![]() |
נורת הזרקת דלק נדלקת
שלום.
בפונטו שלי (דור 1 - שנת 97) נדלקה היום נורת הזרקת הדלק והרכב התחיל להשתנק והורגשה ירידה גדולה בסחיבה. ברגע שזה קרה (אשתי נוהגת בו כרגע...) הוא הושאר בצד הדרך. השאלה שלי - מה זה יכול להיות (אני חושב שזה פילטר דלק, מה עוד זה יכול להיות)? והאם ניתן ליסוע במצב כזה למוסך או שצריך לגרור את הרכב... תודה לעונים! |
עדכון קצר.
עכשיו חזרתי מסיבוב די ארוך על הרכב. לפני שהנעתי (לא יודע אם זה קשור) שיחקתי קצת עם הפלאגים (חשבתי שאולי זה קשור איכשהו למערכת ההצתה אז בדקתי שכל הפלאגים מחוברים כמו שצריך). הנעתי, עשיתי סיבוב של כ-10 דקות ולא קרה שום דבר חריג. יש רעיונות מה זה יכל היה להיות? |
זה יכול להיות הרבה דברים.
אצלי זה עבר אחרי ניקוי של בית המצערת. |
אוקי. האם אפשר לסוע עם זה למוסך או שצריך לגרור (במידה שזה חוזר שוב)?
|
אף אחד לא יודע אם אפשר לסוע ככה למוסך או שצריך לגרור? האם זה לא חד משמעי? אם לא, באיזה מצב כן ובאיזה מצב לא?
|
לדעתי, האבחנה שלך קרובה לאמת.
אם אתה לאחר מנוחה מצליח לנסוע ושוב זה קורה, זה מצביע לכיוון פילטר דלק סתום. אבל לא רק. אם המוסך באותה העיר, אתה יכול לנסוע למוסך. דוד. |
אוקי. תודה רבה!
בהנחה שזה באמת פילטר דלק, מה העלות המשוערת של זה? |
כ-50 ש"ח הפילטר, והעבודה של 10 דקות, כמה שמתחשק למוסכניק. :)
דוד. |
טוב, הולכים לשחוט אותי כנראה...
מישהו יכול להמליץ על מקום נורמאלי באזור חיפה? לא חייב להיות מורשה. עד עכשיו טיפלתי במוסך עדי בחדרה (מורשה) אבל הרכב הזה כבר לא שווה את ההשקעה וגם ככה הולך למות... אשמח מאוד לקבל המלצה למוסך כלשהו באזור חיפה. תודה מראש! |
השבוע התארגנו כמה חברים על רכישת חלפים קבוצתית.
קניתי פילטר דלק לפונטו דור ראשון תוצרת MOTOLINE ב-20 ש"ח. דוד, מכיר את החברה? שווה משהו? ב-20 שקל אמרתי שקודם נזמין ואח"כ נברר :D |
חברים, אני צריך עזרה די בדחיפות...
בקצרה, אחרי נסיעה של בערך 15 דקות נדלקת אצלי בפונטו נורת הזרקת הדלק והרכב לא סוחב. לאחר התחברות למחשב הרכב הוחלף יוניט, אך זה לא עזר (הבעיה נשארה). נבדק ניצוץ במצב שהנורה דולקת ונמצאו שני פלאגים ללא ניצוץ. הוחלף כויל, אך הבעיה עדיין נשארה. אין ניצוץ משמע ניתוק חשמלי (לא קשור לפילטר דלק למיטב ידיעתי). מה לעזאזל יכולה להיות הבעיה? אני מתוסכל, המוסך גם (לא חוזר אליו כי נראה לא מקצועי בעליל) והכי מתוסכלת אישתי שבחודש 8 להריון וצריכה כבר יום שלישי לבלות במוסכים ולהתקע עם רכב בכל מיני מקומות בעיר... בבקשה כל עזרה תתקבל בברכה. סוג הבעיה, המלצה על מוסך נורמלי באזור חיפה, המלצה איך להרגיע אשה לפני לידה :) תודה מראש! |
קיבלת בפרטי,בהצלחה.
|
לא זוכר מי כתב לי בפורום לא מזמן את הדברים הבאים: :)
נ.ב דוד, זה לא תורם אם לא משתפים את הסיבה\פתרון לבעיה, הייתה תקלה ו... פתרנו. זה כמו לראות סרט ולהפסיק לצפות לקראת הסוף, אין מוסר השכל, אין תובנות. |
דוד, ממש לא פתרנו. ההיפך הוא הנכון... קרא בבקשה את ההודעה הקודמת שלי. אשמח מאוד מאוד לעזרה!!!!
|
אולי הפלאגים בעצמם פגומים, האם החלפתם בין הפלאגים כדי לבדוק זאת?
כנ"ל לגבי חוטי ההצתה. |
התקלה
איזה יוניט הוחלף?.
איזה מוסך והיכן בדק התקלה והאם הוא נעזר במחשב/סורק איבחון תקלות?. בברכה - רפי לין |
דוד, רק הפנתי את הבחור למוסך,אם זה היה סוגייה טכנית זה היה נכתב בפורום כמובן .(:
לרוב אני נמנע מלעשות זאת עקב שטויות שאני עלול לפלוט. |
אם כך זה בסדר. חשבתי שנתת המלצה "איך להרגיע אשה לפני לידה" :)
דוד. |
שלום ותודה על העזרה.
מסתבר שהבעיה כן היתה כויל תקול. זה שהחליפו לי גם היה תקול וכששמו אחד חדש הבעיה נפתרה (לפחות בינתיים 8-O ) רפי, המוסך הוא מוסך מזדה בנשר (בהמלצת חבר, לא אחזור לשם שוב כי לדעתי ממש לא עבדו טוב). הם התחברו למחשב הרכב שהראה בעיה ביוניט (לפי אישתי זה משהו בצבע כחול ששייך למערכת ניהול מנוע...). הבעיה כאן באזור חיפה עם המוסכים זה פשוט קטסטרופה... למזלי אני עובר לאור-עקיבא אז אהיה שוב קרוב למוסך עדי בחדרה, שם טיפלתי תמיד. אתם יכולים בכיף להמליץ איך להרגיע אישה בהריון, זה תמיד יכול לעזור, אבל בינתיים הבעיה נפתרה. שוב, תודה לכולם על העזרה! |
צטט:
לגבי התקלה מכונאי מיומן לא צריך להתחבר למחשב בדיקה, כדי לאתר אותה. מספיק לשמוע שהמנוע לא עובד על 4 צילינדרים. כאשר מתחברים ישר למחשב, בלי לבדוק ניצוץ, מחיר התיקון גבוה יותר... דוד. |
יוניט
כנראה שהוחלף חיישן חום מנוע (יוניט) של מע' ניהול המנוע שאכן צבע הפלסטיק שלו הנו כחול.
אכן, מרכז שרות עדי בחדרה בהנהלת פאבל, הנו מוסך מקצועי וטוב למכוניות פיאט, אלפא רומאו, לנצ'יה ואייוקו. בברכה - רפי לין |
צטט:
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:27. |