרכב מניע ומעשן.
בחור אחד מקרספורום צלצל אליי והציע לקנות ב-30 ש"ח ראי צד. סירבתי.
דוד.

draui 10-02-16 11:17

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 136803)
יפה. מצטער שחשבתי שאתה לא בכיוון. :)
חוץ מזה, עומד אצלי רכב כזה לחלקים. בשל הצורך לפנות מקום בחצר, פניתי לכמה פירוקיות. אף אחת לא רצתה לשמוע מזה. הרכב מניע ומעשן.
בחור אחד מקרספורום צלצל אליי והציע לקנות ב-30 ש"ח ראי צד. סירבתי.
דוד.

נסה אולי את י.ב כפיר חלפים בע"מ ב-פ"ת. (לפי איך שהמקום נראה עושה רושם שהם קונים הכל)

חיפשתי ראי צד ידני מקורי לפני כמה חודשים בפירוקיות, כולם רצו 150 ש"ח (ומעלה...)
אחרי התמקחות קניתי ב-100 ש"ח.

davidmzr 10-02-16 13:57

תודה draui.
להצעתך צלצלתי ל-י.ב כפיר חלפים בע"מ ב-פ"ת, הוא לא רוצה לקנות.
גם כאשר אמרתי לו שישלח גרר וייקח בחינם, לא הסכים. אם היה מסכים בחינם, הייתי כבר ממציא איזה סיפור שלא יבוא.
לא התכווצתי לתת בחינם. :)
דוד.

draui 10-02-16 16:31

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 136808)
תודה draui.
להצעתך צלצלתי ל-י.ב כפיר חלפים בע"מ ב-פ"ת, הוא לא רוצה לקנות.
גם כאשר אמרתי לו שישלח גרר וייקח בחינם, לא הסכים. אם היה מסכים בחינם, הייתי כבר ממציא איזה סיפור שלא יבוא.
לא התכווצתי לתת בחינם. :)
דוד.

צר לי. :(
(חסר בפורום איזה פיצ'ר של לייקים לתגובות...)

loki2d 07-05-16 07:00

חברים , אני מוכר את האוטו במחיר מצחיק. ראו פרטים נוספים בפורום מכירה. אם יש פה איזה מוסכניק שיודע לעשות ראש מנוע לבד יכול להרוויח אוטו במחיר מגוחך.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:46.