![]() |
מנוע פונטו ספייס אוט׳ 16 שסט
אז ככה האוטו נכבה לי מטר לפני שהגעתי הביתה כשהגעתי שוב יצא מלא עשן לבן וכיביתי ישר את האוטו .
פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן. הבנתי שיש בעיה בראש והמעברים נפרצו. הכנסתי את האוטו למוסך ואמרתי לו את הבעיה וקבענו על מחיר לראש מנוע . עכשמו פורק הראש ושופץ ואז נאמר לי שצריך לעשות גם רינגים ולאגרים עכשיו אינני סומך כל כך על אבחנתו של בעל המקצוע הזה... שאחרי שהוא שיפץ את הראש הוא החליט שגם הרינגים הלכו דבר שלא נאמר לי מההתחלה. ( לא הייתי מתעסק בכלל במנוע הזה אם הייתי יודע כמה שיפוץ הוא צריך) עכשיו לשאלתי איך אני יכול לאמת את דבריו ולדעת אם זה יותר מראש או שהוא מנסה להוציא עוד כמה ג׳ובות..?? בינתיים הוחלט לא להמשיך טיפול והאוטו עומד אצלו עד להחלטה שלי למה לעשות .. הוא נתן לי אפשרות להביא מנוע אחר והוא ירכיב לי אותו והוא לא יגבה על הראש מה אתם הייתם עושים? |
לא נראה לי שגם הרינגים הלכו.
כאשר הולך רינג, המנוע לא יעביר מים לשמן, אלא יעשן באגזוז. נראה שיש סדק בראש, שהרי כתבת "פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן".האם הראש עבר בדיקת לחץ ושיפוץ אצל חרט ?. דוד. |
צטט:
|
נסה להזיז את הבוכנות בתוך הצילינדרים מצד לצד תראה אם קיים שם חופש גדול של הבוכנה ואם היא ממש רוקדת. אם כן אז טבעות הבוכנה נחוצות החלפה.לגבי הלאגרים זה הכסף הקטן בכל הסיפור ןמחליפים אותם על הדרך.
|
3 צירוף קובץ(ים)
ניסיתי לשחק עם כל הבוכנות אין חופש . עכשיו הוא אמר לי שהוא הביא את החרט והוא אמר לו שהבוכנה הרביעית תפוסה בגלל שהאוטו התחמם יותר מידי .הוא גם אמר שהוא חיבר מכשיר מיוחד כדי לעלות על הבעיה. צילמתי תמונות אולי אתם תבינו מזה משהו של הבלוק מלמעלה
|
אם היא תפוסה שיראה לך בסיבוב ידני של גל הארכובה.
|
מה אני אמור לראות? שהשלוש בוכנות האחרות עולות ויורדות ואחת תקועה? האם גלגל הארכובה יסתובב אם בוכנה אחת תפוסה?
|
אם היא תפוסה שום בוכנה לא תזוז..כל הבוכנות על אותו גל ארכובה. מה שכן אצה יכול לראות אם הצילינדר הזה שרוט וחרוץ ביחס לשאר.
|
לא ראיתי הבדלים כל כך בין הבוכנות כולן נראות אותו הדבר לגבי סיבוב גל הארכובה כמה כח צריך להפעיל כדי לסובב אותו? האם הוא אמור לעלות ולרדת בחופשיות לאחר שהשמן התערבב במים ועכשיו יש שם כמו חלודה כזו
|
1 צירוף קובץ(ים)
עוד תמונה שאולי תעזור יותר לראות את כל הבלוק..
ואם האוטו הניע אבל יצא מלא עשן לבן .. אז איך אוטו יניע אם בוכנה תפוסה יכול להיות מצב כזה? |
לפי התמונה אין ספק שלצילינדר מס' 4 חדרו מים. מים אינם יכולים לחדור דרך בוכנה תפוסה, אלא רק דרך הראש.
לצערי אני חייב לכתוב שדברי המוסכניק הם "סיפורי פוגי". שנים רבות אני במקצוע ומעולם לא שמעתי או ראיתי (פשוט לא קיים) מכשיר מיוחד שאתו אפשר לעלות על הבעיה המסופרת. בולשיט הסיפור על הזמנת החרט. שהרי מה הקשר לחרט ולבוכנות ?. צלם את הראש "המשופץ" מכמה צדדים ואם אפשר גם את אטם הראש. כל ההתנהלות של המוסך הזויה. מי שולח ראש לשיפוץ ורק לאחר מכן רואה שבוכנה תפוסה ?. משהו כאן לא מריח טוב. דוד. |
הראש רק מחר יחזור מהחרט ..כשהוא יחזיר אני יצלם ויעלה.
גם לי משהו הריח לא טוב לכן פניתי ליעוץ מהפורום ,אני הפסקתי את העבודה ואמרתי לו שיחזיר את הראש ואני לוקח את האוטו . השאלה לאיפה אני פונה מכאן האפשרויות העומדות בפניי הן למכור ככה ב2500 3000 להפסיד את מה שהשקעתי עד כה בתיקון. או לנסות להציל את המצב לגרור (כרגע אין ביטוח רק טסט לאוטו) ולהמר שוב על מוסך אחר שאולי יתן את אותה הדיאגנוזה. אשמח אם מישהו יבהיר לי תנקודה האם מנוע יניע עם בוכנה תפוסה ? |
הרכב לא יניע עם בוכנה תפוסה. אך מה שאנשים מנסים להגיד לך זה שיתכן והבוכנה אינה תפוסה אלא המוסכניק מנסה לגזור עליך קופון.
|
ולצערי אף אחד לא יקנה ממך רכב במצב לא ידוע ב2500. תוריד הרבה.
אני עם רכב מטופל פיקס רק בחלפים מקוריים ואנשים מציעים לי 4000, חיים בסרט אבל זה המצב. |
יש לי 2 הצעות ל2500 האוטו שלי אוט עם המנוע החזק יותר אולי בגלל זה
|
זה מצב מאוד משונה שבו יש בוכנה אחת תפוסה והמנוע מיסתובב כל 4 הבוכנות מחוברות עם טלטלים לגל הארכובה ככה שאם אחת תפוסה אז שום דבר לא יזוז
אין צורך לכוח גדול כלל בכדי לסובב את גל הארכובה במצב בו המנוע נמצא כרגע כלומר ללא ראש מורכב ואם יש קושי אז זה סימן שמשהוא לא כשורה ויכול להיות כתוצעה מההיתחממות שהרכב עבר אין סיבה בדרך כלל לעשות רינגים כאשר מורידם ראש כי לא מדובר ברכב ישן ואין חופש בבוכנות כמובן שעוד דרך זה להביא את כל הבוכנות למצב שהם כולם באותו הגובה ולמזוג סולר פנימה ולהמתין לילה ולראות אם היה שינוי ביום שלמוחורת בגובה הנוזל |
את גלגל הארכובה אני מסובב ביד ?ואיפה הוא בדיוק נמצא ? לא סומך על המוסכניק רוצה לראות בעין לבד בלי עזרתו רוצה לבוא מוכן שלא יהיה לו מקום לחרטוטים
|
סובב את הקראנקשאפט. הגלגל התחתון מצד שמאל כאשר אתה מסתכל על המנוע מבחוץ. ליד משאבת המים
|
בקש מהמוסכניק שיסובב לך את גל הארכובה ואם קיימת בעיה אתה תבחין מייד.
|
אני כבר לא מבקש ממנו כלום רק שיחזיר את הראש ואוציא משם את האוטו.
הראש עוד לא חזר לכן לא העלתי תמונות . תוכלו לקוון אותי איך אני מסובב אותו? כשהייתי היום ראיתי 2 גלגלי שיניים שם את העליון לא הצלחתי לסובב לא הפעלתי יותר מידי כח אבל עדיין לא הסתובב. לתחתון(קראנקשאפט) לא הגעתי וגם לא כזה קל להגיע אליו עם היד .איך אני מגיע לקראנקשאפט ומסובב אותו |
על הקראנקשאפט יש סנסור שחור.
אם תצלם תמונה נוכל לסמן לך אותו. |
שיחזיר את הראש ?.
לא צריך להרכיב את הראש. גרור את הרכב תמורת 150 ש"ח והחנה אותו ליד ביתך. כך תהיה פחות לחוץ ותוכל להחליט מה הלאה. למה להמשיך ולשלם גם הרכבה ?. מוזר ש-4 ימים הראש עדיין אצל החרט. העבודה של החרט כולל בדיקת לחץ, לא עוברת את ה-3 שעות. במקומך הייתי שואל אותו היכן נימצא הראש והייתי נוסע אליו לשמוע מה קורה. ללא ידיעת המוסכניק. כאמור לא כדאי להרכיב את הראש חזרה ולא בטוח שהמוסכניק יסכים. אפילו אם כן הרכב עלול לא להניע ועוד מיני בעיות. אתה יכול לגרור את הרכב ולאחר מכן לקחת את הראש. דוד. |
התכוונתי שיחסיר את הראש מהחרט לא כשהוא מחסיר אותו למקום . אין בכוונתי להוסיף עוד שקל על משהו שהוע עשה אולי גם אדרוש החזר
את מיקומו של הקראנקשאפט הבנתי רק לא הבנתי איך אני מסובב אותו? לפי מה שקראתי קצת באינטרנט עם ראצט ובוקסה 13 זה נכון? |
כן
|
עדכון...
היום הלכתי לקחת את האוטו והראש לא חזר עוד...(הסיבה שהוא לא הביא את הראש היא כי צריך לשלם לחרט על השיפוץ ..) התווכחתי איתו והוא רצה כסף על הראש שהוא שיפץ מפה לשם הגענו להסדר שהוא יעשה את הרינגים ואני יוסיף עוד 400 שקל על המחיר שסגרנו על הראש . את המשך הכסף הוא יראה כשהעבודה תגמר ורק כשהאוטו יהיה תקין. לגביי הרינגים והבוכנה התפוסה . הוא אמר לי שהבוכנות זזות אבל שהחרט שם נוזל מיוחד (לא סולר) וראה שהנוזל עובר בבוכנה הרביעית . לא יודע כמה מזה חרטוט אבל בכל מקרה 400 שקל כדי שיעשו לי רינגים ויתנו לי אחריות על המנוע והאוטו יסע זה מספק אותי . אני יעקוב אחריו שהוא באמת עושה רינגים ולא סתם אומר. תמונות של הראש המשופץ אני יצלם כשהוא יביא אותו יום ראשון |
4 צירוף קובץ(ים)
בלוק נראה בסדר ;)
השתמשת במים רגילים? :D רק הרינגים זה 300~ ש"ח + עבודה נירה חירטוט... :wink: |
המחיר הושג לאחר הרבה ויכוחים ביני לבינו הוא דרש הרבה יותר אבל זה בעייה שלו שהוא לא בדק את זה לפניי שהוא שלח לחרט את הראש.
מהצד שלי לא השתלם לעשות את ההרכבה של הראש וגרירה של האוטו במקום אחר כי הייתי יוצא בנזק גדול יותר וחוסר אחריות מצד זה שהיה מרכיב את הראש שהוא לא שיפץ. מהצד שלי זה מצויין שיעשה את הרינגים גם ראש שקט שאם באמת קרה משהו אז זה יסודר ואם לא זה לא רע, וגם ינקה את כל הבוצה של השמן כי משכתי קצת בטיפול האחרון בערך עוד 3000 ק"מ יותר, והשמן היה בן שנה וחצי שנתיים(לא עושה הרבה קמ בשנה ) . ויש עוד איזה פלאנצ מים שצריך להחליף ואת הפקקים . משאבת מים הבאתי לו חדשה שיחליף גם אותה לגביי חגורת הטיימינג הוחלפה לפני 30000 אז אפשרי להשאר איתה לגביי השאלה על המים השתמשתי תמיד בנוזל קירור של פיאט בפחיות אבל לפני חצי שנה היה לי בעייה עם הטרמוסטט ופיצצתי 2 רדיאטורים עד שעליתי על הבעיה מאז השתמשתי במים רגילים . היו לי בעיות התחממות בכמה חודשים האחרונים שזלזלתי בהם ולכן הגעתי למצב הזה . הייתי ממלא כל שבוע בערך מים ולכן התחלתי להשתמש במיי ברז |
צטט:
לגבי בעית הטרמוסטט שפיצץ לך 2 רדיאטורים אינך צודק כי הטרמוסטט לא אשם אלה הראש היה אשם מההתחלה כי הוא העביר קומפרסיה למים והרס אותם זה רק ענין של מזל שהרדיאטור השלישי החזיק כניראה בגלל המים הרגילים שיצרו חלודה שסתמה את המעבר באופן חלקי עד שזה החליט למסור את נישמתו לבורא |
צטט:
|
יכול להיות שאתם צודקים אבל הרדיאטור אחרי החלפת הטרמוסטט לא התפוצץ שוב ועדיין שלם אחרי שנה פלוס
|
עדכון .. אז הורכב הראש ועשו רינגים עכשיו הכל הורכב.
הבעייה היא ש3 בוכנות עובדות הבוכנה הרביעית (גם בקוייל היא מס 4) לא עובדת ואין ניצוץ בכלל גם ביציאה מהקוייל וגם בכבל הצתה שמגיע לפלאג . המוסכניק החליף קוייל בחדש ועדיין ב4 אין ניצוץ הוחלף עוד אחד ואותה הבעייה . מאיפה אתם חושבים התקלה? |
אם זכור לי בפונטו הזו יש 2 סלילים אחד לצילינדרים 1,4 והשני לצילינדרים 2,3
אם אין ניצוץ ב4 כתוצעה מבעיה בכויל אז סביר להניח שלא יהיה גם ב1 אם החלפה של הכויל לא פתרה הבעיה היא שכניראה הכויל לא מקבל מטח ואם כן מקבל מטח אז הוא כניראה לא בודק נכון או שיש נתק בחוט הצתה |
2 שאלות..
אם 3 מצתים מקבלים ניצוץ איך יכול להיות נתק בחוטים שמתחברים לקוייל ? הרי יש שם 3 חוטים שנותנים מתח לכל ה4 חוטי הצתה ואין חוט לכל אחד ... שאלה שנייה אמרת שאם הקוייל כן מקבל מתח אולי הוא לא בודק נכון אז אם החלפתי אותו החדש לא אמור כן לקרוא נכון לפי דברי המוסכניק לא יוצא בכלל ניצוץ מהחיבור הרביעי בקוייל עצמו . אז אם זה לא קוייל האם זה מחשב? לפני שהלך הראש מנוע לא הייתה לי בעייה של חשמל וכל הבוכנות עבדו יכול להיות שמשהו פשוט לא חובר בדרך בזמן הרכבת הראש? |
צטט:
בנוסף לזה כל זוג צילינדרים כמו שציינתי קודם מקבלים באותו זמן את הניצוץ כלומר 1,4 ו2,3 מקבלים באותו זמן כאשר אחד מהם יורה ומצית את התערובת בהתאם לסדר הפעולה של המנוע 1-3-4-2 יתכן ויש בעיה במחשב או בקנוקטור של הקוייל או בעיה אחרת אתה ראית שאין ניצוץ או שאתה מסתמך על דברי המוסכניק ? המוסכניק "שהזמין חרט לבדוק אם בוכנה תפוסה". משהוא כאן ממש אבל ממש מתחיל להריח לא טוב. ועוד שאלה אחרונה כמה זמן הרכב במוסך? |
אז ככה האוטו כבר חודש וחצי אצלו .
לקח חודש רק להביא את הראש מהחרט... (אחלה מוסך ... אבל לומדים מטעויות) כרגע אני רק רוצה למזער נזקים ... אני לוקח את האוטו לחשמלאי שלי שיבדוק כי ה"מוסכניק" לא עולה על הבעייה וכבר אין לי סבלנות וכח לרדוף אחריו. גם זמן שווה כסף. יכשיו לגבי הניצוץ מהכבל הצתה נבדק נותק לידי החוט הצתה הוא הוצא מהפלג של הבוכנה שלא עובדת ולא היה ניצוץ. גם את החלפת 2 הקויילים נעשה לידי וגם ראיתי שלא עוזר. האם חיבור למחשב רכב יעלה על הבעייה? שכחתי לציין שיש לי בעייה בשלט של האזעקה ואין לי את המפתח של האזעקה לכן המוסכניק ניתק את הקונקטור שמתחבר למוח של האזעקה (אזעקה מקורית של האוטו) האם יכול להיות קשר בין הבעיה שלי לאזעקה? |
מישהו.... עדיין לא עלו על הבעייה .
|
האם אתה יכול לתאר, כיצד בדקו שאין ניצוץ ?. איזה פלג הכניסו לכבל כדי לבדוק ?.
האם הרכיבו פלגים חדשים ?. לא הגיוני שבפלג מס' 1 יש ניצוץ וברביעי אין. דוד. |
חשמלאי הגיע ובדק הוא בדק עם פלאג שלו ורק ב4 אין ניצוץ.... לדעתו לאחר שהתייעץ עם מכונאי שעובד בפיאט זה בעייה בטיימינג . לפי דבריו בלי מכשיר מיוחד אי אפשר לעשות איימינג בפונטו 16 שס . לפי מי שעשה את הראש לא הורגב הטיימינג עם מכשיר מהסוג הזה ...
האם פה הבעייה ? |
1 צירוף קובץ(ים)
יש משהו במה שאמר החשמלאי. וכך נראה המכשיר שהזמנתי בזמנו מאיביי.
אם הטיימינג לא במקום, או חיישן הקאמשפט עייף, זה משבש את קריאת המחשב שמתזמן את זמן ההזרקה והניצוץ. לא מבין לאיזה מוסך הגעת שלא מבצע בדיקת מחשב, וצריך שהחרט יבוא יבדוק ויגיד לו, אם יש בוכנה תפוסה. קורה שבעלי מקצוע טועים, אבל כאן זה מעל ומעבר... דוד. |
עזוב אני לא רוצה להכנס לזה ... אני לא יודע איך יש להם רישיון להפעיל מוסך... תאמין לי שכבר אחרי שהוא פירק את הראש לא רציתי שימשיך לעבוד ולא האמנתי לחצי מילה שלו . אבל הוא החזיק אותי בידיים שלו כי גם אם הייתי לוקח את האוטו ומשלם על שיפוץ הראש לחרט הייתי משלם כבר מחיר מלא ולא מקבל אוטו מורכב .
היום אני מבין שהיה יותר זול ללכת בדרך הראשונה אבל מטעויות לומדים. מחר צריך לבוא מכונאי אחר (עובד בפיאט) האוטו כרגע מחוץ למוסך ההוא . מקווה שיפתור לי את הבעייה (המכונאי שיבוא מחר עשה לי טיימינג באוטו הזה לפני שנה וחצי אז עליו אני סומך) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:43. |